suolainen leivonta voileipäkakut

Voi mikä leipäkakku | Meetwursti-kinkkuvoileipäkakku

18.35Pahalapsi

Peruskakku ja todella nopiasti tehty sellainen.
Ja on muuten hyvää.




Meetwursti-kinkkuvoileipäkakku
n.10-12hlö

täyte:
150 g palvikinkkua
100g metukkaa tai salamia
1 iso punainen paprika
150 g emmental-juustoraastetta
1 punasipuli
1 (pieni) nippu basilikaa
pari ruokalusikallista sinappikurkkusalaattia
200g aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa
1,5dl majoneesia
suolaa, pippuria, ripaus paprikajauhetta
(suolan sijaan voi käyttää myös soijakastiketta, jos haluaa)

1 iso paketti paahtoleipää
kostutukseen lihalientä (vettä ja pari lihaliemikuutiota)

kuorrutukseen:
200g tuorejuustoa
1dl majoneesia
juustoraastetta reunoille

Tee ensin täyte.
Hienonna kinkku, meetwursti ja paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi.
Silppua persilja. Yhdistä keskenään hienonnetut ainesosat, juustoraaste, sinappikurkkusalaatti, tuorejuusto ja majoneesi. Mausta täyte pippurilla ja suolalla sekä paprikajauheella makusi mukaan.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Asettele leivät leivinpaperin päälle pitkulaiseen vuokaan niin, että jokaiseen kerrokseen tulee kolme palaa vierekkäin. Kostuta leivät meheviksi lihaliemelle.
Annostele päälle sitten kerros täytettä, toinen kerros leipiä ja kostuta leivät. Kokoa kakku näin, kunnes kaikki täyte ja leipäpalat on käytetty. Kääri kakun ympäri kelmua tai leivinpaperia, ja aseta kakku jääkaappiin pienen painon (esimerkiksi leikkuulaidan) alle. Anna kakun tekeytyä seuraavaan päivään.
Sekoita kuorrutus tuorejuustosta ja majoneesista ja levitä kakun pinnalle palettiveitsellä. Ropsauta reunaan juustoraastetta ja koristele mielesi mukaan tuoreilla vihannesilla sekä yrteillä.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

5 Suussasulavaa kommenttia

  1. mä en yleensä tykkää voileipäkakuista mut tää uppois jopa muhun! :) voisin harkita tätä valmistujaisiini!

    VastaaPoista
  2. Hellou! Saanko kysästä, miten olet askarrelutpaskarrellut nuo kurkut :)?

    VastaaPoista
  3. Anonyymi:
    Ihan vain kaivertamalla. :) Yritän tekaista tälläisistä koristeista jonkin sortin tutoriaalin kun aikaa jää kylliksi yli.

    VastaaPoista
  4. Olen seuraillut blogiasi jonkun aikaa ja yksi asia ihmetyttää joten kysyn sen nyt. Oletko siis itse vegetaristi? Kun kuitenkin bloggaat näistä lihaa sisältävistä jutuista tyyliin "Ja on muuten hyvää" niin on jäänyt tämä vähän epäselväksi.

    Itsehän siis olen ex-vegetaristi joka syö nykysin lihaa, joten mitenkään nirppanokaisesti en asiaan suhtaudu, mutta kunhan vaan ihmettelen kun itselle vegeaikoina liha oli ihan täysin out myös muille kokatessa.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Vaikken itse näitä herkkuja söisikään, tiedän kyllä millaiset elintarvikkeet yhdistettyinä muodostavat keskenään sellaisen taivaallisen symbioosin että niitä voi hyviksi kehua. Olen kouluttautunut sekä kokiksi että leipuri-kondiittoriksi, joten sieltä saadusta tieto-taidosta on hyötyä kaikessa leivonnassa ja ruoanlaitossa. :)

    Mie olen sen verran velmu että yleensä kun kokkaan liharuokaa vaikkapa avomiehelleni, teen lihamätölle sellaiset kasvislisukkeet että saan niistä helposti sovellettua myös omaan ruokavaliooni soveltuvat vain pää raaka-ainetta vaihtamalla. ^^

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com