kuorrutteet teemakakut

Transformersit hyökkää!

13.31Pahalapsi


Pääsin väsäämään innolla ihkaensimmäistä lasten kakkua, ja pakko on kyllä myöntää että tuskastumisen hikikarpalot valuivat ohimoilta jo ensimmäisten koristelupursotusten aikana. En ole siis koskaan aikaisemmin mukuloille suunnattuja kakkuja jostain kumman syystä päässyt tekemään. Aloitin sitten kakkujen teon kaikkein helpoimmasta mahdollisesta, hyvä mie!


Optimus prime kakku on koottu kolmesta suklaa-kääretorttupohjasta, mansikkamoussesta ja suklaamoussesta. Päällä on koulun ohjeella tehtyä voikreemiä eri tavoin värjättynä. Mie olen joko auttamattoman saamaton, tai kirkkaan punainen väri on saatanallisen hankala värjätä. Tuhrasin varmaankin miljoona litraa väriä jo pelkästään tuon tomaatin tyylisen värin saamiseen, no, ei maha mittään. Oli pakko juoksuttaa kotiorjaa kauppaan hakemaan lisää väriä, kun purkin pohjallisella sai aikaan ainoastaan aivomössön ja sisälmyksien väriä muistuttavaa "punaista" kreemiä. Vaikka värit tuossa kakussa ovat ihan kunnolliset, ei siitä kirkkaan punaista saanut ilveelläkään. Tai sitten en vaan osaa.


Se ei ole täydellinen, mutta se on sentään käsin tehty

Myönnettävää on myös, että en ollut aiemmin edes transformereihin lähemmin tutustunut. Tällaista kakkuprojektia voin suositella vain ja ainoastaan pitkäpinnaisille kakkumestareille, jos vittuunnut helposti niin ei todellakaan kannata. Miun hermot on vaikea saada kireälle kakkujen suhteen, mutta myönnän että jossain vaiheessa teki mieli heitellä vispilöitä seinille. Jos joku oisi kattonut miun touhua vierestä, niin olisi varmasti kommentoinut miun näyttävän ihan berzerkieritä (eli kutakuinkin tältä, juuri vastaavanlainen tappomurrrrrhamusiikki soi leipomisten taustallakin itseasiassa). Roarrggh! Se siitä söpön pinkin prinsessan imagosta. :D


Rasvakreemi
150 g margariinia
1tl vaniljasokeria
4,5dl tomusokeria
1,5 rkl vettä
tilkka haluamaasi aromia, tai esim. kaakaojauhetta
elintarvikevärejä
Pehmitä huoneenlämpöinen margariini / voi sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vesitilkka ja vatkaa hetken aikaa. Säilytä rasvakreemi huoneenlämmössä. Jos kreemi tuntuu jämäköityvän liikaa, voit notkistaa sen käyttämällä sitä pienen hetken mikroaaltouunissa. Huom! Kreemi sulaa mikrossa herkästi! Mausta kreemi makusi mukaan erilaisilla aromeilla tai esimerkiksi kaakaojauheella. Kreemin voi värjätä helposti nestemäisillä elintarvikeväreillä.






Saattaisit kiinnostua myös näistä

10 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kirkkaan punainen on juu kaikista vaikein että, nou mistake siinä :) Ihana kakku, pistetäänkö oma kakkutehdas pystyyn?

    VastaaPoista
  2. Jee, no sitten mie en ollutkaan ihan väärässä :D ! Kakkutehdas kuulostaa kivalta, eikun vaan liikettä pystyyn >:D jos lottovoiton vaikka sais jne, ja opinnot loppuun.

    VastaaPoista
  3. Wau, saaja on varmasti tyytyväinen... hieno on....

    VastaaPoista
  4. Tää on aivan mahtava! Ja uskon, että pinna on jossain koristeluvaiheessa ollut kireellä :D

    Optimus <3

    t. Sam

    VastaaPoista
  5. Anonyymi & mimmi: paljon kiitoksia! :)

    Sam: Joo, lähinnä tuo pikkutarkka pursottaminen kiristää hermoja melkolailla, mutta lopputulos palkitsee ^^

    VastaaPoista
  6. No mun mielestä sä oot onnistunut just täydellisesti! Tää on aivan upea :-)

    VastaaPoista
  7. Jotensakin niin samperin tuttu tunne. Melkein jokaisen kakun kohdalla olen tuumannut, että tää on sitten vittu viimeinen :D mies on jo sanonut, ettei kuitenkaan oo..

    Ihana kakku ja tuo elokuvaruoka on loistava. mekin tehtiin Risto Räppääjän makkaratsipattia tai mitä lie ikinä olikaan. En vaan jaksa uskoa, että oli yhtään oikanlainen, niinkuin tuo sun :D

    Mie oisin tarvinnut sen sun sisälmysteorian kakkulogiaan ja iloiseen keittiöön nimi ilmoitettu :D

    VastaaPoista
  8. Tintsu: Valtavat kiitokset! :)

    Sirpa: Haha, näinpä juuri. :D Kyllä noita kakkuja jollain kumman innolla väsää, vaikka edellisellä kerralla olisi kuinka kironnut projektit suohon. Risto räppääjän makkaratsipatti kuulostaa mielenkiintoiselta! Pitääpä tutustua tarkemmin :)

    Minna: Paljon kiitoksia!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com