teemakakut täytekakut

Pääkallo syntymäpäiväkakku

16.02Pahalapsi

Synttärikakku


Nyt on se hetki, kun peilistä katsottaessa rypyt alkavat koristamaan silmäkulmia ja tuo lähenevä kahdenkymmenen ikävuoden huippulukema on lähellä. Olen kohta vanha.
Enää muutama vuosi, niin sitten saakin odotella eläkettä, tai jotain sinnepäin.
Vanhenin vuodella 26.4 ja juhlistettiin födelsedagia 1.5 vappunaamiaisten merkeissä. Railakkaat kinkerit kyllä, viina virtasi ja puukko heilui. Muoviveitset kolahtelivat yhteen hirmusissa merirosvo vs. teurastajan fighteissa ja aseen laukaukaset täyttivät asunnon. Ja asunnon omistaja tuntui katsovan vähän kummastellen, kun tällänen mörön näkönen teurastaja ramppasi jatkuvasti alakerrassa ovea aukomassa.

Tein tarjottavat TOTTAKAI itse. Leipominen on alkanut muodostua pikkuhiljaa suoranaisesti itseisarvoksi. Rakastan leipomista ja ruoanlaittoa, etenkin jos sitä saa harrastella ihan rauhassa. Niinkuin nyttenkin. Valmistelin herkkuja jo muutamaa päivää ennen juhlia, ja uskaltauduin päällystämään synttärikakun marsipaanilla päivää ennen juhlia. Kannatti kuunnella ammattikondiittori-Tanjan sanaa! Marsipaanipinta ei kostunut tai kärsinyt jääkaapissa mitenkään, kun työnsin tortun tekeytymään ilman kakkukupua. Niin ja tietysti marsipaanin alle on tehtävä voikreemi kosteutta sitomaan. :)

Kakun täytteeksi tein vadelma-daim-macarponetäytteen ja kokosin kakun suklaisista kääretorttupohjista. Tälläset pyöreähköt/pään muotoiset kakut saa tehtyä helpoimmiten muoviseen leivoskulhoon. Ensin kulho kelmutetaan, ja käärispohjasta leikataan pyöreitä kulhon kokoisia rinkuloita. (alimmaiset hieman pienempiä) Pohjapalat kostutetaan esim. sitruunamehu-vadelmamehun seoksella ja täyte ladotaan pohjien väliin. Kakku tekeytyy jääkaapissa yön yli.


Pääkallon täytteeseen laitoin abouttia tälläset ainekset:

Vispikerma 3dl
Mascarpone 150g
2 isoa daimipatukkaa (siis 2 pakettia daimia)
Tomusucceria ehkä noin 1dl
Vaniljasokeria hömpsäys
ja 3kpl liivatetta sitomaan massaa

Lisäksi 200g suomalaisia pakastevadelmia kevyesti sulatettuina ja valutettuina. Ei mitään özbörgialaisia kalikiviruksella höystettyjä herkkumarjoja, Nomnom.
Vattuloista irtoava mehu kannattaa käyttää kostutusliemeen.

Liivatteet laitetaan likoamaan kylmään veteen.
Kerma vatkataan ja lisätään sokerit vatkauksen loppuvaiheessa.
Daim murskataan blenderissä tms. karkeaksi murskaksi.
Mascarpone ja daimimurska lisätään kermaan ja sekoitetaan tasaiseksi.
Liivatteista puristellaan ylimääräinen vesi pois ja liivakot liotetaan pieneen kuumennettuun vesitilkkaan kattilassa. Kun liivate on sulanut, se lisätään ohuena nauhana kokoajan hyvin sekoittaen kermaseokseen.

Daimikermaa levitetään kakkupohjille ja täytteen PÄÄLLE ripotellaan vadelmia. Vadelmia ei tarvitse mitään älytöntä kerrosta, ehkä reilu kymmenisen marjaa per kerros on riittävä.


Maistuisko kakku?





Saattaisit kiinnostua myös näistä

11 Suussasulavaa kommenttia

  1. ;___; tuun syömään sun ruuat.. tuli nälkä ku alko kattelee näit kuvia :D

    VastaaPoista
  2. Voi että mikä kakku:D Myöhäiset synttärionnittelut loistokokille!

    VastaaPoista
  3. Valittelut rupsahduksen johdosta. Kyllä se on kauheaa, mikään ei ole ikuista, edes nuoruus... Itse (noin 20v vanhempana) olen jo siirtynyt sille osastolle, että ekana kun katselin näitä kuvia, mieleen tuli, että "ei meidän nuoruudessa vaan ollut noin hauskan näköisiä juhlia"... Mutta hei, pääasia, että kakkujen teko ei katso ikää, joten ehkäpä sinäkin vielä selviät ikääntymisen tuomista murheista! ;-D Ihanat tarjoilut!!!

    VastaaPoista
  4. Onnittelut - tai siis pahoittelut synttäreiden johdosta ;) Ooh, daim-mascarpone-kermaa, nam! Kaikin puolin ihanat tarjoilut!

    VastaaPoista
  5. Onnittelut rupsahtaneelle ;) Reilu 30 vuotiaalta vanhukselta. Railakkaan kuuloiset pippalot...

    VastaaPoista
  6. Olisit kuhtunu minut, ku ois ruoka maistunu ;> Tuo kakku on kyllä cool! Ja sun asus! :D Onnee vielä vähän jälkijunassa :)

    VastaaPoista
  7. Haa, löytyihän se pääkallo täältä vihdoin! :D Maukkaan näköiset tarjoilut!

    VastaaPoista
  8. onnea insanity ystävä terv: jadessan

    VastaaPoista
  9. Voi herranjestas.. "jo" 19-vuotias? Teini-ikäähän se vielä.

    VastaaPoista
  10. Kiitosta vaan kaikille "Rupsahtamisesta" onnitelleille! :)

    Viimeselle anonyymille: Ehkäpä rivien välistä on luettavissa pientä ironiaa? :D

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com