Suolaiset välimeren muffinssit
- 1 kpl Sipuli
- 100 g oliiveja
- 150 g aurinkokuivattua tomaattia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 2 kynttä valkosipulia
- 1,5 dl juustoraastetta
- 2 rkl parmesaania
- 1 dl ruokakermaa
- 150 g voita/ Margariinia
- 3 kpl kananmunia
- 1 rkl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl kaurahiutaleita/ leseitä
- 2 tl leivinjauhetta
- nippu tuoretta oreganoa
- suolaa, pippuria, grillausmaustetta (suolatonta)
Kuori ja hienonna sipuli ja freesaa se öljyssä kullankeltaiseksi.
Hienonna aurinkokuivatut tomaatit kuutioiksi (tai osta valmiiksi kuutioita) ja oliivit samoin. Hienonna valkosipuli ja paloittele kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi.
Sekoita paloittelemasi kasvikset keskenään kulhossa, lisää juustoraaste, parmesaani, leseet ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Sulata rasva pehmeäksi ja sekoita joukkoon.
Lisää kananmunat hyvin vatkaten.
Lisää ruokakerma ja silppua joukkoon puntti oreganoa.
Mausta lisäksi reilusti grillimausteella sekä pippurilla ja suolalla.
Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellille ja lusikoi taikina kuppeihin.
Noin 3/4:aa taikinaa per vuoka.
Paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Jäähdytä ennen tarjoilua.
0 Suussasulavaa kommenttia