makea leivonta makeat piirakat

Vegaaninen suklaabrownie

16.40Pahalapsi


Rakas ystäväni täytti pyöreitä vuosia ja halusin ilahduttaa häntä jollain itse tehdyllä makealla herkulla. Koska vegaanihaaste on yhä voimissaan ja potkii itselleni kovaa, päädyin leipomaan jälleen kerran jotain maidotonta ja kananmunatonta herkkua. Kaikki internetistä löytämäni valmiit ohjeet sisälsivät kuitenkin mielestäni sellaisia raaka-aineita, jotka ovat leivonnassa täysin toissijaisia. Näin leipurina oon sitä mieltä, että parhaat reseptit syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista ilman sen kummepia kommervenkkejä. Tämä pätee myös vegaaniseen leivontaan. Se, että leivos ei sisällä kananmunaa, ei tarkoita sitä, että leivoksiin tarvitsisi silti änkeä chiansiemeniä, banaania, avokadoa, agavesiirappeja, tofua, taateleita tai kookosrasvaa. Kaikki nämä vaikuttavat leivonnaisen koostumukseen ja makuun tavalla tai toisella, tai ovat muuten vain hinnaltaan arvokkaampia kuin nämä tavallisemmat raaka-aineet joita browniessa tavataan usein nähdä. Kuten vaikkapa margariini. Tästä alta löydät kehittelemäni reseptin vegaaniseen brownieen! :)



"maistan vaan yhen palasen. said no-one ever"

MAAILMAN PARAS JA HELPOIN VEGAANINEN BROWNIE

(hakukoneoptimointi huipussaan, näin se homma etenee)

400g/ 5,8dl vehnäjauho
3g / noin 0,5tl suola
300g / 3,75dl fariinisokeri
7,5g / 1,5tl ruokasooda
7,5g/ 1,5tl vaniljasokeri
90g / 1,8dl kaakaojauhe (van houten)

180g maidoton margariini ( esim. pirkka 60% )
200g maidoton tumma suklaa ( esim. panda)
300g / 3dl soijamaito (käytin tässä kaakaon makuista mutta maustamatonkin käy)

150g haluamiasi sattumia, esim:
           * maidotonta valkosuklaata rouhittuna (plamil)
           * saksanpähkinöitä/ cashewpähkinöitä, suolapähkinöitä
           * maidottomia, paistonkestäviä suklahippuja (näitä myydään punnitse ja säästä- liikkeessä irtomyynnissä! )
           -> laitoin omaan browniesatsiini 80g rouhittuja saksanpähkinöitä sekä 70g paistonkestäviä suklaapaloja, kun näitä löytyi valmiiksi kaapin perukoilta.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Mittaa (yleiskoneen) astiaan vehnäjauho, suola, fariinisokeri, ruokasooda, vaniljasokeri, kaakaojauhe sekä valitsemasi sattumat. Sekoita ainekset tasaisesti yhteen. Sulata margariini ja suklaa mikrossa (samassa astiassa), sekoittele massaa sulattelun aikana aina välillä. Kaada suklaa-margariinisula sekä soijamaito kuivien aineiden sekaan ja vispaa massa tasaiseksi.
Taikina on paksuhkoa, ei kannata säikähtää! Kaada taikina leivinpaperoituun n. 20 x 30cm vuokaan ja tasoita pinta. Paista brownieta noin 40min ja anna jäähtyä täysin, mieluiten seuraavaan päivään! Leikkaa paloiksi ja nautiskele vaikka vaahdotetun soija/kaurakerman kera. Namskis! Yhdestä pellistä tulee noin 20 palaa, pienikin pala on jo melko tuhti herkku.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com