suolainen leivonta voileipäkakut

Ökyhyvä lohivoileipäkakku savulohesta

15.17Pahalapsi


Hasta Manana voileipä,
Always be mine

Sain jälleen kerran voileipäkakkutilauksen, ja tein tilaajaherralle lohivoileipäkakkua. Koristeluissa miulla tuli lievästi sanottua aivan helvetinmoinen kiire, koska nukahdin lahjakkaasti sohvalle keskellä päivää. Iltatöiden jälkeen aikaiseen aamuvuoroon = not good. Mut joo, lohivoileipäkakussa hyväksi havaitut herkulliset täytteet. Lohitäytettä ja kasvistäytettä. Simply delicious. Tilaaja ei halunnut kakkuunsa tilliä, joten käytin tillin tilalla ruohosipulia. Ihan yhtä hyvää sekin. Koristelussa tein varmasti oman ennätykseni nopeuden kannalta: kuorruttamiseen ja koristeiden värkkäämiseen oli aikaa mahtipontiset 15 minuuttia. Onneksi hakijat tulivat pari minuuttia myöhässä, joten kerkesin tyrkkäämään viimeisetkin rehut kakun pinnalle. :D Huhhu.

Opetus: Älä nukahda sohvalle, jos siulta on tilattu kakkuja.

-----------------

Ökyhyvä lohivoileipäkakku savulohesta
(5-7 henkilön voileipäkakku)

Raaka-aineet

100 g savulohta
1dl ranskankermaa
0,5dl majoneesia
1 tl kalamaustetta
70g pippurituorejuustoa
puoli punttia silputtua tilliä tai ruohosipulia
suolaa, pippuria

2 rkl kurkkusalaattia
1dl majoneesia
1 rkl sinappia
0,5 tl soijakastiketta
70g yrttituorejuustoa
5kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni paprika (70g)
1 pieni sipuli

kostutukseen: kalaliemikuutio + vettä

1 kpl pieni paahtoleipäpaketti

kuorrutukseen: yrttituorejuuston ja pippurituorejuuston loppu
+ majoneesiä notkistamiseen, sen verran että seos on levittyvää

reunalle 100g juustoraastetta
koristeiksi 100g kylmäsavulohta
keitettyä kananmunaa
punasipulia
ruohosipulia
limeä
kirsikkatomaatteja
Ohjeet

Viipaloi vuokaleivästä 4-5 sopivankokoista palaa pitkittäin.
Kostuta palat runsaalla kalaliemellä.

Täyte1:
Poista lohesta mahd. ruodot ja sekoita yhteen ranskankerman, majoneesin, kalamausteen ja tuorejuuston kanssa. Silppua tilli/ruohosipuli ja hämmennä joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Täyte2:
Kuutioi aurinkokuivattu tomaatti,
Pese paprika + poista siemenet ja kuutioi,
Kuori sipuli ja hienonna silpuksi,
Sekoita kurkkusalaatti, majoneesi, sinappi, soijakastike, tuorejuusto, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja sipuli yhteen. Mausta suolalla, pippurilla ja paparikajauheella.

Kiehauta 3dl vettä ja 1 liemikuutio. Anna liemikuution sulaa.
Leikkaa paahtoleipäpaloista reunat pois ja kostuta jokainen pala kakkua kootessa kalaliemellä. Kokoa voileipäkakku kerroksittain. Huom! kalalientä voi jäädä kostutuksesta yli, älä ylikostuta kakkua.

Anna kakun vetäytyä pienen painon alla jääkaapissa yön yli. Painoksi sopii esim. muovinen leikkuulauta.

Sekoita kuorrutetta varten tuorejuustot yhteen ja notkista majoneesilla levittyväksi. Levitä kakun päälle ja reunoille palettiveitsellä tasaisesti ja levitä reunoille juustoraaste.
Koristele tuoreilla vihanneksillä ja lohiruusukkeilla.

------------------------------------

Saattaisit kiinnostua myös näistä

10 Suussasulavaa kommenttia

  1. Eipä kyllä uskoisi että voikkari on kiireessä koristeltu, ei... Upea lopputulos!

    Ps. Olisin kokeillu tuota sun ruttuisten hetelmien kaakkua, mutta eihän täältä peräpitäjästä moisia löydy. Kyllä normi ihmiselle pitäis banaanit, omenat ja appelsiinit riittää =)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos pioni! :) Kyllä tosiaan oli melkosta häsellystä tuo koristelu, mut pääasiahan on että tilaaja on tyytyväinen.

    Eikä passionhedelmiä löydy siun paikkakunnalta citymarketista/prismasta? Siis jos teiltä semmonen löytyy? :D Meillä noita passionhedelmiä myyvät myös jotkut k-supermarketit.

    VastaaPoista
  3. Kiva että paketti tuli perille ja oli mieluinen :)

    VastaaPoista
  4. Onpas hieno :) Ei uskois että niin nopeesti koristelit tän :D Kuulostaa tosi hyvälle tuo täytekin, munkin pitäs kokeilla lohivoileipäkakkua joskus, vasta yhen oon elämäni aikana tehny ja senki kinkusta :D Meinasitko muuten mennä jonnekki festareille kesällä? Oon ehkä kysyny mut ku ei muista :D

    VastaaPoista
  5. Mä en pienenä suostunu millään maistamaan voileipäkakkuja :D. Yhtäkkiä niistä tuli sitten vaan herkkua :D.

    VastaaPoista
  6. Onpa upea voileipäkakku,ja tuo hedelmäkakku alempana ihan sairaan nätti! Ja onnea tuon blogiarvonnan johdosta...

    VastaaPoista
  7. Noora: Kiitos ihana <3 ^^ Tosiaan aikaa oli käytettävissä max 20 minuuttia koristeluun, että meinas pienoinen kiire tulla kun piti vielä keretä siivoomaan koristelun aiheuttamat sotkutkin siinä ajassa.. Ja pakkaamaan kakku kakkulaatikkoon. Huhhu. Testaa ihmeessä lohikakkua! Tätä kakkua oon tehny vaikka mihin juhliin: häihin, synttäreille, tupareihin.. Ja aina yhtä suosittua. Mie käyn kesällä ainakin Tuska-festareilla ja sitten ehkä Tampereen suunnalla jossain välissä jos rahat riittää. Aattelitkos sie matkustaa? ^^

    I'm lacking: Joo niinhän se joskus menee, että lapsuuden inhokista tulee aikuisena suosikkia. Hassua :D

    Yaelian: Kiitos!! :)

    VastaaPoista
  8. Hheei, vähä siistiä, mäki oon menossa Tuskaan! =D Siellä siis mahollisesti törmäillä voisi :)

    VastaaPoista
  9. Hei!

    Olit tehnyt jonkun voileipäkakun itseleipomaasi leipään, jonka olit paistanut kakkuvuuassa?

    Selailin leipäreseptejäsi, onko joku niistä sellainen, mitä kannattaa käyttää? Vai ihan perus sämpylätaikina esim?

    VastaaPoista
  10. Noora: JOO EHDOTTOMASTI! Oikeesti, ois ihan perkeleen hauska nähä sinnuu vihdoinkin. ^^ Ollaanhan kuitenkin näin blogin kautta tunnettu jo monta vuotta :P

    Anonyymi: Mie tein sen leivän perinteisellä sekaleivän taikinalla, eli vehnäleipä jossa on seassa vähän täysjyvää. :) Pitäiskin kirjotella lähiaikoina ohjetta kehiin.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com