aamupalat jälkiruoka

Cheer up emo kid, take a pancake! ( Amerikkalaiset pannukakut )

14.44Pahalapsi



Everybody loves pancakes!

Aamiainen, välipala, jälkiruoka, iltapala. You name it.
Pannarit soveltuvat moneksi, ja maistuvat lähestulkoon jokaiselle.

Pannarien kanssa tarjotaan ehkä perinteisimmin hilloa ja kermavaahtoa, mutta päätin tehdä tarjottavista hieman erilaisemmat.

Omenapuiden sato on runsasta, joten käytin tätä ihanaa syksyn hedelmää myös lisukkeena.
Paahdoin omenat pannulla voi+ sokeriseoksessa ja maustoin kanelilla kevyesti.
Karamellisoidun omenan lisäksi toisesta kulhosta löytyy vaniljakreemiä + lemon curdia.
Hapokas lemon curd ja pehmeän vaniljainen kreemi ovat sopivan voimakkaan makuiset muuten melko neutraaleille pancakeseille. Toki jos pitää esimerkiksi hunajasta tai maple syrupista (vaahterasiirappi ) niin niitäkin voi tarjota pannareiden kaverina.
Tuoreet marjat ja hedelmät antavat pannareille kivaa raikasta makua.

Oletko vegaani tai kokeilunhaluinen, ja haluat testata maidottomia + munattomia pannareita?
Mielestäni paras ohje löytyy chocochilin blogista täältä:
Tein pannarit perinteisellä amerikkalaisella reseptillä, ja paistoin pannukakut pannulla muhkeiksi.
Annosta kootessa miulla tapani mukaan jälleen vinksahti päässä, ja siksi myös annos näyttää no, melko mielenkiintoiselta. Ehkäpä ravintolan ruokalistalla ”nauravat pannarit” soveltuisivat lasten annokseksi? :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------

” American pancakes” – recipe
 Amerikkalaiset pannukakut

Raaka-aineet
3,5 dl maito-kermaseosta
noin 3dl jauhoja
1 muna
1/2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
2rkl öljyä
2rkl sokeria
Voita + öljyä paistamiseen

Ohjeet:
Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja toisessa kulhossa nestemäiset ainekset + muna.
Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä mielellään noin 10min.
Sulata öljyä + voita paistinpannulla kunnes rasva sulaa.
Paista pancakesit pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
Jos paistat pannarit lettupannulla, käytä taikinaa sen verran, että lettukolot täyttyvät piripintaan.
Huom! Pannarit ovat valmiita käännettäviksi kun yläpinnalle ilmestyy reilusti kuplia.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

12 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kiitos :) Vähänkö tekis mieli tällasia nyt! :P Ja ei se suklaareunus oo niin vaikee, mäkin pelkäsin sen tekoo, mutta pitää tehä vaan riittävän paksu siitä :)

    VastaaPoista
  2. Pannarit ovat kyllä monesti oikea taivaan lahja ! nimim. äiti, joka pelasti sunnuntain aamurauhan, kun ei jääkaapista löytynyt lapsille aamulla kuin maitoa... Ja joo, voileipäkakut ovat herkkua ! Pitäisi tehdä useammin.

    VastaaPoista
  3. Hehee, nauravat pannarit saivat paitsi veden kielelle myös hymyn huulille! =)))

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköisiä! Hesessä on menossa kampanja Amerikkalainen pannukakku, ja sitä maistoin ja totesin sen ihmeekseni melko maukkaaksi vaikka einestä onkin. Nyt viimeistään tämän postauksen nähtyäni rupesi mieleni tekemään kotitekoista pannukakkua. Juuri tuommoista hyvin kohonnutta, eikä semmoista lituskaa! Nam! :)

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä hyvältä! Mitenhän tuon lemon curdin kanssa, mieli on tehnyt kokeilla jo pitkään, mutta jostakin syystä se on aina jäänyt ostamatta.. miten sen kanssa olisi paras tehdä tuttavuutta alkuun :)?

    VastaaPoista
  6. Voi kun joku tekisi minulle tällaisia joka aamu! Alkaisi päivä hyvin hilpeissä merkeissä. Ihana, pitänee itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Heippa, kysäisit blogissani käsien tärinästä, miulla tärisee myös kädet joskus, sen aiheuttaa ainakin itselläni väsymys ja joskus jännitys. Jos koristelen kakkua kotona omassa rauhassa, ei mitään ongelmaa, mutta jos muutama tuttava on samaan aikaan läsnä, alkaa käsi tarkkuutta vaatiessa joskus vipattamaan.

    En oikein osaa antaa muuta vinkkiä kuin harjoitusta, harjoitusta! Kun tietää tarkkaan, mitä tekee, mihin suuntaan jne, auttaa se ainakin keskittymään. :)

    VastaaPoista
  8. Sinttu, suosittelen kokeilemaan lemon curdia ihan ensimmäiseksi täytekakun välissä valkosuklaavaahdon kanssa. Tällä tavoin lemon curd on mielestäni parhaimmillaan! :)

    VastaaPoista
  9. Hmm, pitääpä kokeilla (jos vaan olisi jokin hyvä syy tehdä täytekakkuu - vai tarvitaanko siihen edes syytä? :P)

    VastaaPoista
  10. Nam, aivan uskomattoman herkullisen näköistä :P. Pitää tässä varmaan selailla blogeja oikein antaumuksella, kun flunssa on vienyt ruokahalun... Eiköhän se palaa kun tarpeeksi kauan selaa herkkuja ;)

    VastaaPoista
  11. voi, että näyttää herkulliselta tuo mangohyytelökakku koristelutkin ovat nätit :D

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com