Testasin syntymäpäiväjuhliini Pauligin kahviskabassa voittoon noussutta mousseleivoksen massaa täytekakun välissä. Myönnettäköön, hyvältä maistui vaikkei ollutkaan ihan se perinteisin! Täytekuvan räppäisin jo ties kuinka monentena rääppiäispäivänä (fiksua, brains where are you) ja näyttää siltä kuin kakun välissä olisi pelkkää vaahtoa. Todellisuudessa sipaisin moussen alle ohuen kerroksen lemon curdista ja omenamarmeladista sekoitettua tahnaa, jonka tekaisin summamutikkasuhteella, suurinpiirtein fifty-fifty molempia. Lemon curdin kirpsakkuus antaa mukavasti kontrastia muutoin melko makealle täytteelle. :) Ohje on muutoin tismalleen sama kuin täällä esittelemissäni ja edellämainituissa omppuherkuissa, mutta täytekakun väliin vähensin liivatteen määrää muutamalla kappaleella. Kakun väliin tuleva moussekerros on sen verran ohkainen itse leivoksiin verrattuna, ettei tarvitse niin paljoa liivakkoa hyytyäkseen.
200g ranskankermaa
n. 40g tomusokeria
0,5-0,7dl omenasiirappia (modo)
60g valkosuklaata
3kpl kotitalous-liivatelehtiä
tilkka sitruunamehua
0,5tl vaniljaesanssia tai vaniljasokeria
Ompputäytekakku ei ollut mikä tahansa kakku. Se oli syntymäpäiväkakkuni.
Musta, musta ja no..pentagrammikakku. Sepä se.
blackmetal örrde.
7 Suussasulavaa kommenttia
Miten sää vegenä syöt liivatetta?
VastaaPoista?
VastaaPoistaEn käytä liivatetta varta vasten omiin ruokiini, mutta juhliin meneviin kakkuihin sitä käytän jos tarve niin vaatii. :)
VastaaPoistaKiitos vastauksesta! Huomaan kyllä, että käytät paljon eläinperäisiä juttuja just muille kokatessa, mutta tässä kiinnitti huomiota tuo että oma syntymäpäiväkakkusi liivatteella..
VastaaPoistaJep! :) Mie kokkaan muille ihan mieluusti myös lihasta tehtyä ruokaa, mutten niitä omaan suuhunu pistä. Sama pätee myös täytekakuissa, teimpähän kaakkuset liivatteella tahi ilman, en niitä kuitenkaan syö. :D Tulee työn puolesta leivottua niin paljon makeita herkkuja että ajatus kakkupalan syömisestä lähinnä puistattaa.
VastaaPoistaKääk, mestarikokki ilman että syöt edes kakkuja :D Ihmenainen!
VastaaPoistaRiittävästi kun kakkuloita viäntää, niin tietää kyllä miltä ne maistuu vaikkei ite söiskkään. ^^ tämänkin täytteen tein niin että maustoin sen sopivanlaiseksi ennen liivatteen lisäämistä.
VastaaPoista