chili intialainen

Vegaaninen intialainen tomaattikeitto

16.07Pahalapsi



Nyt kun on joulun supermässäilyt herkuteltu, voi taas palata perinteisemmän ruoan pariin. Jostain kumman syystä näin lanttulaatikoiden ja suklaarasioiden ahtamisen jälkeen kevyempi keitto tuntuu varsin hyvältä vaihtoehdolta. Peili ainakin sanoo, että ei yhtään vihreetä kuulaa enää...

Tässäpä vasta soppa, joka pitää alkutalven pikkuflunssat loitolla. Chilin miellyttävä polte viimeistelee ihanan mausteisen keiton. Tämä tomaattikeitto on kuin perinteinen intialainen rasam-keitto, mutta helpompi valmistaa. Raaka-aineetkin löytyvät kätevästi lähikaupasta, ainakin täältä Kontiolahdelta. Ei kummallisia raaka-aineita, vaan täyttä makua ja mausteiden ilotulitusta! Vegaanista, eläinystävällistä ja erittäin maukasta. 


Intialainen tomaattikeitto

1 kpl keltasipuli
2 kpl valkosipulin kynsiä
3rkl rypsiöljyä
2tl sinapinsiemeniä

Mausteseos
1tl jauhettua juustokuminaa
1tl korianterijauhetta
1tl kurkumaa
0,5tl fenkolijauhetta

1-2kpl tuore punainen chili
1rkl punaista currytahnaa
400g tomaattimurskaa
20g tomaattipyrettä
1,5dl punaisia linssejä
8dl vettä
suolaa
1kpl lime

tarjoiluun: tuoretta korianteria

Kuori ja hienonna sipulit silpuksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista sinapinsiemeniä, kunnes siemenet pomppivat. Lisää sipulit. Kun sipulit alkavat ruskistua, lisää mausteseos. Anna mausteseoksen lämmetä sipulien joukossa noin 1-2min, kunnes ihana tuoksu valtaa keittiön. :) Hienonna sillä aikaa chili/ chilit silpuksi, poista siemenet ja chilin valkoiset osat jos tuntuu ettet halua niin tulista keittoa. Lisää soppaan silputtu chili, currytahna, tomaattipyree ja tomaattimurska. Huuhtele linssit ja lisää ne veden kanssa kattilaan. Hauduta keittoa 20 minuuttia ja mausta keitto suolalla makusi mukaan. Purista valmiin keiton joukkoon yksi limetti ja sekoita soppa tasaiseksi.Tarjoa keitto tuoreen silputun korianterin kera.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com