Resepti on perinteikäs, ja kakku on perinteitä noudattaen myös äärettömän hyvää!
Tässä kohtaa en laske leikkiä. Mehevyys tekee kakusta sellaisen, että tekee mieli santsata toinenkin siivu vaikka mahakaan ei vetäisi..
Tässä kohtaa en laske leikkiä. Mehevyys tekee kakusta sellaisen, että tekee mieli santsata toinenkin siivu vaikka mahakaan ei vetäisi..
Paras Marttojen kahvikakku
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 kpl kananmunaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk kermaviiliä
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 1/2 tl suolaa
- murukerrokseen:
- 1,5 dl pehmeää fariinisokeria
- 1,2 dl vehnäjauhoja
- 1,5-2 tl kanelia
- ripaus suolaa
- 3 rkl voita
Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, sooda ja
suola keskenään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat seokseen
yksitellen, hyvin sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja kermaviili.
Siivilöi kuivat aineet taikinaan.
Nypi murukerrosta varten kaikki ainekset muruiksi. Voi kannattaa ottaa hyvissä ajoin pehmenemään, niin on helpompi nyppiä.
Aseta leivinpaperi 24 tai 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoka.Kaada taikinasta PUOLET irtopohjavuokaan. Ripottele päälle puolet muruseoksesta, ja lisää loppu taikina. Ripottele kakun pinnalle loppu muruseos.
Paista kakkua 175 asteen uunissa noin 50-60min ja anna jäähtyä hyvin. Kakku vain paranee ja mehevöityy jääkaapissa :)
Nypi murukerrosta varten kaikki ainekset muruiksi. Voi kannattaa ottaa hyvissä ajoin pehmenemään, niin on helpompi nyppiä.
Aseta leivinpaperi 24 tai 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoka.Kaada taikinasta PUOLET irtopohjavuokaan. Ripottele päälle puolet muruseoksesta, ja lisää loppu taikina. Ripottele kakun pinnalle loppu muruseos.
Paista kakkua 175 asteen uunissa noin 50-60min ja anna jäähtyä hyvin. Kakku vain paranee ja mehevöityy jääkaapissa :)
2 Suussasulavaa kommenttia
Kiitos tästä reseptistä. Olin aivan unohtanut tämänkaltaisen herkun olemassaolon. Pakkohan sitä oli heti kokeilla ja oli vaan niin hyvää!
VastaaPoistaMahottoman mukava kuulla, että ohjeesta oli iloa! :)
Poista