naposteltavat suolainen leivonta

Helppoa ja maukasta naposteltavaa | Pestohyrrät

13.27Pahalapsi




Jos kaipaa kinkereihinsä jotain oikein hypernopeatekoista ja todella hyvää herkkunaposteltavaa, tässäpä oiva vaihtoehto iänikuisten nakki-lihapullatikkujen ja vastaavien tilalle. Pesto-fetajuustohyrrät ovat siitä hyviä, että ne valmistuvat sujauksessa, ja ovat kaikessa helppoudessaan niitä jotka menevät juhlissa parhaiten kaupaksi. (testattu on.) Ja mikä parasta. Kerrankin jotain suolaista herkkua, jota kasvissyöjäkin voi hyvällä omallatunnolla popsia kitusiinsa! Tein näitä herkkuja omille syntymäpäivilleni, mutta näitä voi tarjota oikeastaan sesonkiin katsomatta missä tahansa juhlissa. Jos kaipaa makuun vaihtelua, voi heittäytyä villiksi ja töräyttää täytteeseen vihreän peston sijaan punaista. Järin kauniita nämä eivät ole, mutta sitäkin herrkumpia!



Pestohyrrät
(n.15henkilön verran naposteltavaa, jos muitakin herkkuja on juhlapöydässä tarjolla)

 2 pkt (1kg) pakaste-lehtitaikinaa tai voitaikinaa
2prk fetajuustoa
 2prk vihreää pestoa
250g juustoraastetta
pari kierrosta mustapippuria myllystä
voiteluun muna


Kannattaa etsiä pakastealtaasta sellaista lehti/voitaikinaa, joka on isona levynä, ei erillisinä ns. joulutorttu-levyinä. Kauli yhdestä voitaikinapaketista n. 30cm x 30cm kokoinen neliö. Käytä apuna hyppysellinen vehnäjauhoa jos tuntuu että taikina tarttuu pöytään kiinni.
Valmista täyte: Valuta fetajuusto ja soseuta se survimella. Lisää pesto ja juustoraaste, sekoita hyvin. Rouhi joukkoon muutama kierros mustapippuria.
Levitä puolet täytteestä levylle tasaisesti. Kääri komeus tiukalle rullalle.
Leikkaa rullasta n.2-3cm paksuisia viipaleita. Aseta pellille leikkauspinta ylöspäin, ja käännä häntä rullan alle.
Voitele rullat kananmunalla, ja ripottele jokaiselle rullalle nykerö juustoraastetta.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes rullat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin.
Anna jäähtyä ja tarjoile!




Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Nää on niin hyviä ja takuuvarma hitti juhlissa. Meikä on näitä tehnyt aina välillä erilaisilla variaatioilla ja harvoin on jäänyt yhtään jäljelle.

    VastaaPoista
  2. Näitä vetelee helposti itekin ton pari pellillistä :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kullanmuru, jälleen kerran mahtavasta vinkistä! Näitä teen meidän tän kevään lakkiaisiin. Kiitos ja kumarrus. <3

    VastaaPoista
  4. Suosittelen taikinan väliin myös yksinkertaista cheddar-paprika-komboa. Pelasi meillä illanistujaisissa ja loppui kesken vaikka ~10 hengelle varasin yli 30 kpl :D Rumiahan niistä tulee kun toi lehtitaikina on niin ennakoimaton, mutta onneksi ei olla michelin-keittiössä.

    VastaaPoista
  5. Susanna_tupsukorva:
    Totta turiset, paprika ja cheddar rokkaa samaan tapaan kuin pesto ja feta! Paprika-cheddar toimii myös voileipäkakuissa kuin unelma.. njami!

    VastaaPoista
  6. Minkä takia täytteestä laitetaan vaan puolet?:O Minne se toinen puoli laitetaan?:D Vai oonko ihan sokea ja tyhmä kun en tajuu...:D

    VastaaPoista
  7. Ohje on kahdelle paketilliselle taikinaa, eli toiseen paketilliseen käytetään puolet täytteestä ja toiseen puoliskoon loput :) Vähän epäselvästi vain sanottu. :D

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com