Tämän kuvissa koreilevan herkun ohje on peräisin kasvissyöjäkaveriltani Anniinalta, joka puolestaan on bongannut alkuperäisen ohjeen (oletettavasti) Pidempi Korsi -ruokablogista. Maut natsasivat yhteen mielestäni erittäin hyvin, mutta olisin tämmöisenä sipsikaljakasvissyöjänä kaivannut linssien joukkoon ehkä vähän enemmän jotain kastikemaista ainesta. Kaurakermaa kukaties. Kookoskermaa? Hmm. Lisäsin reseptiin uutena soijakastikkeen sekä tumman siirapin, sillä ne taittavat mielestäni hyvin stiruunan tuomaa happamuutta. Annan tälle sapuskalle isot propsit siitä, ettei tosiaankaan tarvitse seisoa koko päivää hellan äärellä, sillä ruoka valmistuu kuin itsestään! Ja hyvää on.
Perunamuusi:
1kg rosamunda-perunoita250ml kaurakermaa
nokare vegaanista margariinia
suolaa
Kuori ja keitä perunat. Valuta perunat ja heitä ne yleiskoneeseen. Vispilöi perunoista tasainen ja paakuton sose, lisää kunnolla soseutuneiden perunoiden joukkoon margariininokare sekä kaurakerma. Vatkaa muusi tasaiseksi. Mausta muusi suolalla.
Linssit:
1 keskikokoinen sipuli1prk go green punaisia, kypsiä linssejä
1prk go green vihreitä, kypsiä linssejä
1rkl soijakastiketta
1tl tummaa siirappia
puolikas sitruuna mehustettuna
kourallinen tuoretta persiljaa
Valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli kuutioiksi.
Kuumenna tilkkanen öljyä pannulla ja freesaa sipuli kullanruskeaksi.
Lisää linssit, soijakastike sekä siirappi. Kuumenna höyryäväksi.
Lisää paiston loppupuolella mehustettu sitruuna sekä tuore persilja.
Maistele ja lisää suolaa tarvittaessa.
Tarjoile perunamuussin kanssa.
0 Suussasulavaa kommenttia