It's all about cookies (jaffakeksit , hillotäytteiset keksit..)
15.05Pahalapsi
Löytyykö teistä rakkaista lukijoistani yhtä ainutta henkilöä, joka ei pitäisi kekseistä?
Toffeekeksejä, suklaakeksejä, lusikkaleipiä, Hanna tädin pikkuleipiä.. Keksit antavat tekijälle rajattomasti vapauksia omaan soveltamiseen, ja seuraavissakin esittelemissäni kekseissä on vara valita täytteet mielen mukaan.
Jaffakeksien idea on yksinkertainen, mutta toteutus vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta.
Pehmeä pohja, jonka päällä reilu kerros marmeladia. Suklaa levitetään tasaisesti keksin pintaan ja hieman jäähtynyt suklaapinta koristellaan haarukalla. Hienompi nimitys tavallisina jaffakekseinä tuntemillimme kekseille lienee Bouche – leivos, mutta mie kutsun ohjeissani tätä keksityyppiä mieluummin perinteisellä nimellä. Jaffa- cookies, here we come!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
DIY Jaffa-keksit
Resepti:
100g valkuaisia
72g sokeria
60g keltuaisia
75g vehnäjauhoja
20g perunajauhoja
1 litra vettä
100g sokeria
Appelsiini-mansikka- tai vaikka aprikoosimarmeladia täyttämiseen
Lämmitä uuni 220 asteeseen
Vatkaa valkuainen sokerin kanssa vaahdoksi
Vatkaa keltuaiset erillisessä kupissa vaahdoksi
Sekoita jauhot keskenään.
Sekoita 1/3 osaa valkuaisvaahtoa keltuaisvaahdon kanssa lastalla kevyesti hämmentäen
Laita loput valkuaisvaahdosta keltuaisvaahdon päälle ja siivilöi jauhot sekaan. Kääntele lastalla aineet sekaisin (kevyesti, että taikina ei sitkisty)
Piirrä leivinpaperin päälle pyöreitä, n. 3cm ympyröitä. Käännä leivinpaperin toinen puoli päälimmäiseksi. (ympyrät jäävät paperin toiselle puolelle)
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille tekemiesi ympyröiden keskelle täsmälleen ympyröiden kokoisia keksejä.
Laita vesi ja sokeri kattilaan. Laita levylle, sekoita vispilällä kunnes sokeri liukenee. Kiehauta. Nosta pois levyltä ja jäähdytä. Voit maustaa kostutusliemen esim. Vaniljaliköörillä. (galliano)
Käännä keksien alapuoli ylöspäin ja kostuta keksit pullasudilla
Levitä marmeladia keksin päälle, mutta ei ihan reunoille asti. (keskustaan tulee hieman reunaa paksumpi kerros marmeladia niinkuin oikeissakin jaffakekseissä)
Anna keksin pinnan jähmettyä pari minuuttia, ja vetele sitten raidat suklaan pintaan haarukalla.
Säilytys:
Jaffakeksit säilyvät jääkaapissa noin kaksi päivää, ja ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
1 dl sokeria
1 kpl kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
vadelma, mansikka, kirsikka, puolukka, omena..
Kauli massa n.0,5cm paksuiseksi.
Tarvitset täytettyihin kekseihin kaksi muottia, esim: pieni sydänmuotti ja isompi sydänmuotti. Ota keksien pohjat isommalla muotilla ja samoin kannet. Paina kansien keskiosasta pala pois pienemmällä muotilla ja paista pohjat + kannet erikseen eripituisen kypsymisajan vuoksi.
Paista keksit 200 asteessa kunnes reunat ottavat hieman väriä mutteivät tummu. Kypsyminen kesää n.5minuuttia paksuudesta riippuen.
Sivele jäähtyneelle pohjalle ohuesti hilloa ja paina kansi päälle.
Levitä lusikan kärjellä lisää hilloa kannen reikään, näin saat ihanan täyteläisiä keksejä joissa on makua!
24 Suussasulavaa kommenttia
Rakastan pikkuleipiä...useita versioita on tullutkin koklattua. Mulla on arkistojen kätköissä oiden ihanien Jitterirbugien resespti ja olen monesti harkinnut että kokeilen...ehkä joku päivä :) Ihania nämä kaikki :)
VastaaPoista*___*! Nam<3 Kauhea nälkä iskee aina kun lukee ja katsoo näitä! Oot tosi hyvä tekee kaikkee :')
VastaaPoistaVoi että, mahtavia keksejä. Jaffa-keksit on lasten suosikkeja, ainakin meillä (ja miksei vähän vanhempienkin :D ) Upeita leivonnaisia teet ja noi aikaisemmat myrkkysienet olivat multiupeita!
VastaaPoistaIisot kiitos Kliivia ja Dark-Whisper!
VastaaPoistaEnhän mie mikään kovinkaan taitava VIELÄ ole, mutta harjotellaan niin homma sujuu paremmin ;)
Kliivia, voisitko mitenkään kirjoittaa tuota jitterbugien reseptiä ylös, ja lähettää miulle sähköpostiin? :) Liittäisin ohjeen mieluusti tähän postauksen jatkoksi. Tein hannmariissa jitterbugit muistaakseni sellaisten leivontakorttien (jonkun leivontakerhon??) ohjeilla. Miun sähköposti on siis: mestattua.teuraslihaa@gmail.com
Nam, herkullisen näköisiä luomuksia olet taas loihtinut :)
VastaaPoistaMä sitten ihailen sun ideoita, viiteliäisyyttä ja taitoja! Toinen toistaan uskomattomampia ja hienompia ideoita ja herkkuja aina täälä sinun sivuillasi. Olet todella taitava!
VastaaPoistaKiitoskiitos La belle ja maistuvat paistuvat! =) Leipominen on mukavaa, ja mikäs mukavampaa kuin kokeilla uusia ja erilaisia juttuja.
VastaaPoistaUskomattoman hienoja kekseja. Noita jaffa-juttuja on ihan pakko kokeilla, on ne niin hyvia!
VastaaPoistaKiitos Anna! Jaffa-keksien teko on yllättävänkin helppoa kotosalla, jos osaa työskennellä "sarjatyöskentelymaisesti" =)
VastaaPoistaTaisin juuri saapua keksi-tehtaan sivuille =)
VastaaPoistaOletpas sinä ahertanut!! Ihania keksejä, eivätkä todellakaan helpommasta päästä tekotavaltaan!! Vau!! Olet oikea mestari!!
Täällä olisi kyllä yksi joka ei pahemmin välitä kekseistä!! Tykkään kyllä aina välillä niitä tehdä mutta todella harvasta keksistä pidän! Nää sun keksit ovat kyllä ihanan näköisiä!! =D
VastaaPoistaOoo, mieletön keksipostaus! :D Ihania herkkuja oot taas loihtinu! Namskis...
VastaaPoistaKiitos Kirsi, Marilee ja Tanja!
VastaaPoistaMarilee, miekään en hirveämmin keksisti _aikoinaan_ tykännyt, mutta noiden kotitekoisten jaffojen jälkeen olen toista mieltä. herkkua. ;)
aivan ihania leipomuksia sulla täällä varsinkin nuo suklaapikkuleivät ja sit tuo unelmatorttu nam vie jo kielen mennessään katsellessa noita herkkuja:)
VastaaPoistaVoi vitsit :o Taas täällä on taiteiltu ihania herkkuja!!!<3
VastaaPoistaVitsit sulla on aina ihan mielettömän hyviä ideoita ja reseptejä. Ja sitten osaat toteuttaa noi vielä noin hyvin :D.
VastaaPoistaKiitos Kaarina, Tintsu ja I'm lacking! =)
VastaaPoistaOi että on ihanan näköisiä keksejä! :P Varsinkin noita jaffakeksejä voisi kokeilla... :)
VastaaPoistaThänk juu Maiju! Ite tein ensimmäistä kertaa jaffat mansikkatäytteellä, ens kerralla meinasin kokeilla aprikoosia..
VastaaPoistaVau, oletpa ahkeroinut! Ihanan näköisiä keksejä. Tuollaisen hillotäytteisen kun saisi kahvin kanssa, oi oi... Jospa itsekin ehtisi joku viikonloppu tehdä kun mies voi olla pojan kanssa, muuten siitä ei tulee yhtään mitään. :P
VastaaPoistaOih, ihanan näköisiä! Kiva, kun olit laittanut tietoa myös noiden jaffa-keksien säilyvyydestä (ettei tule vahingossa tehtyä noita kovin paljon ennen ajateltua herkutteluhetkeä), joskin meillä kotona nuo ei varmaan ehtisi vanheta paria tuntia kauempaa :D
VastaaPoistaMä olen varmaan ainoita maailmassa joka ei pidä kekseistä. Teen niitä kyllä ja maistan, mutta siihen pieneen nakerrettuun palaan se jää.
VastaaPoistaEn tiedä mikä siinä on miksi en pidä,mut ei vain maistu.
Okei, oon vaan tämmönen nimetön tyyppi, mutta mä RAKASTAN kirsikkaJaffakeksejä! Johtuupi varmaan siitä että rakastan kirsikoitakin...<3 Mutta onhan appelsiini, vattu- ja muutkin keksit hyviä:)Suklaakeksitkin on lumoavia jos ne osaa tehä oikein. Ja mun 3 asiaa joiden avulla tietää onko keksi täydellinen vai plööts, ovat: 1. Jos se näyttää hyvältä niinkun noi sun<3 2. Jos se maistuu hyvältä 3. Siinä ei saa olla kurpitsaa! Tässäpä nämä terveiset, äiti toi just kirsikoita niin meen syömään<33
VastaaPoistaMarilele: Toivottavasti joskus siulla jää aikaa keksiherkkujen valmistukseen! :)
VastaaPoistaSanna: Joo, ei noita ehkä kannata viikkotolkulla säilytellä, tai lähtevät kirjaimelliseti kävelemään kaapista kohti roskakoria :D heh. tosin tuskimpa tuommoset herkut kovin kauaa muutenkaan säilyisi ;)
Sokeri: Ei kaikki kekseistä tykkää, mutta useimmat edes jollain tavalla :P Tai ehkä et oo vaan löytäny just sitä perfectiä keksiohjetta?
Anonyymi: oooo, nuo kirsikkajaffakeksit kuulostaa törkeen hyviltä :O Pitääkin kattoo seuraavalla kerralla kaupasta ja napata paketti mukaan. Myönnän, että en oo koskaan ees sellasista kuullut. Onko joku tehnyt joskus siulle kurpitsakeksejä?! Kuulotavat hmm.. no, epäilyttäviltä :D