bataatti ja peruna kastikkeet

Vegaaninen herkkuruoka: täytetyt bataatit | kikhernekastike

16.14Pahalapsi




Tää safka on oikea pöperöiden pöperö. Kotikeittiöni kiistaton kuningas ja ihan ansaitulla paikallaan ykkössijalla.
Silloin kun en jaksa miettiä mitä tekisin ruoaksi ja kuitenkin tekisi mieli jotain aivan superhyvää, teen tätä. Maapähkinävoin pehmeys yhdistettynä kirpakkaan limettiin tekee tästä mättöherkusta oikean makujen sinfonian!
Hitsit ku ois kivaa tehä jotain _oikeesti_ hyvää ruokaa muttaku ei kerkee, ei ehi, ei oo aikaa. Tik tok sanoo aikarauta. 

Kuulostaako tutulta? Ruokaa pitäis saada pöytään ja kello sen kuin juoksee menemistään. Oon kehittänyt tästä bataattiruoasta oman pikaruokani. Kun tajuaa ostaa tarvikkeet kaappiin valmiiksi hyvissä ajoin, saa uunibataatit pyöräytettyä pöytään alle puolessa tunnissa! Kyllä, kuulitte oikein. Kun kastikkeen tekee etukäteen ja bataatit kypsentää kokonaan kypsiksi samaten edellisenä päivänä, tarvitsee itse ruoka vain lämmittää ja paahtaa uunissa ja silirimpsis, siinä se!




Kikherne-maapähkinäcurryllä täytetyt bataatit

2 tuhtia annosta

2kpl keskikokoisia bataatteja

2kpl pientä keltasipulia tai yksi iso
1kpl valkosipulin kynsi
1,5rkl rypsiöljyä
2tl curryjauhetta
2 kpl 285g kypsiä go green kikherneitä tetrassa
3dl kookosmaitoa
2 kukkuraa ruokalusikallista maapähkinävoita (urtekramin crunchy peanut butter..namnam)
0,5-1tl suolaa
mustapippuria myllystä viitisen rouhaisua

1 tuore lime
suolattuja manteleita tai suolapähkinöitä tai kohan nyt jotain on mitä rouhia päälle
tuoretta persiljaa

Edellisenä päivänä:
Tee kastike itse ruoan tarjoamista edeltävänä päivänä, niin se ehtii kunnolla sakeentua ja tekeytyä jääkaapissa, kypsennä myös bataatit samana päivänä kun teet kastikkeenkin.

Kuori ja hienonna sipulit silpuksi. Valuta kikherneet.
Kuumenna loraus rypsiöljyä pannulla lämpimäksi ja freesaa sipulit siinä kullanruskeiksi.
Lisää curryjauhe ja anna höyrähtää niin että mausteen aromit voimistuvat.
Lisää kikherneet, maapähkinävoi, kookosmaito, suola sekä pippuri. Hauduta kastiketta noin 15min keskilämmöllä, kunnes kastike hieman sakenee. Huom! Kastikkeesta ei tarvitse tulla kuitenkaan aivan jankkia, sillä se jähmettyy vielä kylmässä lopulliseen muotoonsa.

Bataattien kypsennys:
Pese bataatit huolellisesti juuresharjalla, jätä kuori paikalleen! Kuivaa bataattimötikät.
Hiero bataattien pintaan oliiviöljyä sekä ripsaus suolaa.
Kääri bataatit tiukasti folioon ja kypsennä uunissa 200c/ noin 1h - 1,5h. Kokeile bataatin kypsyyttä vaikkapa grillitikulla. Kun tikku uppoaa bataattiin hyvin, on bataatti kypsää. Anna bataattien jäähtyä seuraavaan päivään folion sisällä jääkaapissa.




Seuraavana päivänä:

Koverra bataateista kunnon siivu täytettä pois. Teen itse niin, että säästän koverretun täytteen erilliseen astiaan, pakastan bataattitäytteen (soseen) ja käytän sen sitten sosekeittoihin lisämakuna. :) Asettele koverretut bataatit uunipellille koverrettu puoli ylöspäin.
Lusikoi kikhernetäytettä runsaasti bataattien päälle. Mitä enemmän täytettä, sitä maukkaammat bataatit. Paista bataatteja 225c uunissa kunnes täyte ottaa hieman väriä pintaan sekä bataatti lämpenee. Tähän menee aikaa noin 20min.
Tarjoa höyryävän kuumat bataatit limelohkojen kera. Oon itse nykyään niin perso limelle, että yhden bataattipuolikkaan päälle tulee puserrettua 1/4 kokonaisesta limestä. Silppua koristeeksi reilusti persiljaa ja murskaa bataattien pinnalle suolattuja manteleita tai pähkinöitä. Kaljan kanssa tarjoiltuna parasta apetta. Nom!

Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com