naposteltavat suolainen leivonta

Mehevät pepperonimuffinit

10.40Pahalapsi

IMG_3505

Mehevät pepperoni - kinkkumuffinit
n.25-30kpl

Taikina:

50g  tuorehiivaa
80g  voita
5dl lämmintä maitoa
15g suolaa
20g sokeria
noin 11dl vehnäjauhoja 
karkeaa vehnäjauhoa kaulitsemiseen

Täyte:
100g tomaattipyreetä
50g ananasmehua/vettä
100g kinkkukuutioita
30g pepperonimakkaraa
1 pieni paprika
1 sipuli
oreganoa, mustapippuria, suolaa

Lisäksi:
150g juustoraastetta
100g pepperonia

Murenna hiiva kulhoon, lisää kädenlämpöinen maito, sula (hieman jäähtynyt) voi, suola ja sokeri.
Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa taikina kahteen osaan.
Kauli kumpikin taikinamöykky noin 3-4mm paksuiseksi matoksi.
Leikkaa levystä noin 5x5cm kokoisia neliöitä ja nosta neliöt isoihin amerikanmuffnissivuokiin.

Valmista täyte:
Kuori ja silppua sipuli ja hienonna paprika kuutioiksi.
Silppua pepperonislaissit.
Sekoita tomaattipyree sekä ananasmehu keskenään ja lisää joukkoon kaikki muut ainekset.
Mausta suolalla, oreganolla sekä pippurilla.

Jaa täyte jokaisen taikinaneliön keskelle. (runsas ruokalusikallinen jokaiseen)
Ripota päälle juustoraastetta ja paina 2 pepperonisiivua jokaiseen muffinssiin.
Kohota noin 30min.
Paista 200c noin 15min/ kunnes muffinssit näyttävät kypsiltä.

IMG_3506






Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com