Joulu makea leivonta

Vegaaninen rocky road & raakasuklaa - levy

16.06Pahalapsi


Kaupallinen yhteistyö: Punnitse ja Säästä, Kauppakeskus Iso Myy

Ay Caramba mitkä joululahjat. Näin jouluisin on lupa hemmotella sekä itseään, että myös läheisiään itse tehdyillä ihanilla herkuilla. Samalla vaivalla voi hemmotella toki myös kavereita, tuttavia, ystäviä, kummeja ja kaimoja. Mikset siis tekaisisi lahjaksi jotain aivan ihanaa herkkua omin pikkuisin kätösin leipaistuna? Tässä teille tarjolla kaksin kappalein jouluisten vegaanisten suklaakarkkien ohjeita. Ensimmäinen resepti sisältää vegaanisen suklaan lisäksi tuttuja jouluisia makuja. Rocky roadiani maustoivat pehmeät kuivatut karpalot, vegaaniset vaahtokarkit, suolatut mantelit sekä pehmeäksi paistetut piparkakkukuutiot (klikkaa tästä reseptiin). Koko komeuden päälle ropsautin vielä hiukan hienoksi jauhettua kardemummaa antamaan sitä kivaa ahaa-elämystä.


Resepti numero kakkonen on oikea antioksidanttipommi. Itse valmistetun raakasuklaan voi maustaa millä tahansa kuivatuilla hedelmillä tai marjoilla tai raakasuklaan maustajana voi käyttää vaikkapa mieleisiään pähkinöitä. Kun valmistat raakasuklaan alusta asti itse, saat mukaan juuri sellaisia aineksia ja mausteita joista itse pidät. Tämän tekemäni raakasuklaan maustoin gojimarjoilla, mulperimarjoilla sekä kuivatuilla karpaloilla. Eli kaikilla ihanilla marjoilla, jotka suorastaan pursuavat terveellisiä ainesosia! Ja mikä tässä raakasuklaassa on parasta, vain pienen pieni palanen riittää tyydyttämään pahaksikin äityneen makeanhimon.




Vegaaninen rocky road

100 g tummaa vegaanista suklaata, Plamil (voit laittaa tumman suklaan tilalle saman määrän maitosuklaatakin!)
100 g vegaanista maitosuklaata, Plamil
50g vegaanista margariinia (esim. pirkka 60%)
1rkl vaaleaa tai tummaa siirappia

pinnalle:
vegaanisesta piparkakkutaikinasta paistettuja pehmeitä kuutioita
kourallinen kuivattuja karpaloita
kourallinen suolattuja manteleita
kourallinen vegaanisia vaahtokarkkeja
ripaus kardemummaa
Paista vegaanisesta piparkakkutaikinasta 1cm paksuinen levy ja kuutioi se. Katso oheen linkitetty piparitaikinan resepti!
Levy kannattaa jättää vähän pehmeäksi. Eli älä paista piparilevyä ihan korpuksi saakka, niin saat suutuntumaltaan pehmeämpiä ja helpommin leikattavia kuutioita. :)  Tarvitset tämän kokoiseen rocky road-massaan kukkurallisen kourallisen piparikuutioita.
Sulata margariini. Lohko sen joukkoon suklaat ja lisää myös siirappi.
Lämmitä seosta varovasti mikrossa noin 10sekunnin erissä aina sulatusten välillä hämmennellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut ja seos tasaista.  Sekoita joukkoon kuutioitu pipari. Kaada rocky road-massa noin 20 x 15cm vuokaan tai reunakehikkoon ja tasoita pinta. Ripottele päälle haluamiasi jouluisia herkkuja sekä ripsaus kardemummaa. :) Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja pakkaa kauniisti sellofaaniin. 




Vegaaninen raakasuklaa- rocky road


Tähän reseptiin en osaa sanoa tarkkoja määriä, sillä Ison Myyn Punnitse & Säästä - kaupan omistaja mittasi pussukkaan juuri sopivan anoksen kaakaovoita ja kaakaomassaa 12 pieneen raakasuklaapatukkaan. Kysyin ammattilaiselta parhaita raaka-aineita raakasuklaan valmistamiseen ja sain juuri ne mitä tarvitsin, sillä en ollut koskaan aiemmin tehnyt raakasuklaata heidän raaka-aineistaan! :) Myös raakasuklaan valmistukseen tarvittavia aineita löytyy kätevästi irtomyynnistä.

Ainekset olivat kutakuinkin:
1 osa kaakaovoita
3 osaa kaakaomassaa.
Lisäksi hurautin raakasuklaamassaan yhden ruokalusikallisen raakakaakaojauhetta
Makeutukseen: tilkkanen agavesiirappia

Pinnalle:
mulperimarjoja
gojimarjoja
kuivattuja karpaloita
ripsaus kanelia tai kardemummaa

Sulata kaakaomassa sekä kaakaovoi vesihauteessa niin, ettei seos lämpene missään vaiheessa yli 45 asteen. Lisää lämmityksen loppuvaiheessa kaakaojauhe, sekoita massa tasaiseksi.
Kaada raakasuklaamassa silikonivuokiin, ripottele päälle ihania kuivattuja marjoja ja ropsaus kardemummaa tai kanelia.
Anna suklaan jähmettyä joko jääkaapissa tai pakastimessa. Pakkaa kauniisti sellofaaniin. 


Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com