juhlat makea leivonta

Kuusi erilaista Arnolds donitsia ( munkkia) kotitekoisena | VAPUN PARHAAT!

21.15Pahalapsi




ARNOLDS.
Donitsit kuorrutteella. Tosi makeaa, tosi hyvää.
Mie lusmusin ja tein ”Arnolds donitsit” munkkeina.
Ei ihan sama, mutta lähes! Kiitos nam!
Elkää vetäkö hernettä nenään (;



Vapun jälkiruoka on hirmuisen makea ja pehmeä munkki.
Munkkeja kakun päällä, munkkeja paljaaltaan.
Munkkipallona luokses pompin.



(ja takaa) PÄÄLTÄ


Koristeena sydämen muotoisia pieniä munkkeja, reunassa lakritsanauhaa. Ostettu perinteisiltä vappumarkkinoilta ;) Ei ehkä vedä vertoja kaikkien teidän kakkugurujen ihanille vappuilmapallo- kakuille ja serpentiinikakuille, mutta tää on tätä miun soveltamista tää kakkujen vääntäminen.


Kuorrutettuja munkkeja, kuorruttamattomia, raakaa taikinaa.
Kaverina simaa. Yllätyitkö?


Tein kuusi versiota munkeista harjoituksen vuoksi.
Arnoldsin koristeluita mukaillen! :

1) Pomadalla kuorrutetut munkit (Berliininmunkit)
-Koristelu arnoldsin donitseiden tyylisesti

-Ihanan makea kuorrutus
-Helposti hyvä lopputulos

2)Maitosuklaalla kuorrutetut suklaamunkit

-Sweet temptation :)

-vrt. arnoldsien suklaadonitsit (ulkonäöltä)

3) Mansikkatomusokerikuorrutuksella tehdyt munkit
-Kivaa vaihtelua

-Kinuskikissalla on tehty saman tyylisiä munkkeja tässä tovi takaperin (=

4)Kinuskimunkit kinuskikastikkeella kuorrutettuna

- Makeaa ja täydellistä

- omenahillotäytteisissä vaikuttajina arnoldsin Jammyt

5) Sokerilla kuorrutetut perusmunkit, possumunkit ( munkkipossut ) , sydämen muotoiset munkit...

- hillolla täyttäminen onnistuu ilman ns. munkkityllaakin (=

6) Wiener nougat – munkit

-Canape-kokoisia / Napostelumunkkeja

- Pinkkeihin juhliin soveltuva kuorrutus ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

I heart munkki ♥ - munkki


Pallomunkki ja possumunkki


Perus munkkitaikina(pohja kaikille munkeille!! )

Raaka-aineet
6 dl vettä tai maitoa
2 pussia kuivahiivaa
15 ml suolaa
1,75 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
n.10 dl vehnäjauhoja
150 g voita/ margariinia
1,5 tl kardemummaa
öljyä kypsentämiseen
sokeria pintaan

Ohjeet
Valmista taikina:
Lämmitä vesi tai maito n.40 asteiseksi.
Sekoita kuivahiiva veteen, lisää suola, sokeri,kardemumma ja kananmuna.
Lisää vehnäjauhot.
Alusta taikina pehmeäksi. Jätä taikina löysemmäksi kuin normaali pullataikina, näin saat munkkeihin pehmeämmän rakenteen!
Lisää lopuksi pehmeä rasva.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Leivo kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä muutama minuutti.
Jaa taikina 360g:n paloihin.
Pyörittele paloista tanko ja leikkaa kuuteen osaan.
Pyörittele taikinasta palloja tai esim. sydämiä / munkkipossuja.
Munkkipossut saat valmistettua niin, että kaulitset munkkipallon ovaaliksi, asetat hilloa toiselle puoliskolle ja taitat puolikuun muotoiseksi.
Painele puolikuun reunat kunnolla yhteen (jotta hillo ei tursua).
Muotoile possuksi : pyöritä neljään kulmaan "ulokkeet" sormien välissä
Anna munkkien kohota noin 20 minuuttia pellillä leivinliinan alla.
Jos haluat tehdä rinkelimunkkeja, niin valmista ne painamalla kohotettuun "pullaan" keskelle sormien avulla reikä.
Varaa työpisteeseen:
*patalaput
*kattilan kansi
*papereita pyyhkimiseen (jos öljyä roiskuu levylle)
*pelti tai lautanen jonka päällä paksu kerros talouspaperia
*reikäkauha
*kauhalle astia jonka avulla nostella munkkeja rasvasta paperille
*Iso kulho jossa sokeria (jos kuorrutat munkit sokerilla)
Uppopaisto:
Kuumenna öljy pienessä padassa.
Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.
Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.
Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.
Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.
Jos haluat munkkeihisi hilloa, täytä munkit sokeroituina.
Laita sileää hilloa (ei sattumia/ siemeniä) pursotinpussiin, jossa teräväpäinen, n.3mm tylla tai munkkitylla.
Paina tylla munkin alareunasta sisään ja pursota hillo munkkiin.

Takinan jakamista ja kohonneita munkeloita


Friteerattua ihmistä, kiitos


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hasselpähkinämunkki


Suklaamunkit
(suloinen houkutus)

Raaka-aineet
1 annos munkkitaikinaa
1 dl kermaa
200 g fazerin sinistä tai muuta
maitosuklaata
hasselpähkinää,
strösseliä tms. koristeluun

Ohjeet
Valmista munkkitaikina ohjeen mukaan ja paista munkit.
Älä sokeroi!

Valmista suklaakuorrute:
Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen. (jos suklaapalat eivät sula kermaan täysin, kuumenna kerma-suklaaseosta levyllä pienellä lämmöllä kokoajan hämmentäen)
Kasta munkkien toinen puoli suklaakuorrutteeseen ja vie munkit kylmään jähmettymään. Jos tahdot munkkeihin lisäksi hasselpähkinää tai nonparelleja, laita ne kuorrutteen päälle ennen jähmettymistä.


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Marimekon raitapaita - munkki


Mansikkakuorrutteiset munkit
(myös sydämet kakun päällä tehty tällä ohjeella! )

Raaka-aineet
1 annos munkkitaikinaa
3 dl mansikkatomusokeria
2 rkl vettä

Ohjeet
Valmista munkit perusohjeen mukaan.
Älä sokeroi!
Valmista kuorrute yhdistämällä mansikkatomusokeri ja vesi.
Kasta munkit kuorrutteeseen ja anna jähmettyä!

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kinuskidonitsi ( - munkki )


Kinuskipallero - munkki ja raitapaita kinuskimunkki



Kinuskimunkit
(omenatäytteellä)

Raaka-aineet
1 annos munkkitaikinaa
2 dl fariinisokeria
2 dl kermaa
omenahilloa

Ohjeet
( Laita sileä omenahillo pursotinpussiin, jossa teräväkärkinen, ohut metallinen tylla. (n.3mm)
Paina tyllalla kuoppa munkin sisään ja pursota hilloa. )
Laita kerma ja sokeri teflon-pintaiseen kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehuu.
Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka keittämistä välillä sekoitellen n. 20 minuutin ajan.
Suorita vesilasitesti: tiputa pieni nokare kinuskia kylmään veteen.
Kaada vesi pois. Onko kinuski osittain liuennut veteen? Vai saako sen ehjänä nokareena nostettua lasin pohjalta?
Kun kinuskin saa nostettua ehjänä nokareena, on se valmista käytettäväksi.
Kasta munkit kinuskiin ja aseta lautaselle kastettu puoli ylöspäin.
Ripota pintaan hassepähkinää tai strösseliä jos tahdot!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pomada - munkki ( feikattu donitsi )



Täällä ohje pomadaan: https://www.youtube.com/watch?v=fzPoKanZieA


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nugaatisuklaamunkki


Wiener nougat munkitRaaka-aineet
( pienet 25g munkit ovat hyviä ”fingerfoodeja” juhliin )
Raaka-aineet
1 annos munkkitaikinaa
1,5 pss wiener nougat crushia
1,5 dl kermaa
2 levyä valkosuklaata(n.250g)
( punaista elintarvikeväriä)

Ohjeet
Valmista munkkitaikina perusohjeen mukaan.
Lisää taikinaan pussillinen wienernougat crushia.
Jos haluat napostelumunkkeja, niin leivo taikinasta 25g painoisia pikkupalleroita ja kohota.
Normaalin munkin paino n.60g.
Suorita uppopaisto perusohjeen mukaan. (linkitettynä!)
Älä sokeroi munkkeja.

Valmista valkosuklaakuorrutus:
Kiehauta kuohukerma pinnoitetussa kattilassa kierrevispilällä hämmentäen.
Siirrä kattila pois levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa kokoajan hämmentäen.
Siirrä kattila takaisin levylle ja sulata suklaapalat lopullisesti kerman joukkoon erittäin pienellä lämmöllä. (levy ykkösellä.) Värjää kuorrutus halutessasi elintarvikevärillä!
Lisää puoli pussia wienernougat crushia kuorrutteeseen juuri ennen munkkien kuorrutusta.
Kasta munkit kuorrutteeseen ja anna jähmettyä viileässä!


------------------------------------------------------------------------------------------------------

D'oh!

Jos harjoittelisi enemmän, saisi kotitekoisista arnoldseista varmasti aika identtisiä oikeiden arnoldsejen kanssa. Maku oli jo kohdallaan!
PICK YOUR FAVOURITE!
-not your nose

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra edit:
Sain Jabakeryn Jadelta aivan ihanan tunnustuksen. :) (http://jabakery.vuodatus.net/)
Kiitos loistavasta ruokablogistasi ja maistuvista herkuista joita saan ihailla!

Luovutan tämän Nokke kokkaa! - blogin Nooralle :) (http://beckbyx.vuodatus.net/)
Nuori, todella lahjakas tyttö! Loistokokki!
Kiitokset Noora kaikista kivoista kommenteista :)

Saattaisit kiinnostua myös näistä

35 Suussasulavaa kommenttia

  1. Mahtavat nuo sydänmunkit kakun koristeina, tiedän mitä tilaan kun tulee kakkuhetki.

    VastaaPoista
  2. Hö, mie olen aina luullu, että ne pomadat on tehty tomusokerista ja punaisesta marmeladista... Kaikkea sitä kuvitteleekin. huokaus, onneksi joulupukki on kuite oikeasti olemassa.
    Hienon näköisiä munkkeja! Tuo kakku on hyvä vappuinen kokoonpano!

    VastaaPoista
  3. Voi että kun on hyvän näköisiä!!
    Tuo kinuskidonitsi on mun ehdoton lemppari ja pakko ostaa aina kun osuu kohdalle.. harmi (tai onneksi) kun niitä ei enään tuosta lähikaupungista saa. ;)

    VastaaPoista
  4. Sika siistejä! ;)

    Vappukakku on hieno. Mukavia uusia ideoita täynnä!

    VastaaPoista
  5. MÄ EN KESTÄ!!! Onko mun nyt pakko alkaa käristelemään uudestaan munkkeja ihan vaan jotta saan myös tällaisia?! Nää näyttää NIIN hyvältä!

    VastaaPoista
  6. Kyllä, kyllä! Olet kyllä tosi taituri! Huikean hienoja ovat!

    VastaaPoista
  7. Voi taivas miten herkullisia arnoldseja!

    VastaaPoista
  8. :D Aivan mahtavia arnolds-kopioita oot tehny! Kyllä kelpais pari tännekkii! Ja tuo kakku on vappuinen ja kaunis myös! :)

    Kiitos kommentistas blogissani. Ja perinteinen mansikkakakku vaan on se aito ja ensimmäinen kakku mitä pienenä sain äitin leipomana :P Tottakai se on kakkujen aatelia.

    VastaaPoista
  9. Oho, sä se olet taas jaksanu väkertää monen näköisiä herkkuja!! Jostain syystä alko tekee mieli munkkia, mistä lie johtuu :) Niin ja kaunis oli kakkukin!

    VastaaPoista
  10. Auh miten hienoja leivonnaisia olet tehnyt!! Mulle teki äiti vappuna munkit, oli kiva päästä välillä muiden leipomusten äärelle!

    VastaaPoista
  11. Kääk, en kestä..! Nää on aivan liian herkullisen näkösiä. Ja mausta en uskalla ees arvailla ;) Vois viiä kirjaimellisesti sen kielen mukaansa ;) Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla, kun täältä Varkaudestahan mentiin se Arnoldskin jo vuosia sitten poistamaan -.-

    VastaaPoista
  12. Mielettoman hienoja munkkeja! Kaikkia tekisi mieli kokeilla... ja sun koristelutaidot on taas!!!!

    VastaaPoista
  13. Ou nou, ihan törkeän ihania!!!
    Käy kurkkaamassa blogiini, kun ehdit ;)

    VastaaPoista
  14. Kiitti tuosta <3 En tiiä paljo tuo tofupala maksaa, kun en ite ostanu, mutta voisin mäkin kuvitella että aika paljo...

    VastaaPoista
  15. Vautsi! Tuli heti vedet kielelle noista munkeista!

    VastaaPoista
  16. Upean näköisiä donitseja. Itse en juurikaan leivonnaisia syö, joskus tulee tehtyä jotain mutta ihan liian harvoin. Olisi kiva joskus jos kävis vieraita, tarjota ihan itse tehtyjä juttuja. Jotain piirakoita olen kyllä itse yrittänyt tehdä, sekä suolaisia että makeita.

    VastaaPoista
  17. oo mitä herkkuja olet leiponut. Tuo vappu kakku on AIVAN MAHTAVA!!herkullinen nam nam. ja nuo munkkipallerot niitä voisin ottaa sixpacin kotiin kiitos :) vaikka näin virtuaalisesti. mahtava postaus.

    VastaaPoista
  18. Ja taas kerran sinulla on aivan mielettömän ihana päivitys täällä, SYLIN TÄYDELTA MUNKKEJA!!!
    Voi jööses, että näytti hyvältä! Erityisesti nuo kinuskipallerot olisivat mieleeni, tosi en kyllä pistäisi hanttiin muidenkaan makujen kanssa. =)
    Ja tuo kaakku oli aivan upea, wau!

    VastaaPoista
  19. Voi mitä herkkuja olet loihtinut jälleen!:)
    Kelle kaikille näitä teet,tuskin itse kaikkia syöt?;)

    VastaaPoista
  20. HienojaSiis niin arnoldsin munkkejen näkösiä sun tekeleet:D Koulussa tehtiin kans tuolla mansikkakuorrutuksella, mutta se jotenki valu sinne laioille ja se munkin pinta näky läpi. En sitten tiiä, että pantiinko vähän liian aikasin tai tuliko liian vähän tomusokeria, mutta ko siitä tuli kirkkaampaakin ko tuo sinun:D Joku virhe siinä tuli kuitenkin.. Mutta kyllä ne ihan onnistuneita muuten oli.. Kokeiltiin suklaakuorrutetta sekoittamalla valkoiseen tomusokerikuorrutukseen kaakaojauhetta.. Niistä tuli yllättävän hienoja..:D

    VastaaPoista
  21. Mielettömiä munkkeja. Paas heittää mullekkii parit :), vai menikö jo kaikki :(

    VastaaPoista
  22. Aivan superihania vappumunksukoita oot väsänny! Tänne heti pari noista!! Johan tässä herahtaa ihan vesi kielelle! :D Ja munkein koristeltu vappukakku, jännä koristeluidea, tosi mainioita nuo pienenpienet sydänmunkit! Hieno postaus koko kokonaisuudessaan. :)

    VastaaPoista
  23. Aivan ihania munkkeja/ donitseja olet tehnyt. Samoin äitienpäiväkakku oli upea, ei uskois että ensimmäisen kerran kokeilit ruusujen pursotusta. VAU! ja ne alkupalatkin nostattivat ihan veden kielelle.

    VastaaPoista
  24. Hyvän näkösiä donitseja ja muitakin silmiinpistäviä herkkuja :) Hyvää kesää! =)

    VastaaPoista
  25. Voi että oot taitava..nuohan on just niinku arnoldsin hyllystä! Pitää kokeilla joskus itsekkin..mies varmasti tykkäis ku on semmonen herkkusuu! =)

    VastaaPoista
  26. Mua alkaa kohta itkettää kun noi on niin ihananmakusennäkösiä.. :'(

    VastaaPoista
  27. Tosi kaunis kakku! Sydämmet käy kakkuun tosi hyvin! :) Nättejä ovat myös donitsit!

    VastaaPoista
  28. Ouh sh!t!! Arnolds donuts aint nothing when compared to urs <33

    VastaaPoista
  29. Sun pitäisi perustaa oma leipomo ku oot noin mahtava leipomaan ;)!

    VastaaPoista
  30. Ei taida arnoldsin donitseissa olla pullataikinaa pohjalla.

    VastaaPoista
  31. Anonyymi: Arnoldsin donitsit valmistetaan löysästä donitsitaikinasta, jollaista on kotioloissa lähestulkoon mahdotonta valmistaa ilman donitsikonetta. :/

    VastaaPoista
  32. Heippa! Oletko muokkaillut ohjetta niin että donitsit on jo lähes MAULTAAN identtisiä arnoldsin donitsien kanssa? Vai joko maku on ihan kohdallaan, ja nämä ovat sellaisia "kosteita" donitseja?

    VastaaPoista
  33. Anonyymi: ovat periaatteessa samanmoisia kuin normaalit munkit.
    täydellisesti arnoldsin makuisia munkkeja on miltei mahdotonta tehdä ilman lisäaineita: voiaromia, taikinanparannetta, munkkikonetta jonka avulla löysästä taikinasta saa jonkinmoista muutakin muotoa kuin kökkäreitä :P Donitsitaikinahan on yleensä hurjasti munkkitaikinaa löysempi ja pirun hankala käsitellä.

    VastaaPoista
  34. Kuinka monta munkkia taikinasta tulee??:)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com