intialainen juustot

Kipparikallena intialaisittain | Palak Paneer

13.21Pahalapsi



Yksinkertaista ja hyvää, perinteistä intialaista. Hemmotteluruoan kuvat kaivoin arkistojen uumenista iltojanne ilahduttamaan, ja samalla myös virkistämään omaakin rappeutunutta muistiani. Makunystyrät hyrräävät tuplatehoilla jo senkin vuoksi, kun jääkaapissa mollottaa pelkkä valo. 
Pitääkin tästä lampsia samointien kauppaan ja tekaista pinaattiherkkua juuri nyt alkanutta viikonloppua piristämään. 

Pinaatti-juustocurry on aivan parasta riisin, itsetehdyn naanleivän sekä jogurttiraidan kanssa!

Palak Paneer- intialainen pinaatti- juustocurry


4-6 annosta

  • 2 keskikokoista sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä 
  • n.30-40g pieni pala tuoretta inkivääriä (n.1rkl raasteena)
  • 2  tomaattia 
  • 1 punainen chili
  • 250 g Paneer-juustoa tai kotijuustoa tai hätätapauksessa halloumjuustoa 
  • 450 g pakastepinaattia
  • noin 1,5 dl  maustamatonta turkkilaista jugurttia
  • 1 dl  rypsiöljyä / voita
  • 2 tl korianterinsiemeniä morttelissa murskattuna
  • 1 tl juustokuminan siemeniä eli jeeraa
  • 1 tl curryjauhetta
  • 0,5 tl kurkumaa
  • 1/4tl muskottipähkinää
  • n. 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Silppua tomaatit ja chili.
Kuumenna pannulla  noin 0,5 dl öljyä tai voita, ja heitä kuullottumaan intialaiseen tapaan ensiksi mausteet: korianteri, juustokumina, curry ja kurkuma sekä tuore chili. Kuullota muutama minuutti ja lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri sekä tomaatit ja loppu öljy. Kuullota pari minuuttia.
Lisää pinaatti ja anna pinaatin sulaa pikkuhiljaa. Anna kastikkeen hautua noin 5min.
Lisää paneeriin lopuksi jogurtti, suola sekä ripaus sokeria ja muskottipähkinää. Maista.
Lisää sekaan juustokuutiot joko öljyssä paistettuna tai kuutioituna sellaisenaan. Tarjoile vaikkapa naan-leivän kanssa tai riisin kyljessä.

Saattaisit kiinnostua myös näistä

8 Suussasulavaa kommenttia

  1. Nam! ..näyttääpä hyvältä. Ravintolassa on tullu tuota syötyä mutta ei itse tehtynä. Pitäisikin kokeilla jonain päivänä :)

    VastaaPoista
  2. Tänään oli pakko testata tätä kun videon katsoin illalla. Ja luojankiitos tuli testattua! Aivan taivaallista kiitos

    VastaaPoista
  3. Päädyin sattumalta katsomaan videon ja siitä asti olen himoillut tätä: teen heti jahka olen syönyt entiset eväät pois. Muutenkin paljon hyviä reseptejä. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäli kokkailet intialaista kipparikallea, niin kerrohan toki mitä tykkäsit! :)

      Poista
  4. Tänään tuli tämän aika: kyllä me tykättiin! Maustan ensi kerralla vielä vähän reilummalla kädellä.

    En tiedä olenko vaan tottunut siihen, mutta kyllä tällaiset ruoat oikein huutaa sitä naan -leipää seurakseen. Sen verran paljon jäi tätä jäljelle, että huomenna sitten leivän kanssa. Kiitos vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla että pidit!
      Oikeassa olet tuon Naan-leipäsen suhteen, miulla on nykyään tapana tehdä tätä herkkua iso satsi jemmaan ja napostella sitä ihan sellaisenaan naanleivän sekä jogurttiraidan kera. Ei se riisi edes tunnu niin välttämättömältä. :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com