Keventäjän kikherne-tomaattipata
+6 annosta
Raaka-aineet
rypsiöljyä
rypsiöljyä
4 dl kikherneitä (kuivana)
400 g tuoreita herkkusieniä
3 rkl tomaattipyrettä
2 tlk tomaattimurskaa (800g)
5 kynttä valkosipulia puntti tuoretta basilikaa
10 kpl kypsää tomaattia
1 tl oreganoa
1 tl provencen yrttiseosta
400 g tuoreita herkkusieniä
3 rkl tomaattipyrettä
2 tlk tomaattimurskaa (800g)
5 kynttä valkosipulia puntti tuoretta basilikaa
10 kpl kypsää tomaattia
1 tl oreganoa
1 tl provencen yrttiseosta
suolaa ja pippuria maun mukaan
lisukkeeksi raikkaitasalaatteja ja kuitupitoista leipää
Ohjeet
Laita
kikherneet likoamaan kattilalliseen vettä edellisenä iltana. Vaihda
seuravana päivänä vesi ja keitä kikherneitä n. tunnin ajan kunnes ne
ovat kypsiä ja pehmeitä.
Huuhtele herkkusienet ja kuivaa ylimääräinen neste pois.
Leikkaa herkkusienet pieniksi kuutioiksi.
Pese tomaatit ja poista kanta.
Poista tomaatin siemenet ja leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi.
Huuhtele herkkusienet ja kuivaa ylimääräinen neste pois.
Leikkaa herkkusienet pieniksi kuutioiksi.
Pese tomaatit ja poista kanta.
Poista tomaatin siemenet ja leikkaa tomaatin liha pieniksi kuutioiksi.
Leikkaa
valkosipulinkynnet ohuiksi siivuiksi ja kuullota niitä hetken aikaa
pannulla öljyssä.
Lisää herkkusienet ja kuullota hetki.
Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki.
Lisää tomaattikuutiot ja tomaattimurska.
Hauduta 20-30 minuuttia ilman kantta ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
Lisää lopuksi kypsät kikherneet ja revitty basilika.
Hauduta muutama minuutti ja tarjoile salaattien ja kuitupitoisen leivän kanssa!
Lisää herkkusienet ja kuullota hetki.
Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki.
Lisää tomaattikuutiot ja tomaattimurska.
Hauduta 20-30 minuuttia ilman kantta ja anna ylimääräisen nesteen haihtua.
Lisää lopuksi kypsät kikherneet ja revitty basilika.
Hauduta muutama minuutti ja tarjoile salaattien ja kuitupitoisen leivän kanssa!
0 Suussasulavaa kommenttia