Mikäli ruokavaliossaan käyttää maitotuotteita, voi kaurakerman asemasta käyttää tietenkin vaikka kuohukermaa. Ja ihan normaalia parmesaanijuustoa. Vegaanisena versionakaan tää ei kyllä oo yhtään hassumpaa. :)
Herkkusieni-pinaattipasta
kastike 3-4 annokseen
vajaa rasiallinen tuoretta pinaattia, eli about pari isoa kourallista
2 rasiallista tuoreita herkkusieniä (yht. 400g)vajaa rasiallinen tuoretta pinaattia, eli about pari isoa kourallista
hippusta verran vajaa nippu kevätsipulia
maidotonta margariinia paistamiseen n.20g
2rkl soijakastiketta
500ml kaurakermaa
ripaus suolaa, mustapippuria tuoreena myllystä useita kierroksia
SAOSTUS: 1rkl vehnäjauhoja + 1,5-2rkl vettä, kunnes vehnäjauhosta ja vedestä tulee kastikkeen joukkoon valutettavaa tahnaa
1-2dl vegaanista parmesanjuustoa (violifen prosociano)
tuoretta persiljaa kourallinen
Lämmitä pannu keskilämmölle.
Puhdista herkkusienet ja lohko ne.
Heitä sienet pannulle ilman rasvaa ja paista sieniä rasvatta kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Painele sieniä paiston aikana lastalla, sillä nestettä irtoaa ja paljon!
Silppua kevätsipuli.
Lisää pannulle kunnon loraus soijakastiketta ja anna kastikkeen imeytyä sieniin. Lisää sitten mukava nokare margariinia. Lisää pannulle myös sipuli, kuullottele pari minuuttia. Revi joukkoon tuore pinaatti. Pyörittele pannulla pari minuuttia. Sekoita vehnäjauho sekä vesi keskenään kaadettavaksi tahnaksi. Lisää sienien ja sipulien joukkoon kerma, suola sekä pippuri ja tekemäsi vehnäjauhosaoste. Sekoita kastike tasaiseksi. Keitä kastiketta kasaan noin 5-10min, kunnes kastike sakenee. Sekoittele kastike al denteksi keitetyn pastan joukkoon juuri ennen tarjoilua, lisää tässä vaiheessa myös raastamasi vegeparmesaani sekä tuore silputtu persilja.
0 Suussasulavaa kommenttia