On höyryävän kuuma, tirisevän fantasiapizza. Sellainen perinteinen. Olenko oikeassa?
Pizza napaan ja petiin pötkölleen äksäksi, niin lähtee viimeisetkin kohmelon rippeet!
Pizza napaan ja petiin pötkölleen äksäksi, niin lähtee viimeisetkin kohmelon rippeet!
Pizzapohja
Raaka-aineet
2,5 dl vettä
1 dl maitoa
0,5 tl sokeria
~1,5 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
sopivasti vehnäjauhoja
käytä kaulitsemiseen karkeita vehnäjauhoja
käytä kaulitsemiseen karkeita vehnäjauhoja
Lämmitä maito ja vesi kädenlämpöiseksi.
Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja sokeri ja alusta jauhoja sen verran, että taikina on napakka muttei kova.
Anna
taikinan levätä hetki ja muotoile pizzapohjiksi. Yhdestä taikinasta
tulee n. kolme-viisi pizzaa, riippuen siitä kuinka isoja herkkupohjistaan
haluaa kaulita.
Nopea tomaattikastike pizzalle:
tomaattipyreetä
sokeria
suolaa
vettä
mustapippuria
Valmista tomaattikastike notkistamalla tomaattipyreetä reilusti vedellä (pizzakastikkeen tulee olla saman paksuista kuin vaikkapa kermakastikkeen, ei ihan juoksevaa muttei tönkköäkään), mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Pizzan päälle:
Juustoraastetta
Valitsemiasi täytteitä. esim. tonnikalaa ja salami-makkaraa, ananasta ja sipulia
Oreganoa
Nopea tomaattikastike pizzalle:
tomaattipyreetä
sokeria
suolaa
vettä
mustapippuria
Valmista tomaattikastike notkistamalla tomaattipyreetä reilusti vedellä (pizzakastikkeen tulee olla saman paksuista kuin vaikkapa kermakastikkeen, ei ihan juoksevaa muttei tönkköäkään), mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Pizzan päälle:
Juustoraastetta
Valitsemiasi täytteitä. esim. tonnikalaa ja salami-makkaraa, ananasta ja sipulia
Oreganoa
Ja näin se pizza tehdään näin, hoplaa:
Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin sen saat, n.250-300 astetta.
Kaulitse taikinasta haluamasi paksuisia pizzapohjia, varsinkin kankkusessa pohjassa saa olla paksuutta vähän enempi kuin yleensä.
Levitä tuoretomaattikastiketta lähes reunoille asti.
Ripottele päälle juustoraaste (TÄRKEÄÄ, laita juusto ennen täytteitä.)
Levittele raasteen päälle täytteet tasaisesti, kourallinen-pari täytettä per pizza.
Paista uunissa n.5-10min, uunin lämmöistä ja tehoista riippuen.
Ropsauta valmiin pizzan päälle oreganoa ja anna makuhermojen laulaa.
9 Suussasulavaa kommenttia
no tossa juurikin pitsa mun makuun! Mitkä reunat, ne parhaimmat!:)
VastaaPoistaSlurps, himoitsen tuota myös ilman krapulaa. Vois kyllä itsekkin leipasta vähän pizzapohjia pakkaseen pahan päivän varalle!
VastaaPoistaElisa: Krapelossa on kiva syödä sellaista pizzaa jossa on kunnolla pohjaa. ^^
VastaaPoistaNizureth: Tekaisehan ihmeessä! Vaikka pohjien tekemisessä onkin aina oma hommansa, kyllä niitä omia käsintehtyjä pizzapohjia osaa arvostaa sillon kun pizzaa tekee mieli mutta kiinnostus leipomiseen on täysi 0. On kätsää myös pakastaa tomaattikastiketta pienissä annosrasioissa jotka saa sitten lätkäistyä suoraan pohjan päälle. :P
... mmm... pizzaa...
VastaaPoistaMiun kyökissä on vallalla "tee kaikki niin helposti kuin voit, ja etsi vielä se aidan matalin kohta"-mentaliteetti. En edes muista milloin viimeksi olisin pizzaa tehdessä kaulinnut... jätän taikinan niin löysäksi, että lusikalla pystyy sekoittamaan, ja sitten vain kippaan pellille ja taputtelen jauhoisin käsin. Helppoa ja hauskaa myös krapulassa, mutta ihan väärin jos katsotaan ohjeita :D
On kyllä herkullisen näköinen pizza, ihan näin ilman krapulaakin :)...
VastaaPoistaverran, että taikina on napakka muttei kova.
VastaaPoistaHei! Olen itse vähän onneton keittiössä ja jäin miettimään tuota pakastamista... Pakastatko kaulitun taikinan ja jos, niin pitääkö pohja kohottaa ennen kuin laitat sen pakkaseen ja miten se sulattaminen parhaiten onnistuu?
VastaaPoistaKiitos hyvästä ohjeesta, tällä mennään jatkossa! :)
VastaaPoistahttp://makiaaminnalta.blogspot.fi/2015/06/pizzaa-kivella.html
Herkullisen näköiset pizzat olet tekaissut, MinnaT! :) Mukavaa kuulla että ohjeesta oli apua!
VastaaPoista