liharuoka

Elokuvista tuttua ruokaa | Gake no ui no Ponyo - nuudelit

14.13Pahalapsi


Studio Ghiblinin ja Henkien kätkemänkin ohjanneen Hayoa Miyazakin yhdessä tuottama Gake no ue no Ponyo ( 崖の上のポニョ / Ponyo rantakalliolla) on 19.7.2008 julkaistu animaatioelokuva. Ponyo-elokuva sijoittuu pieneen merenrantakaupunkiin, ja kertoo suloisen ihmiseksi haluavan kalan sekä viisivuotiaan Sōsuke -pojan liikuttavan tarinan.

Tekaisin leffan inspiroimana yhdessä kohtauksessakin näkynyttä apetta, jota Sōsuken äiti tarjosi nälkäisille lapsukaisille.. Kyseessä siis tämä:


Ponyo loves ham, ponyo loves ham!

Ja tässäpä miun versio samasta sapuskasta Suomalaisittain:




Kyseessä siis arkeenkin soveltuva aivan tavallinen ja maittava ruoka. :) Hinnaltaan myös kohtuullisen edullista, eli soveltuu mainiosti opiskelijan budjettiin. Paistettua kinkkua, purjosipulia ja häränsilmä. Häränsilmä onnistui kerrankin täydellisesti. Pyöreä, ei mitenkään valunut ja juuri sopivan hyytynyt. Myönnettäköön että paistoin kananmunan stanssissa (rengasmuotti), ja siitä syystä muoto on noin täydellisen pyöreä. Saahan sitä soveltaa! Vastaavanlaisen lopputuloksen saisi varmasti lettupannullakin, mutta empä inspiraatiopuuskassani sitä älynnyt.



Sellaista ns. kieli poskessa tehtyä ruokaa. Olenhan sen verran matkija, että kopioin ruoatkin suoraan elokuvista. Öhöhö. Elämän ei tarvitse olla niin vakavaa!

Miulle ponyo-elokuva aukesi vasta toisella katsomiskerralla, ensimmäinen kerta meni vähän ehkä ohi. Katsastakaa ainakin leffan traileri, kyseessä todella ihana tuotos ^^ Nauroin muutamassa kohdassa lähestulkoon huutonaurua, Ponyo on vain hahmona yksi maailmankaikkeuden suloisimmista luomuksista.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

12 Suussasulavaa kommenttia

  1. Oikeastihan nuossa Ramen-keitossa on mauseliemssä uitettu kananmuna joka on keitetty. Son muuten hauskan makuista! Ja kunnon Ramen on sitten niiiin hyvää!! Jos eksyt koskaan tampereelle kannattaa pistäytyä Hanabissa <3

    VastaaPoista
  2. GNAA! Itsekkin joskus ajatellut tehdä tälläisten, kunnon Mama'sin pussinuudeleita hyväksi käyttäen. 8'D Miyazaki on kyllä nero, vielä vissiin pari leffaa niin on hitti-animelehvat dvd:llä kaikki. :)

    VastaaPoista
  3. Hauska idea, tee leffasafkoista postauksia useamminkin. :) Meillä on joskus väsäilty V for Vendettassa näkyneitä kananmunapaahtoleipiä, törkeän rasvaisia ja hieman hankalahkoja saada onnistumaan mutta ah-niin-hyviä.

    VastaaPoista
  4. Oijoi, onnistuit saamaan nuudelit näyttään hyvältä niin että munkin tekee pitkästä aikaa niitä oikein mieli! Tätä pitää kokeilla joskus kun nirsouksissani en pysty syömään jotain perus karjalanpaistia mamman sitä kokatessa. :D

    VastaaPoista
  5. Tinde: Ai tuo on ramen-keittoa Ö_Ö en mie älynnytkään :D katoin vaan että jotain nuudelimönjää. Köh. Pitänee pistää mieleen, jos joskus Tampereelle pääsee matkustamaan..

    Akka perkele: Testaamaan vaan! :D Mamasin nuudelithan on ihan hyviä aina välillä, jos ei niitä joudu pupeltamaan joka päivä.

    Anna Gramm: Tarkoitus oisi tehdä muutamasta muustakin lasten leffasta vastaavanlaisia ruokia kyllä ;) Kananmunapaahtoleivät kuulostavat herkullisilta. Mitä niihin tulee?

    Anonyymi: Hehe! Nuudeleita pitää olla kaapissa aina pahan päivän varalle :D Nopeaa ja hyvvää ruokaa ^^

    VastaaPoista
  6. Oi ihanaa... tuo on niin ihana elokuva, lasten kans se joskus katottiin. Eipä silti kyllä niitä tiirailee ihan ilman nappuloitaki ;D;D

    VastaaPoista
  7. Ponyo on paras leffa ikinä!!! :D:D::D:D

    VastaaPoista
  8. Kananmunapaahtoleipiin tulee reikä! Keskelle leipää väsätään siis reikä, leipä pannulle ja holeen rikotaan muna paistumaan. :D Ruokalajin nimi oli muistaakseni eggs in a basket, googlella pitäisi löytyä tarkempia ohjeita.

    VastaaPoista
  9. Mä vähän väliä intoonnun tv-sarjojen ja leffojen ruoka-annoksista, Stargatesta omelettia nyt esimerkiksi. Ja joskus vaivaa pitkäänkin viihteessä mainittu safka, Reaperissa menivät demonit mainitsemaan hummeri-mac-n-cheesen ja se vaivaa jo monetta kuukautta peräjälkeen.

    VastaaPoista
  10. Ihanaa, huomaa että sinullakin ruoka pyörii koko ajan mielessä - leffoja katsellessakin.

    Ruoka herkullisen näköistä - ja nopeasti valmistuvaa. Taidanpa syöttää lapsosille joku ilta
    - kiitti vinkistä!-

    sonja

    VastaaPoista
  11. Mimmi: nimenomaan, voihan noita elokuvia katsoa ihan ilmankin lapsosia ;)

    Jenni: I agree! Kuuluu parhaimmistoon :)

    Anna gramm: oi jessus että kuulostaa hyvältä. Tekisi mieli miunkin kokeilla, josko saisin luomuksen pysymään jollain tapaa kasassa...

    Hanna: Stargaten omeletti vaikuttaa mukavalta! Tuo mac n cheese taitaa olla amerikkalaista perinneruokaa? jos en ihan väärin muista. Törkeän hyvää ja rasvaista se ainakin on!

    Anonyymi: Kyllä, ruoka pyörii mielessä ihan tilanteessa kuin tilantessa. :) Eihän minuu ihan turhaan kutsuta ruokamaanikoksi. Tosiaan, tämä ruokahan on sellainen että saattaisi upota nuoremmallekin väestölle!

    VastaaPoista
  12. Eksyin jotenki tänne sun blogiin ja se kannatti x) muistin nimittäin, et oon jo pitkään aikonu kattoa tuon Ponyon ja että kaupasta pittää muistaa ostaa nuudeleita :D eli kiitos siitä!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com