kastikkeet kasvisruoka

Vegaaninen herkkusieni - pinaattipasta

16.17Pahalapsi




Hyi yök sieniä, en syö. Hyi yök kaalia, en syö. Hyi yök mitä tahansa voimakkaan makuista, en VARMASTI syö. Tässäpä nuoren Pahan lapsen keittiöfilosofiaa suoraan nuoruudesta. Se on hassua kuinka makunystyrät treenautuvat sitä mukaa mitä vuosiakin karttuu mittariin. Aiemmat inhokkiruoat ovat nykyään suosikkipöperöideni listalla vahvasti edustettuna ja kaikeksi ihmetyksekseni huomaan himoitsevani sieniruokia sekä etenkin kasvissyöjän kaalilaatikkoa aina tasaisin väliajoin. Nyt mieleni haikaili jälleen kermaisien sienikastikkeiden maailmaan ja tarjoilenkin teille tämän taatusti herkullisen herkkusienipastan reseptin muodossa. Nam!

Mikäli ruokavaliossaan käyttää maitotuotteita, voi kaurakerman asemasta käyttää tietenkin vaikka kuohukermaa. Ja ihan normaalia parmesaanijuustoa. Vegaanisena versionakaan tää ei kyllä oo yhtään hassumpaa. :)



Herkkusieni-pinaattipasta

kastike 3-4 annokseen

vajaa rasiallinen tuoretta pinaattia, eli about pari isoa kourallista
2 rasiallista tuoreita herkkusieniä (yht. 400g)
hippusta verran vajaa nippu kevätsipulia
maidotonta margariinia paistamiseen n.20g
2rkl soijakastiketta
500ml  kaurakermaa

ripaus suolaa, mustapippuria tuoreena myllystä useita kierroksia

SAOSTUS: 1rkl vehnäjauhoja + 1,5-2rkl vettä, kunnes vehnäjauhosta ja vedestä tulee kastikkeen joukkoon valutettavaa tahnaa
1-2dl vegaanista parmesanjuustoa (violifen prosociano)
tuoretta persiljaa kourallinen

Lämmitä pannu keskilämmölle.
Puhdista herkkusienet ja lohko ne.
Heitä sienet pannulle ilman rasvaa ja paista sieniä rasvatta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Painele sieniä paiston aikana lastalla, sillä nestettä irtoaa ja paljon!
Silppua kevätsipuli.
Lisää pannulle kunnon loraus soijakastiketta ja anna kastikkeen imeytyä sieniin. Lisää sitten mukava nokare margariinia. Lisää pannulle myös sipuli, kuullottele pari minuuttia. Revi joukkoon tuore pinaatti. Pyörittele pannulla pari minuuttia. Sekoita vehnäjauho sekä vesi keskenään kaadettavaksi tahnaksi. Lisää sienien ja sipulien joukkoon kerma, suola sekä pippuri ja tekemäsi vehnäjauhosaoste. Sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta kasaan noin 5-10min, kunnes kastike sakenee.  Sekoittele kastike al denteksi keitetyn pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua, lisää tässä vaiheessa myös raastamasi vegeparmesaani sekä tuore silputtu persilja.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com