Pehmeällä lämmöllä haudutettu, runsaan juustoinen ja suutuntumaltaan sattumia sisältävä risotto on satunnaisella syklillä kiertävän arkiruokalistamme kuningas ja kuningatar. Yksi monista..
Raaka-aineiltaan tämä perinneherkku on edullista valmistaa, kun pitää valkoviiniä kaapissa valmiina pahan päivän varalla. Sain työkaveriltani etikoituneen ison viinitonkallisen ruoanvalmistusta varten muutama päivä sitten. En voisi olla enää onnellisempi ruoanlaittaja, kun viiniä löytyy jemmasta yllin kyllin, niin paljolti että sitä on aina valmiina, kun risottohimo pomppaa puskan takaa. Nyt kaikki risottovierotusoireiset päiväni ovat pelastetut ainakin kuukauden-parin ajalta. Kiitos ja ylistys kiitos!
Tämä perinteinen risottoresepti on helposti modattavissa myös muille sienille sopivaksi syksyä
ajatellen, kattilaan sujahtavat hyvin niin vahverot, kuin kantarellitkin.
Herkkusienirisotto
4 annosta tai 3 isompaa
3dl arborioriisiä
1 iso punasipuli
2 kynttä valkosipulia
30g voita
2dl valkoviiniä
8dl kasvislientä ( fondista tehtynä)
250g tuoreita herkkusieniä
20g voita
3rkl soijakastiketta
1dl raastettua parmesaanijuustoa
suolaa, mustapippuria
kourallinen tuoretta timjamia
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipuleita voissa hetki ja lisää sekaan riisi, kuullota vielä hetki.
Lisää viini ja anna kiehua kunnes viini on imeytynyt riiseihin.
Lisää sitten kasvisliemi ja hauduta noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kosteaa muttei kuitenkaan ihan joulupuuroa. Lisää kasvislientä tarvittaessa.
Valmista väliajalla sienet toisessa pannussa:
Pilko sienistä lohkoja ja paista niitä pannulla muutama minuutti paistinlastalla painellen, ILMAN rasvaa.
Sienistä irtoaa valtavasti nestettä, joten sienistä on tarkoitus tehdä vähän kiinteämpiä.
Kun näyttää ettei nestettä valu enää valtoimenaan, lisää voi ja freesaa sieniä vielä hetki voissa.
Lisää soijakastike ja kiehauta niin, että kastike imeytyy sieniin.
Lisää sienet valmiin, kypsän risoton sekaan silputun timjamin sekä parmesaanijuuston kera.
Mausta risotto suolalla sekä pippurilla.
0 Suussasulavaa kommenttia