Jauhelihapihvejä ja perunamuusia. Juustoa. Meatcake.
Monta monipuolista ja tuttua makua yhdessä paketissa. Erilainen konsepti provosoi ja hämmästyttää varmasti: muuntautumiskykyisestä ideasta saa loihdittua mitä parhaimmat yhdistelmät.
Idea lihatäytekakussa on sama, kuin lautasannoksina tarjottavissa pihveissäkin.
Lihatäytekakku soveltuu loistavasti ukkokultien illanviettoon, välipalaksi ja pääruoaksi arkeen. Meatcake on näyttävä herkku kinkereihin todellisille lihansyöjille täytekakun rinnalle. Pihvit valmistetaan kakkupohjiksi vuoassa, ”hillon” tilalle pähkinätäyte, kermavaahdoksi perunamuussia. Täytä ja kuorruta mielesi mukaan! Pihvit sivellään maukkaalla lihaliemellä, samaan tapaan kuin kakut kostutetaan. Alkuperäinen idea lähti naurunappulasta löydetystä, samankaltaisesta kakkukuvasta.
-------------------------------------------------------------------------------------
Lihatäytekakku
1kg jauhelihaa
4 dl kermaviiliä + 1dl vettä
2 dl korppujauhoja
200g sipulia
10 kynttä valkosipulia2kpl kananmunaa
suolaa
mustapippuria
2tl chilijauhetta
2tl paprikajauhetta
1tl kuivattua yrttiä: esim. Basilika
täyte:
400g sipulia
[100g pistaasipähkinöitä (kuorittuna) ]
2 kynttä valkosipulia
70g juustoraastetta
puoli punttia tuoreita yrttejä (basilikaa)
”kuorrutus” – perunamuusi
3dl maitoa
60g voita
Lisäksi:
1 pakkaus cheddarjuustoviipaleita
vahvaa lihalientä
Ohjeet:
Jos et omista kolmea saman kokoista kakkuvuokaa, valmista pohjat yhdessä vuoassa, kolmessa erässä.
Muista säilyttää jauhelihamassaa kylmässä paiston ajan!
Irtopohjavuoan alla kannattaa pitää peltiä, koska irtopohjavuoka ei ole niin tiivis että pitäisi sisällään paiston aikana irtoavat lihasnesteet. Käytin vuokana 24cm irtopohjavuokaa ja pursotin muusin tähtityllalla.
Aseta leivinpaperipala irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoka kevyesti. Voit käyttää myös umpinaista kakkuvuokaa.
Laita korppujauhot turpoamaan kermaviili-vesiseokseen.
Turvota korppujauhot kermaviili-vesiseoksessa.
Hienonna sipulit silpuksi.
Freesaa sipulit öljyssä kuultaviksi, jäähdytä hetki ja soseuta tehosekoittimessa hienoksi soseeksi. Jäähdytä sipuli täysin viileäksi.
Sekoita mausteet korppujauhoihin.
Sekoita sipulisose, korppujauhoseos ja kananmunat jauhelihaseokseen. Ota massasta pieneen kulhoon 100g koristelihapullien tekoon.
Jaa massa kolmeen osaan. Taputtele ensimmäinen osa massaa kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi levyksi. (n. 1cm paksu)
Paista kutakin pohjaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Valmista lopuksi 15g painoiset minilihapullat.
Muotoile lihapullat pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 3minuuttia.
Jäähdytä pohjat ja lihapullat täysin viileiksi.
Valmista perunamuusi:
Kuori perunat ja keitä ne suolatussa vedessä täysin kypsiksi.
Sulata voi maidon joukkoon ja kuumenna seos kuumaksi kattilassa.
Kaada perunoiden vesi pois ja soseuta seos sähkövatkaimella tasaiseksi.
Siirrä välillä nuolijalla muussautumattomia perunoita muussattujen perunoiden joukkoon ja soseuta tasaiseksi.
Lisää kuuma maitoseos ja sekoita maito muusin joukkoon. Mausta suolalla.
Älä vatkaa muusia liikaa, koska muusista tulee helposti liisteriä.
Jäähdytä muusi.
Valmista täyte:
Hienonna sipulit.
Kuumenna öljyä paistinpannulla ja freesaa sipulit kauniin kuultaviksi. Jäähdytä.
Rouhi pistaasipähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää sipulien joukkoon.
Lisää sipulien joukkoon juustot. Hienonna joukkoon basilika.
Kokoaminen:
Kokoa kakku kerroksittain tarjoiluvadille.
Kostuta pihvit kevyesti lihaliemellä. Levitä molempiin väleihin pähkinätäytettä, ja noin 3-4viipaletta cheddarjuustoa. Koristele kakku pursottamalla tai levittämällä reunalle perunamuusia.
Viimeistele kevyesti murskatulla rosepippurilla, lihapullilla ja basilikan lehdillä.
Torta på torta
*chilitahna
*valkosipulitäyte
*majoneesi
*tomaattikastike
*cheddarjuustokastike / guacamole .. vain taivas on rajana.
Uskallatko kokeilla?
16 Suussasulavaa kommenttia
Ei tämä voi olla totta! Olet uskomaton!
VastaaPoistaMä harvoin jään liki sanattomaksi näistä blogituotoksista, mutta tämä on kyllä aivan uskomaton! Ja siis tämä kaikki täysin positiivisesti sanottuna! Mahtavaa :)
VastaaPoistaEi juma! Aivan loistava!! =D
VastaaPoistaKomeaa!
VastaaPoistaTodella todella hienoa. Mainitsin. @ blog.maryque.com
VastaaPoistaSulla leikkaa! Loistavaa!!!
VastaaPoistaJösses!!! Tämä pitää pistää muistiin ja valmistaa joku kerta miehen (ja itsen, jos tarkkoja ollaan) iloksi. Sikasiisti idea ja upea toteutus! Olet kyllä tosi luova ja lahjakas!
VastaaPoistaIhan mieletön idea!! Sä se kyllä keksit...
VastaaPoistaTätä kyllä ottaisin mielelläni heti ja ison palan! :P
VastaaPoistaIso kiitos ja kumarrus kaikille kommenteista! ^^ Lihakakku oli jännä ja onnistunut kokeilu, suosittelen muillekin.
VastaaPoistaTäähän on hauska idea!! Täytyykin pistää muistiin!! =D
VastaaPoistaVoi apua, kuka tämän kaiken söi, kokonainen kilo LIHAA + muut sörsselit = 10 ison miehen ateria??? :D
VastaaPoistaAivan mieletön teos, upeaa! :D
Vaan miltä maistuu kylmä perunamuusi?
Hmmm.. voiskohan tuosta soveltaa jonkinlaisen jouluversion, punajuurta mukaan tms. Aivan loistava idis kyllä varsinkin isompiinkin juhliin :)
VastaaPoistaTanja, tätä kakkua tarjottiin meillä lämmitettynä! =) Lämmitettynä perunamuusi maistui herkulliselta, ja täytteen juusto suli lihan pintaan mukavasti.
VastaaPoistaJuulinen, veikkaan että tästä kakusta tulisi aika mahtavan makuinen, jos täytteeksi laittaisi vaikka paistettuja sieniä (esim. suppilovahveroita) ja sipulia. Perunamuusin voisi juurikin punajuurella värjätä kivan punertavaksi :P
miten tämmönen kakku lämmitetään? eikö muussikoristelut "lörähdä" lämmittäessä? vai lämmitetäänkö pala kerrallaan?
VastaaPoistaAnonyymi: Ei lörtsähdä. Perunamuussi jähmettyy jääkaapissa kovemmaksi, kuin millaista se on juuri freessinä.
VastaaPoista