juustokakku makea leivonta

Browniesit vievät jalat alta

14.32Pahalapsi


Jos suklaahammasta kolottaa ja pahasti, on välillä ihan suotavaa haksahtaa supertuhteihin herkkuihin. Nämä browniesit kirjaimelliseti vievät kielen mennessään, ja mikä pahinta, näihin tulee himo. Kosteat superbrowniesit jos jotkut, ovat niitä herkkuja joita mokkapalojen ohella tekee jatkuvasti mieli. Jos tälläiset tuorejuustolla höystetyt suklaapalat eivät ole ennestään tuttuja, on enemmän kuin suositeltavaa testata ainakin kerran! .. ja toisen.. ja vielä vähän.. eikä yksi ekstra-annos ole pahitteeksi..

Ohje muuntuu sormia napsauttamalla herkulliseksi valkosuklaiseksi versioksi.
Jos haluaa heittäytyä oikein villiksi, voi valkosuklaisten versioiden tuorejuustoraitoihin heittää mausteeksi jotain väriä antavaa, esimerkiksi vadelmien mehua, mansikkasosetta, mustikkkaa, tai oikeastaan mitä mieleen juolahtaakaan.Vaikkapa passionhedelmistä keitettyä siirappia, antamaan raikkautta ja makua. ;) Suklaista versiota pystyy säveltämään samalla tapaa, jos kaipaa tavalliselle suklaaherkulle lisäpuhtia, voi suklaataikinaan sekoittaa vaikkapa vadelmia tai mustikoita joukkoon. Tässä kuvien ohessa tarjoilen teille kuitenkin aivan tavallisen ohjeen, jota ei ole muunneltu millään tavalla. Jättää leipurin luovuudelle tilaa!





Marmoroitu suklaa brownie
Resepti:

yhteen 20 x 30 syvään vuokaan (n.10 palaa)
300g suklaata
200g voita
4 kpl kananmunia
2,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta

tuorejuustokerros:
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5dl sokeria
1 kpl kananmuna
1rkl vaniljakreemijauhetta tai
1tl vaniljasokeria
1rkl vehnäjauhoja

Ohjeet:

Kiehauta voi ja siirrä levyltä sivuun. Sulata suklaa joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää munavaahtoon yhdessä voi-suklaaseoksen kanssa.
Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan ja tasoita pinta.

Valmista tuorejuustokerros:
Vatkaa kaikki täytteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi.
Kaada tuorejuustoseos noroina suklaapohjan pinnalle ja vedä lopuksi koriste-marmoroinnin kuviot hammastikulla.

Paista browniesseja 175 asteen uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes leivos on keskeltä vielä hieman pehmeä muttei aivan raaka. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään peitettynä ja leikkaa annospaloiksi.
Parasta leivos on täysin jäähtyneenä ja kylmänä.





Saattaisit kiinnostua myös näistä

5 Suussasulavaa kommenttia

  1. Mlaaaaarf.... :p *kuola valuu tip tip tip*

    VastaaPoista
  2. Liki vastaavan ohjeen olen kopsannut "Ihana Suklaa" kirjasta ja tehty on useasti! Suosittelen kyllä lämpimästi, A-luokan brownie ;D

    VastaaPoista
  3. Oiiih kiitos ihanasta reseptistä! Täytyy ehdottomasti testata :)

    VastaaPoista
  4. Piti tulla erikseen kiittämään erinomaisesta reseptistä. Aivan herkullisia! Omat leivokseni eivät olleet yhtä kauniita, koska tuorejuustomassa oli niin paksua, ettei uponnut suklaataikinan sisään kuten sinulla, mutta eipä tuo haitannut, sillä maku on erinomainen. Aivan suunnattoman hyviä! Terv. Anna

    VastaaPoista
  5. Kiitokset kommentistasi Anna! Mukava kuulla että browniesit maistuivat :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com