juustot kasvisruoka

Kreikkalainen Feta- Orzo - risoton ja pastan fuusio!

16.08Pahalapsi


Tämä jännittävä risottomainen pastaruoka luikerteli arkiruokien valloittavalle listallemme Glorian ruoka ja viini-lehden kautta. Mikäli Orzo ei ole ennestään tuttu juttu, suosittelen ehdottomasti testaamaan tillin ja pastan jännittävää kombinaatiota. Voisin lyödä pääni pantiksi, että orzo ja lohi olisivat täydellisiä makupareja! 


Kreikkalainen Feta Orzo
2 pääruoka-annosta tai 4 lisuketta

2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
4 rkl oliiviöljyä
  3 dl orzoa tai muuta pientä kuviopastaa*
  5 dl kasvis- tai lihalientä
kourallinen hienonnettua tilliä
½ tl mustapippuria myllystä
100 g murustettua fetaa
suolaa maun mukaan

*Kyseessä on jyväpasta, joka näyttää aivan riisiltä. Meidän lähimarketistamme ei löytynyt tuota Myllyn parhaan markkinoimaa jyväpastaa silloin kun orzoa kokkailin, mutta nykyään näyttäisi löytyvän miltei putiikista kuin putiikista.

Laita kasvisliemi valmistumaan erilliseen kattilaan, kiehauta vesi ja sulata siihen kasvisfondia tai kasvisliemikuutioita pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipulit, valkosipulit ja chili hienoksi silpuksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, freesaa sipulisillppu. Lisää kuullotuksen loppuvaiheessa chilimurska sekä jyvä-tai kuviopasta. Hämmentele muutama minuutti. Lisää valmis kasvisliemi. Peitä Orzo kannella ja anna hautua kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää hienonnettu tilli, mustapippuri sekä fetajuusto. Maista ja lisää suolaa maun mukaan. Tarjoa joko lämpimänä pääruokana tai jäähdytä kylmäksi lisukesalaatiksi. Toimii kumminkin päin!





Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com