bataatti ja peruna liharuoka

Ronski ja rohkea LihaTäytekakku (BEEFCAKE)

15.11Pahalapsi



Jauhelihapihvejä ja perunamuusia. Juustoa. Meatcake.
Monta monipuolista ja tuttua makua yhdessä paketissa. Erilainen konsepti provosoi ja hämmästyttää varmasti: muuntautumiskykyisestä ideasta saa loihdittua mitä parhaimmat yhdistelmät.
Idea lihatäytekakussa on sama, kuin lautasannoksina tarjottavissa pihveissäkin.
Lihatäytekakku soveltuu loistavasti ukkokultien illanviettoon, välipalaksi ja pääruoaksi arkeen. Meatcake on näyttävä herkku kinkereihin todellisille lihansyöjille täytekakun rinnalle. Pihvit valmistetaan kakkupohjiksi vuoassa, ”hillon” tilalle pähkinätäyte, kermavaahdoksi perunamuussia. Täytä ja kuorruta mielesi mukaan! Pihvit sivellään maukkaalla lihaliemellä, samaan tapaan kuin kakut kostutetaan. Alkuperäinen idea lähti naurunappulasta löydetystä, samankaltaisesta kakkukuvasta.
-------------------------------------------------------------------------------------

Lihatäytekakku

Pihvipohjat
1kg jauhelihaa

4 dl kermaviiliä + 1dl vettä

2 dl korppujauhoja

200g sipulia
10 kynttä valkosipulia
2kpl kananmunaa

suolaa
mustapippuria

2tl chilijauhetta
2tl paprikajauhetta
1tl kuivattua yrttiä: esim. Basilika

täyte:
400g sipulia
[100g pistaasipähkinöitä (kuorittuna) ]
50g parmesaaniraastetta
2 kynttä valkosipulia
70g juustoraastetta
puoli punttia tuoreita yrttejä (basilikaa)
”kuorrutus” – perunamuusi
1kg perunoita
3dl maitoa
60g voita
Suolaa

Lisäksi:
1 pakkaus cheddarjuustoviipaleita
vahvaa lihalientä

Ohjeet:
Jos et omista kolmea saman kokoista kakkuvuokaa, valmista pohjat yhdessä vuoassa, kolmessa erässä.
Muista säilyttää jauhelihamassaa kylmässä paiston ajan!
Irtopohjavuoan alla kannattaa pitää peltiä, koska irtopohjavuoka ei ole niin tiivis että pitäisi sisällään paiston aikana irtoavat lihasnesteet. Käytin vuokana 24cm irtopohjavuokaa ja pursotin muusin tähtityllalla.

Aseta leivinpaperipala irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka kevyesti. Voit käyttää myös umpinaista kakkuvuokaa.
Laita korppujauhot turpoamaan kermaviili-vesiseokseen.

Turvota korppujauhot kermaviili-vesiseoksessa.
Hienonna sipulit silpuksi.
Freesaa sipulit öljyssä kuultaviksi, jäähdytä hetki ja soseuta tehosekoittimessa hienoksi soseeksi. Jäähdytä sipuli täysin viileäksi.
Sekoita mausteet korppujauhoihin.
Sekoita sipulisose, korppujauhoseos ja kananmunat jauhelihaseokseen. Ota massasta pieneen kulhoon 100g koristelihapullien tekoon.
Jaa massa kolmeen osaan. Taputtele ensimmäinen osa massaa kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. (n. 1cm paksu)
Paista kutakin pohjaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista lopuksi 15g painoiset minilihapullat.
Muotoile lihapullat pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 3minuuttia.
Jäähdytä pohjat ja lihapullat täysin viileiksi.

Valmista perunamuusi:

Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä täysin kypsiksi.
Sulata voi maidon joukkoon ja kuumenna seos kuumaksi kattilassa.
Kaada perunoiden vesi pois ja soseuta seos sähkövatkaimella tasaiseksi.
Siirrä välillä nuolijalla muussautumattomia perunoita muussattujen perunoiden joukkoon ja soseuta tasaiseksi.
Lisää kuuma maitoseos ja sekoita maito muusin joukkoon. Mausta suolalla.
Älä vatkaa muusia liikaa, koska muusista tulee helposti liisteriä.
Jäähdytä muusi.

Valmista täyte:
Hienonna sipulit.
Kuumenna öljyä paistinpannulla ja freesaa sipulit kauniin kuultaviksi. Jäähdytä.
Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää sipulien joukkoon.
Lisää sipulien joukkoon juustot. Hienonna joukkoon basilika.


Kokoaminen:

Kokoa kakku kerroksittain tarjoiluvadille.
Kostuta pihvit kevyesti lihaliemellä. Levitä molempiin väleihin pähkinätäytettä, ja noin 3-4viipaletta cheddarjuustoa. Koristele kakku pursottamalla tai levittämällä reunalle perunamuusia.
Viimeistele kevyesti murskatulla rosepippurilla, lihapullilla ja basilikan lehdillä.

Torta på torta
Muita täytevaihtoehtoja voivat olla esimerkiksi
*chilitahna
*valkosipulitäyte

*majoneesi

*tomaattikastike

*cheddarjuustokastike / guacamole
.. vain taivas on rajana.

Luovalla kokkaamisella voidaan tehdä uusia ja toimivia yhdistelmiä.
Uskallatko kokeilla?

Saattaisit kiinnostua myös näistä

16 Suussasulavaa kommenttia

  1. Ei tämä voi olla totta! Olet uskomaton!

    VastaaPoista
  2. Mä harvoin jään liki sanattomaksi näistä blogituotoksista, mutta tämä on kyllä aivan uskomaton! Ja siis tämä kaikki täysin positiivisesti sanottuna! Mahtavaa :)

    VastaaPoista
  3. Todella todella hienoa. Mainitsin. @ blog.maryque.com

    VastaaPoista
  4. Jösses!!! Tämä pitää pistää muistiin ja valmistaa joku kerta miehen (ja itsen, jos tarkkoja ollaan) iloksi. Sikasiisti idea ja upea toteutus! Olet kyllä tosi luova ja lahjakas!

    VastaaPoista
  5. Ihan mieletön idea!! Sä se kyllä keksit...

    VastaaPoista
  6. Tätä kyllä ottaisin mielelläni heti ja ison palan! :P

    VastaaPoista
  7. Iso kiitos ja kumarrus kaikille kommenteista! ^^ Lihakakku oli jännä ja onnistunut kokeilu, suosittelen muillekin.

    VastaaPoista
  8. Täähän on hauska idea!! Täytyykin pistää muistiin!! =D

    VastaaPoista
  9. Voi apua, kuka tämän kaiken söi, kokonainen kilo LIHAA + muut sörsselit = 10 ison miehen ateria??? :D
    Aivan mieletön teos, upeaa! :D

    Vaan miltä maistuu kylmä perunamuusi?

    VastaaPoista
  10. Hmmm.. voiskohan tuosta soveltaa jonkinlaisen jouluversion, punajuurta mukaan tms. Aivan loistava idis kyllä varsinkin isompiinkin juhliin :)

    VastaaPoista
  11. Tanja, tätä kakkua tarjottiin meillä lämmitettynä! =) Lämmitettynä perunamuusi maistui herkulliselta, ja täytteen juusto suli lihan pintaan mukavasti.

    Juulinen, veikkaan että tästä kakusta tulisi aika mahtavan makuinen, jos täytteeksi laittaisi vaikka paistettuja sieniä (esim. suppilovahveroita) ja sipulia. Perunamuusin voisi juurikin punajuurella värjätä kivan punertavaksi :P

    VastaaPoista
  12. miten tämmönen kakku lämmitetään? eikö muussikoristelut "lörähdä" lämmittäessä? vai lämmitetäänkö pala kerrallaan?

    VastaaPoista
  13. Anonyymi: Ei lörtsähdä. Perunamuussi jähmettyy jääkaapissa kovemmaksi, kuin millaista se on juuri freessinä.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com