kääretortut makea leivonta

Pinkki kääretorttu (uudistettu VIDEO! )

17.24Pahalapsi



Täten johdatan teidät kääretorttujen ihmeelliseen maailmaan! Videolla opastan kääretorttupohjan teon vaihte vaiheelta. Videotutoriaali on suunnattu ennen kaikkea aloitteleville jauhopeukaloille. Uskoisin että moni kotikeittiön leipomoaan pystyttävä saa pätkästä vinkkejä herkullisten torttujen tekoon, ja siihen millä tavalla käärispohja valmistetaan oikein! Muistakaa, koristelun väreissä on turha nuukailla.
Leipomisen iloa, ja pirteitä värejä jokaiseen keittiöön! :)



Kääretorttu valkosuklaatäytteellä

4 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl tärkkelystä (perunajauho / maissitärkkelys)
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5dl kuohukermaa
300g valkosuklaata

lisäksi:
100g haluamaasi hilloa (esim. vadelma/ omena)

TÄYTE:

Tämän valkosuklaakääretortun valmistus kannattaa aloittaa täytteestä.
Kiehauta kerma kattilassa ja sulata valkosuklaa joukkoon. Kaada seos muovikulhoon ja vie jääkaappiin jähmettymään. Anna massan jähmettyä väh. 2h/ kunnes se on viileää.

KÄÄRETORTTUPOHJA:
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään erilliseen astiaan.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella tehty kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon pienissä erissä, puuhaarukalla hellästi sekoittaen.
Paista kääretorttupohja 225 asteessa uunin keskitasolla. Paistumiseen menee aikaa n.6-9 min uunista riippuen, VAHDI POHJAA PAISTON AIKANA!
Kumoa kääretorttu joko sokeroidun leivinpaperin päälle tai sokeroimattomalle puhtaalle keittiöliinalle. Irrota leivinpaperi heti kumoamisen jälkeen.
Anna pohjan jäähtyä.

TÄYTE, part 2:
Vatkaa jäähtynyt suklaaseos kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Levitä seos kääretorttupohjan päälle ja rullaa tiukaksi pötköksi. Voit lisätä kääretorttuun hilloa, jos haluat. Esimerkiksi vadelma/ omenahillo sopii tähän suklaakääretorttuun aivan hyvin.

Kääretortun voi tarjota sellaisenaan, tai koristella esimerkiksi tomusokerilla, pursotetulla kermalla, suklaarouheella tai marsipaanilla. Jos kuorrutat kääretortun marsipaanilla, valmista sen alle pieni satsi rasvakreemiä.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

14 Suussasulavaa kommenttia

  1. Video ei näy, vaan ruutuun tulee teksti: Tämä video sisältää kumppanin WMG sisältöä, ja sen näyttäminen on estetty maassasi tekijänoikeusseikkojen vuoksi. :/

    VastaaPoista
  2. näin olen kuullut muutamilta muiltakin tahoilta. :/ Outoa kyllä, miulla tuo näkyy ihan hyvin! Pitääpä koettaa selvittää miten videon saisi fiksattua.

    VastaaPoista
  3. Video näkyy miulla ainakin ilman mitään ongelmia :) Hyvännäköinen torttu tuli :D

    VastaaPoista
  4. Silloin kun vielä kananmunia käytin ja kääretorttua tein, käärin sokeroidun leivinpaperin kääretortun ympärille, vielä kerroksen sanomalehteä ja jääkaappiin tekeytymään. Myöhemmin totesin olevani friikki, sillä kukaan muu tuttavani ei noin toiminut. :D

    VastaaPoista
  5. mullakin näkyi video loistavasti ja ite ainaki oon ihan alottelija vasta ni oli kiva katella tommosen yksinkertasen kääretorttupohjan teko! :) myös koristeluja olis kiva nähä ihan videolla, että miten se onnistuu.. ;)

    VastaaPoista
  6. Bongasinkin tämän torttusen lehdestä. Kiva väri tuossa kuorrutteessa :)

    VastaaPoista
  7. Olis suunnitteilla tehä tässä keskiviikko-sunnuntaina melkein samanlainen kääretorttu. kuviot kakussa erilaiset. Aineet kaapissa ;)

    p.s ideana olis sitten reilu vuoden päästä opiskella kondiittoriks

    VastaaPoista
  8. mites toi tortun väri??

    VastaaPoista
  9. Oisko mahollista, että sie siirtäsit myös ne vanhat blogin/kanavan ruokavideot uudelle kanavalle? Löytyis sit helposti kaikki samasta paikasta kun ens kerran alkaa leipomaan siun videoiden opastuksella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun muistutit! Oli itseasiassa tarkoitus siirrellä videot tänne jo aiemmin, mutta jotenkin se taas unohtui. :)

      Poista
  10. Ihan mahtavia videoita tubessa, kiitos! Voisitko neuvoa tuon leivinpaperista tehtävän pursottimen niksit? Miten saat tehtyä noin kätevän näköisiä suklaapursottimia, kun itselle tulee vain kauhea sotku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa että pidät videoista!
      Oletko katsonut ohjeistusta tekemältäni suklaakakkuvideolta? :) Näytän siellä sen, kuinka teen spritsauspussin.
      Video löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=vKouQL0dRm8

      Poista
    2. Melkeinpä kaikki muut videot katsoin... :) kiitos!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com