teemakakut täytekakut

Omenatäytekakku

21.21Pahalapsi

Testasin syntymäpäiväjuhliini Pauligin kahviskabassa voittoon noussutta mousseleivoksen massaa täytekakun välissä. Myönnettäköön, hyvältä maistui vaikkei ollutkaan ihan se perinteisin! Täytekuvan räppäisin jo ties kuinka monentena rääppiäispäivänä (fiksua, brains where are you) ja näyttää siltä kuin kakun välissä olisi pelkkää vaahtoa. Todellisuudessa sipaisin moussen alle ohuen kerroksen lemon curdista ja omenamarmeladista sekoitettua tahnaa, jonka tekaisin summamutikkasuhteella, suurinpiirtein fifty-fifty molempia. Lemon curdin kirpsakkuus antaa mukavasti kontrastia muutoin melko makealle täytteelle. :) Ohje on muutoin tismalleen sama kuin täällä esittelemissäni ja edellämainituissa omppuherkuissa, mutta täytekakun väliin vähensin liivatteen määrää muutamalla kappaleella. Kakun väliin tuleva moussekerros on sen verran ohkainen itse leivoksiin verrattuna, ettei tarvitse niin paljoa liivakkoa hyytyäkseen.





Omenamoussetäyte täytekakulle:

3dl vispikermaa
200g ranskankermaa
n. 40g tomusokeria
0,5-0,7dl omenasiirappia (modo)
60g valkosuklaata
3kpl kotitalous-liivatelehtiä
tilkka sitruunamehua
0,5tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi, ja lisää tomusokeri vatkauksen loppupuolella. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hieman. Lisää ranskankerma kerman joukkoon pallovispilällä käännellen. Lisää sulatettu valkosuklaa massaan ohuena norona. Puristele liivatteista ylimääräinen neste pois, ja liota ne tilkkaan sitruunamehua. Lisää liivateseos kerma-ranskankermamassaan ohuena norona hyvin sekoittaen. Ota erilliseen astiaan 1/3 seoksesta ja mausta kevyesti vaniljalla. Lisää loppumassaan omenasiirappia sen verran, että massan väri muuttuu hiukan vihertäväksi. Kaada massat vuorotellen tomusokeroituihin silikonivuokiin ja pyöräytä haarukalla värit hiukan sekaisin. Laita leivokset pakastimeen jähmettymään pohjien valmistuksen ajaksi.




Ompputäytekakku ei ollut mikä tahansa kakku. Se oli syntymäpäiväkakkuni.
Musta, musta ja no..pentagrammikakku. Sepä se.

blackmetal örrde.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Miten sää vegenä syöt liivatetta?

    VastaaPoista
  2. En käytä liivatetta varta vasten omiin ruokiini, mutta juhliin meneviin kakkuihin sitä käytän jos tarve niin vaatii. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksesta! Huomaan kyllä, että käytät paljon eläinperäisiä juttuja just muille kokatessa, mutta tässä kiinnitti huomiota tuo että oma syntymäpäiväkakkusi liivatteella..

    VastaaPoista
  4. Jep! :) Mie kokkaan muille ihan mieluusti myös lihasta tehtyä ruokaa, mutten niitä omaan suuhunu pistä. Sama pätee myös täytekakuissa, teimpähän kaakkuset liivatteella tahi ilman, en niitä kuitenkaan syö. :D Tulee työn puolesta leivottua niin paljon makeita herkkuja että ajatus kakkupalan syömisestä lähinnä puistattaa.

    VastaaPoista
  5. Kääk, mestarikokki ilman että syöt edes kakkuja :D Ihmenainen!

    VastaaPoista
  6. Riittävästi kun kakkuloita viäntää, niin tietää kyllä miltä ne maistuu vaikkei ite söiskkään. ^^ tämänkin täytteen tein niin että maustoin sen sopivanlaiseksi ennen liivatteen lisäämistä.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com