Yksinkertaista ja hyvää, perinteistä intialaista. Hemmotteluruoan kuvat kaivoin arkistojen uumenista iltojanne ilahduttamaan, ja samalla myös virkistämään omaakin rappeutunutta muistiani. Makunystyrät hyrräävät tuplatehoilla jo senkin vuoksi, kun jääkaapissa mollottaa pelkkä valo. Pitääkin tästä lampsia samointien kauppaan ja tekaista pinaattiherkkua juuri nyt alkanutta viikonloppua piristämään.
Pinaatti-juustocurry on aivan parasta riisin, itsetehdyn naanleivän sekä jogurttiraidan kanssa!
Palak Paneer- intialainen pinaatti- juustocurry
4-6 annosta
- 2 keskikokoista sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- n.30-40g pieni pala tuoretta inkivääriä (n.1rkl raasteena)
- 2 tomaattia
- 1 punainen chili
- 250 g Paneer-juustoa tai kotijuustoa tai hätätapauksessa halloumjuustoa
- 450 g pakastepinaattia
- noin 1,5 dl maustamatonta turkkilaista jugurttia
- 1 dl rypsiöljyä / voita
- 2 tl korianterinsiemeniä morttelissa murskattuna
- 1 tl juustokuminan siemeniä eli jeeraa
- 1 tl curryjauhetta
- 0,5 tl kurkumaa
- 1/4tl muskottipähkinää
- n. 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Silppua tomaatit ja chili.
Kuumenna pannulla noin 0,5 dl öljyä tai voita, ja heitä kuullottumaan intialaiseen tapaan ensiksi mausteet: korianteri, juustokumina, curry ja kurkuma sekä tuore chili. Kuullota muutama minuutti ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri sekä tomaatit ja loppu öljy. Kuullota pari minuuttia.
Lisää pinaatti ja anna pinaatin sulaa pikkuhiljaa. Anna kastikkeen hautua noin 5min.
Lisää paneeriin lopuksi jogurtti, suola sekä ripaus sokeria ja muskottipähkinää. Maista.
Lisää sekaan juustokuutiot joko öljyssä paistettuna tai kuutioituna sellaisenaan. Tarjoile vaikkapa naan-leivän kanssa tai riisin kyljessä.
8 Suussasulavaa kommenttia
Nam! ..näyttääpä hyvältä. Ravintolassa on tullu tuota syötyä mutta ei itse tehtynä. Pitäisikin kokeilla jonain päivänä :)
VastaaPoistaTestaahan ihmeessä ja kerro mitä pidit!
PoistaTänään oli pakko testata tätä kun videon katsoin illalla. Ja luojankiitos tuli testattua! Aivan taivaallista kiitos
VastaaPoistaIlo kuulla että resepti on ollut mieluinen! :)
PoistaPäädyin sattumalta katsomaan videon ja siitä asti olen himoillut tätä: teen heti jahka olen syönyt entiset eväät pois. Muutenkin paljon hyviä reseptejä. Kiitos!
VastaaPoistaMikäli kokkailet intialaista kipparikallea, niin kerrohan toki mitä tykkäsit! :)
PoistaTänään tuli tämän aika: kyllä me tykättiin! Maustan ensi kerralla vielä vähän reilummalla kädellä.
VastaaPoistaEn tiedä olenko vaan tottunut siihen, mutta kyllä tällaiset ruoat oikein huutaa sitä naan -leipää seurakseen. Sen verran paljon jäi tätä jäljelle, että huomenna sitten leivän kanssa. Kiitos vielä!
Mukavaa kuulla että pidit!
PoistaOikeassa olet tuon Naan-leipäsen suhteen, miulla on nykyään tapana tehdä tätä herkkua iso satsi jemmaan ja napostella sitä ihan sellaisenaan naanleivän sekä jogurttiraidan kera. Ei se riisi edes tunnu niin välttämättömältä. :)