kasvisruoka laatikkoruoka

Ihana härkis - lasagne / jauhelihalasagne

14.44Pahalapsi


mmmmmm.. Lasagne on voittajan valinta. Karvinenkin sen jo tiesi, kuinka taivaallisen hyvää näinkin yksinkertainen ruoka voi parhaimmillaan olla! Tämä ihana versio valmistuu kasvis-tai lihavesriona. Vaihda jauheliha härkikseen ja herkuttele! 

Herkullinen lasagneHärkis - tai jauhelihaversio
1 pyrexvuoallinen sapuskaa

Juustokastike:
4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
3 dl voimakasta juustoraastetta (esim. mustaleima)
0,5 dl parmesaania
mustapippuria, suolaa

Jauhelihakastike / härkiskastike:
400 g jauhelihaa tai 2 rasiaa härkistä (n.400g)
öljyä
100 g sipulia
1 kpl valkosipuli silputtuna
1 prk tomaattimurskaa (500ml)
30 ml tomaattipyrettä
mustapippuria, oreganoa, paprikajauhetta, tuoretta chiliä hienonnettuna, suolaa
Lisäksi:
lasagnelevyjä
pinnalle juustoraastetta ja parmesaania


Valmista ensin jauhelihakastike.
Ruskista jauheliha tai härkis  ja silputtu sipuli öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon valkosipuli ja chili. Lisää tomaattimurska,tomaattipyre sekä mausteet.

Valmista sitten juustokastike:
Sulata rasva kasarissa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta hetki, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljaa n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste ja parmesaani.

Rakenna lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain: Laita ensin pohjalle kerros jauhelihakastiketta, jonka päälle asettelet lasagnelevyt. Sen jälkeen kerros jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja juustoa. Toista kunnes kaikki levyt on käytetty tai vuokaan ei mahdu enempää. Kaada päällimmäiseksi vielä kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta + parmesaaniraastetta.
Kypsennä 200 asteessa keskellä uunia noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com