Everybody loves pancakes!
Aamiainen, välipala, jälkiruoka, iltapala. You name it.
Pannarit soveltuvat moneksi, ja maistuvat lähestulkoon jokaiselle.
Pannarien kanssa tarjotaan ehkä perinteisimmin hilloa ja kermavaahtoa, mutta päätin tehdä tarjottavista hieman erilaisemmat.
Omenapuiden sato on runsasta, joten käytin tätä ihanaa syksyn hedelmää myös lisukkeena.
Paahdoin omenat pannulla voi+ sokeriseoksessa ja maustoin kanelilla kevyesti.
Karamellisoidun omenan lisäksi toisesta kulhosta löytyy vaniljakreemiä + lemon curdia.
Hapokas lemon curd ja pehmeän vaniljainen kreemi ovat sopivan voimakkaan makuiset muuten melko neutraaleille pancakeseille. Toki jos pitää esimerkiksi hunajasta tai maple syrupista (vaahterasiirappi ) niin niitäkin voi tarjota pannareiden kaverina.
Tuoreet marjat ja hedelmät antavat pannareille kivaa raikasta makua.
Mielestäni paras ohje löytyy chocochilin blogista täältä:
Amerikkalaiset pannukakut
noin 3dl jauhoja
1 muna
1/2tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1/2tl ruokasoodaa
2rkl öljyä
2rkl sokeria
Sekoita toisessa kulhossa kuivat ainekset keskenään ja toisessa kulhossa nestemäiset ainekset + muna.
Sekoita kuivat aineet nesteen joukkoon.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä mielellään noin 10min.
Sulata öljyä + voita paistinpannulla kunnes rasva sulaa.
Paista pancakesit pannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.
Jos paistat pannarit lettupannulla, käytä taikinaa sen verran, että lettukolot täyttyvät piripintaan.
Huom! Pannarit ovat valmiita käännettäviksi kun yläpinnalle ilmestyy reilusti kuplia.
12 Suussasulavaa kommenttia
Kiitos :) Vähänkö tekis mieli tällasia nyt! :P Ja ei se suklaareunus oo niin vaikee, mäkin pelkäsin sen tekoo, mutta pitää tehä vaan riittävän paksu siitä :)
VastaaPoistaPannarit ovat kyllä monesti oikea taivaan lahja ! nimim. äiti, joka pelasti sunnuntain aamurauhan, kun ei jääkaapista löytynyt lapsille aamulla kuin maitoa... Ja joo, voileipäkakut ovat herkkua ! Pitäisi tehdä useammin.
VastaaPoistaOi ihanan näkösiä!
VastaaPoistaHehee, nauravat pannarit saivat paitsi veden kielelle myös hymyn huulille! =)))
VastaaPoistaHyvännäköisiä! Hesessä on menossa kampanja Amerikkalainen pannukakku, ja sitä maistoin ja totesin sen ihmeekseni melko maukkaaksi vaikka einestä onkin. Nyt viimeistään tämän postauksen nähtyäni rupesi mieleni tekemään kotitekoista pannukakkua. Juuri tuommoista hyvin kohonnutta, eikä semmoista lituskaa! Nam! :)
VastaaPoistaNäyttääpä hyvältä! Mitenhän tuon lemon curdin kanssa, mieli on tehnyt kokeilla jo pitkään, mutta jostakin syystä se on aina jäänyt ostamatta.. miten sen kanssa olisi paras tehdä tuttavuutta alkuun :)?
VastaaPoistaVoi kun joku tekisi minulle tällaisia joka aamu! Alkaisi päivä hyvin hilpeissä merkeissä. Ihana, pitänee itsekin kokeilla!
VastaaPoistaHeippa, kysäisit blogissani käsien tärinästä, miulla tärisee myös kädet joskus, sen aiheuttaa ainakin itselläni väsymys ja joskus jännitys. Jos koristelen kakkua kotona omassa rauhassa, ei mitään ongelmaa, mutta jos muutama tuttava on samaan aikaan läsnä, alkaa käsi tarkkuutta vaatiessa joskus vipattamaan.
VastaaPoistaEn oikein osaa antaa muuta vinkkiä kuin harjoitusta, harjoitusta! Kun tietää tarkkaan, mitä tekee, mihin suuntaan jne, auttaa se ainakin keskittymään. :)
Sinttu, suosittelen kokeilemaan lemon curdia ihan ensimmäiseksi täytekakun välissä valkosuklaavaahdon kanssa. Tällä tavoin lemon curd on mielestäni parhaimmillaan! :)
VastaaPoistaHmm, pitääpä kokeilla (jos vaan olisi jokin hyvä syy tehdä täytekakkuu - vai tarvitaanko siihen edes syytä? :P)
VastaaPoistaNam, aivan uskomattoman herkullisen näköistä :P. Pitää tässä varmaan selailla blogeja oikein antaumuksella, kun flunssa on vienyt ruokahalun... Eiköhän se palaa kun tarpeeksi kauan selaa herkkuja ;)
VastaaPoistavoi, että näyttää herkulliselta tuo mangohyytelökakku koristelutkin ovat nätit :D
VastaaPoista