Kun talvi tuiskuttaa oven takana ja loska luiskahtaa sisään saappaan varresta, maistuvat kotikeittiössämme kaikki puurot ja vellit erityisen hyvin. Soppa-ja puurokausi alkaa heti ensimmäisten lumihiutaleiden laskeutuessa. Välillä minusta tuntuu, että voisin elää pelkällä lusikkapöperöllä! Tämä vegaaninen puuro on yksi lemppareistani.
"Puuro makustellaan villatöppöset jalassa ja viltin alta viimalta piilossa!"
Banaanipuuro
3dl mantelimaitoa
1 dl kaurahiutaleita
ropsaus suolaa
0,5tl kanelia
0,5tl aitoa vaniljasokeria
puolikas banaani
pinnalle rouhittuja manteleita sekä sokeria maun mukaan
Mittaa kattilaan mantelimaito, kaurahiutaleet, suola, kaneli sekä vanilja. Pilko banaani ja heitä sekaan kattilaan. Kiehauta ja anna puuron kuplahdella miedolla lämmöllä 8-10minuuttia sekoitellen välillä. Ota kattilalta ja anna tekeytyä vielä tovi. Viimeistele rouhitulla mantelilla. Itse tykkään ropsauttaa pinnalle vielä hiukan hunajaa, mutta ruokosokerikin menettelee.
0 Suussasulavaa kommenttia