teemakakut täytekakut

Painajaisia ennen joulua

19.16Pahalapsi


The nightmare before christmas on elokuva, tai pitäisi sanoa varmaankin että yksi loistavimmista klassikoista. Mie tykkään NBC:stä aivan älyttömästi since yläaste, ja niin näyttäisivät pitävän monet muutkin. Hassua tai ei, väsäsin tästä ihanasta leffan päähahmosta, Jackista synttärikakun 33 vuotiaalle pitkätukkaiselle hevimiehelle. Well well what the hell, saatanallisesti vaan onnitteluita täältä päästä Ilkalle!


Kakun ohje on sovellettu oikeastaan vähän kaikesta. Vadelmatäytteen ohjeen repäisin tapani mukaan päästä, suklaatäyte on aivan perus (tuorejuusto, kerma + kaakao ja suklaarouhe), kakkupohjakin ihan perinteiseen tapaan paisteltu. Perinteisen mansikkakermakakun rinnalla ehkä hieman hankalampi tehdä, mutta pieni työpanoshan kannattaa aina. Vaivaa joutuu näkemään hieman enemmän, mutta ei ihan liiaksi asti. :) Enkä mie pelkää upottaa käsiäni taikinoihin, täytteisiin tai yhtään mihinkään muuhunkaan leivontaan liittyvään! Välillä tuntuu että meillä löytyy kaapeista paakkelsseja ihan liiaksikin asti, että eikun vaan tervetuloa kahville!




Saattaisit kiinnostua myös näistä

8 Suussasulavaa kommenttia

  1. Apua miten ihana kakku! :) Hitsi kun miekkiin ossaisin tehhä tuommossii :>>

    VastaaPoista
  2. Aivan hirmuisen hieno,,, mullapa on tuommoiset korvaläpät ;D;D

    VastaaPoista
  3. Tosi ihana kakku, ja nyt tuli sitten nälkä kuten joka ainoa kerta tätä blogia lukiessa... jonain päivänä hipsin ovesi taakse (ja siitä jääkaapille...) :D

    Olen jonkin aikaa haaveillut että yrittäisin väsätä kakun jossa olisi koristeena päällä violetti marsipaani ja reunoilla mustaa kermavaahtoa. Ja kysymyksenä onkin, että myydäänkö marsipaania violettina vai pitäisikö värjätä itse ja kuinka monta rekkalastillista elintarvikeväriä tarvitsee, että kermavaahdosta tulisi oikeasti edes suunnilleen mustaa eikä harmaata? Onnistuuko ollenkaan, pitäisikö keksiä jotain muuta?

    VastaaPoista
  4. Vivian: Harjottelemallahan sitä oppii! Tasapainottavasti sie väsäät sit miulle mualiman upeimmat hynttyyt juhliin, niin mie voin väsätä siulle juhlien näteimmät kakut! ;D

    Mimmi: NBC korvaläpät kuulostavat hellyyttäviltä! sellaiset kelpais miullekin :D

    Anonyymi: Teretulemast vaan, hehe! Marsipaanin joutuu värjäämään, jos haluaa lopputuloksesta ihan violettia. Sokerimassaa myydään sellaisena pastellisävyisenä violettina, mutta miekin jouduin sen väriä tummentamaan elintarvikeväreillä mm. tätä: http://www.decapitatedfood.com/2011/01/gothic-cakes.html .. kakkua tehdessä. Elintarvikeväreillä värjätessä kannattaa aloittaa todella pienestä määrästä, ja lisätä värin määrää asteittain. :) Väriä ei tarvitse tosiaan tuhrata purkkitolkulla saadakseen syvän violettia sävyä.

    Mustaa kermavaahtoa en ole itse saanut yhtään ainutta kertaa väsättyä, joten sitä projektia en ainakaan ihan aloittelijalle suosittelisi. Lopputulos on usein isostakin värimäärästä huolimatta tumman harmaa. Jos haluat pursottaa kakun reunalle mustaa, kannattaa harkita vaihtoehdoksi rasvakreemiä. Ohjeita on netti pullollaan. :) Elikkäs siis rasvakreemi kestää värjäämistä helpommin kuin kerma, ei juoksetu yhtä herkästi + muutu pursotuskelvottomaksi epämääräiseksi möhnäksi. Eikun vuan rohkeasti testailemaan!

    VastaaPoista
  5. Toi kakkuhan on ihan täydellinen! =D

    VastaaPoista
  6. Vähän on tyttöversio tää, kun on hörhellystä reunoilla ja kukkia päässä :D Mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan nää TNBC-kakut on aina mun suosikkejani ♥ Mä haaveilen, josko saisi viimeinkin jouluksi itsekin tehtyä tällaisen kakun ellen omille synttäreilleni vielä saa kesällä askarreltua, kun kuitenkin monta vuotta olen näitä vaan netistä katsellut.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com