kastikkeet kasvisruoka

Pippuri-kermakastike - kasviksille tai kanalle

15.01Pahalapsi


"Paistettua broileria, pekoni-rucolasalaattia, salsa ananaksesta, kermakastiketta"
Broileripihvit valmistin briolerin ohutleikkeistä. Lisänä pekonia, rucolaa ja pekaanipähkinöitä sisältävä salaatti yrttivinegretellä, kermaista pippurikastiketta,  haudutettua sipulia ja kanan alla ananassalsaa.

Pippuri-kermakastike

  • 4 dl Kermaa
  • 1 dl vettä
  • puoli punttia ruohosipulia
  • kuivattua timjamia
  • rose-ja mustapippuria reilusti myllystä
  • kasvisfondia tai kasviliemikuutio
Hienonna ruohosipuli pikkruiseksi silpuksi.
Kuumenna kerma kattilassa veden kanssa ja lisää kaikki mausteet + ruohosipuli ja timjami sekä kunnon tujaus pippuria.  Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kasaan noin 8min ja tarjoile esim. kanan kanssa.
Huom! Käytä kermana mieluiten kuohukermaa tai vastaavaa, niillä kevytlitkuilla (eli 2% kermoilla sun muilla) ei kastikkeesta tule hyvvää ja sopivan paksua. En itse tykkää liiemmin saostella kastikkeitani, vaan odotan että miedolla lämmöllä kuumennus tekee kastikkeesta mukavan sakeaa ja maukasta.

Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com