suolainen leivonta suolaiset piirakat

Nimensä veroinen broileripiirakka

21.13Pahalapsi



Syntisen hyvä on välillä lievä ilmaisu sellaisille herkuille, joiden luona hörrää kymmenen henkilöä kädet ojossa ja naposteltavat tuntuvat hupenevan silmissä.  Panostan syntymäpäiväjuhlissani aina tuohon suolaiseen syömispuoleen, ja vieraat saavat syötäväkseen jokaisena vuotena takuuvarmoja hittejä. Tämä broileripiirakan ohje on kaiketi ihan yleisessä tiedossa oleva, vanhahko kierto-ohje, mutta silti ihan öky-hyvää! Suosittelen testaamaan pohjaa myös muunlaisissa piirakoissa, toimii myös kasvispiirakoissa vallan mainiosti.



Syntisen hyvä broileripiirakka
1 pellillinen / 24 palaa

Pohja:
10 dl vehnäjauhoja
2 dl perunamuusijauhetta (tai perunamuusin jämät, jos löytyy kaapista)
6 tl kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
1,5 tl sokeria
2 dl sulatettua rasvaa
4,5 dl maitoa

Täyte:
800 g broilerin fileesuikaleita (marinoitu tai maustamattomina, jos haluat maustaa itse)
300 g aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa
2 punasipulia
2 tlk ananaspaloja
200g juustoraastetta
oreganoa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää lämmitetty maito-rasvaseos. Vaivaa hyvin ja kauli taikina pellille. Paista broilerinfileesuikaleet voissa kullanruskeiksi. Silppua punasipuli pieniksi kuutioiksi. Levitä tuorejuusto tasaisesti piirakkapohjalle, ja levitä tuorejuuston päälle paistetut suikaleet, punasipuli ja valutetut ananaspalat. Ripottele päälle juustoraastetta ja oreganoa makusi mukaan.
Paista 200 asteessa noin 20-25 min.









Saattaisit kiinnostua myös näistä

13 Suussasulavaa kommenttia

  1. on kyllä tosi hyvännäköstä o__o Oot onnistunu hyvin vois itekin kokeilla muttei ihan noin hyvällä menestyksellä varmaan:'D

    VastaaPoista
  2. Moro! oliskos mahollista saada semmosta postausta, joka liittys grillaamiseen ja illanistujaisiin? Semmosta pientä naposteltavaa ite tehtyjä hamppareita ja lohkoperunoita ja sensemmosta nopeaa ja helppoa ruokaa yms. ja jotain dippi ohjetta kurkuille ja muille kasveille dipiksi. Tässä grillikausi on parhaimmillaan ja olis mukavata saada vinkkejä :D

    VastaaPoista
  3. Testasin eilen tätä piirakkaa ja oli kyllä tosi hyvää. Täällä sun sivuilla näyttää muutenkin olevan niin hyvältä vaikuttavia ohjeita, kun kaikki ei oo niin perinteisia ruokia.

    Mitä juustoa sä käytit tuossa raasteena? Mä laitoin sitä Riitan Herkun gouda-juustoa ja voin sanoa, että se sopi kyllä tosi hyvin tuohon. Aina ennen on vaan jotain Valion punaleimaa käyttäny, mutta kun se ei ole ees maultaan niin hyvää. Kuitenkin juuston pitää joltain maistuakin. Voin melki sanoa, että parasta juustoa toi gouda tuommoseen kuorruttamiseen. Että jos et ole kokeillut, niin kokeile ihmeessä :)

    Kaikki jotka maistoi tuota piirakkaa, niin kehui kyllä.

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Käytin raasteena tavallista voimakasta emmentalia ja pikkuisen parmesaania. :) Pitääpä pistää testauslistalle tuo mainitsemasi gouda!

    VastaaPoista
  5. Hei, minkä kokoista uunipeltiä käytit tämän paistossa?

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, käytin ihan normaalia uunipeltiä.

    VastaaPoista

  7. Onks tossa vehnäjauhomäärässä joku kompa ?
    Tohon nestemäärään nähden taikinasta tulee kivi..

    VastaaPoista
  8. Kiitos loistavasta ohjeesta, todella hyvää!! Tein 1/3 ohjeesta piirakkavuokaan neljälle ja kaikki meni. Kehuja tuli! Talletan ohjeen omaan ohjekirjaani, jonne pääsee vain hyvät ja testatut reseptit. terv. Euralainen perheen äiti

    VastaaPoista
  9. Todella hyvä ohje, tein 1/3 aineista piirakka vuokaan neljälle aikuiselle ja kaikki meni. Talletan ohjeen omaan reseptivihkooni, jonne pääsevät vain hyvät ja testatut reseptit.Kiitos! terv. perheen äiti Eurasta, Satakunnasta

    VastaaPoista
  10. Jauhojen määrä pitäisi olla ihan oikea! :) Taikina on paksuhkoa.

    VastaaPoista
  11. Todella hyvä piirakka tuli ohjeellasi :)

    VastaaPoista
  12. Todella hyvä piirakka tuli ohjeellasi :)

    VastaaPoista
  13. Todella hyvä piirakka tuli ohjeellasi :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com