jälkiruoka leivokset

Suklaaruusu silikonimuotilla

22.23Pahalapsi



Pyhnäsin Ihanille äideille ruusuleivokset äitienpäiväksi. Hankin tuon silikonisen ruusuvuoan varastoihini jo puolisen vuotta sitten, kun spottasin tälläset saman tyyliset ruusuherkut Kettuterroristien blogista. Pitkät tovit takaperin siis. Pakko on kyllä todeta, että vuoka on Loisto-ostos! Leivokset olivat odotettua helppotekoisempia, ja erittäin kauniita annoksessa. Suklaakuoren ansiosta (ja tehokkaan pakastuksen tuotoksena) leivokset irtosivat vuoasta erittäin helposti.

Mummo toivoi täytteeksi lakkaa, joten sitä oli kokeiltava. Nyt testanneena voi vain todeta, että lakan ja valkosuklaan yhdistelmä on aivan lyömätön. Pikemmittä puheitta, tässäpä osviittaa antava resepti leivoksiin. (lakkakastikkeen määriä en valitettavasti mitannut tarkkaan, joten siinä joku määrä _voi_ kusta jollain tapaa. Määrät suuntaa antavia)


Näitä vuokia myyvään ainakkii Prismoissa.

Ruusun muotoiset leivokset
(6 leivosta)

Resepti:
200g valkosuklaata

Lakkakastike täytettä varten, hienommalta nimeltään LakkaCoulis
200g lakkaa (1 keskikokoinen pakasterasia)
0,7dl sokeria
1rkl sitruunamehua + 1rkl vettä

Täytteen muut ainekset:
2dl vispikermaa
100g philadelphiaa
tomusokeria maun mukaan
vaniljasokeria
2cl lakkalikööriä
3 liivatetta (+ liivatteiden sulatukseen vesitilkka)

Ohjeet:
Keitä lakkoja, sokeria, sitruunamehua ja vettä kattilassa noin 10min, jotta kastike kiehuu ja muuttuu sakeahkoksi. Painele lakkoja keittämisen aikana, jotta mahdollisimman paljon lakkojen mehua irtoaa. Siivilöi kastike toiseen astiaan tiheän siivilän läpi. (siemeniä ei siis käytetä)

Sulata suklaa mikroaaltouunissa ja lisää siihen tilkka öljyä. Lusikoi sulaa valkosuklaata ruusumuotteihin, niin että reunat peittyvät kauttaaltaan suklaaseen.
Laita vuoka pakastimeen täytteenteon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen vesimäärään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista philadelphiajuusto lakkaliköörillä ja lisää kerman joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja lakkakastike. Lisää tarvittaessa tomusokeria lisämakeutta antamaan. Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois, ja liuota vesitilkkaan. Lisää liivatteet täytteeseen ohuena nauhana kokoajan vispilällä/puuhaarukalla sekoittaen. Kaada täyte ruusumuotteihin suklaakuoren päälle ja jähmetä pakastimessa mielellään yön yli.
Ennen tarjoilua: Irroita ruusuleivokset vuoistaan ja anna lämmetä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

12 Suussasulavaa kommenttia

  1. Todella, todella inspiroiva blogi!

    Intohimosi tähän hommaan välittyy melkein käsinkosketeltavasti - tai ainakin sen maistaa kun tässä parhaillaan nauttii äitienpäiväksi ohjeesi mukaan tehdyn hyytelökakun jämiä.

    Kiitos hienosta blogista!

    VastaaPoista
  2. Upeennäkösiä ruusuja! ♥ Oon koko päivän himoinnut ja hinkunut tekemään jotain, ihan ees pientä äitienpäivä kakkua itelleni ja sie et nyt oikeen auta :P

    VastaaPoista
  3. Ihastuttavan kauniit äitienpäiväleivokset!Ja tuo koko annoskin on niin nätti!

    VastaaPoista
  4. Anonyymi1: Kiitos hirmusesti mukavasta kommentista! Todella upeaa, että joku muukin on innostunut testaamaan jotain blogista löytyviä herkkuja. :)

    Anonyymi2: Kiitos paljon! Noita ruusuja pystyy tekemään mainiosti myös muilla täytteillä, esim. vadelma-valkosuklaa ois varmasti iiihanaa.. Tai vaikka jotain mansikkamoussea ja tummasta suklaasta kuori.. njam.

    Yaelian: Isot kiitokset! :) Loppujenlopuksi erittäin helppotekoista ja ihanaa herkkua.

    VastaaPoista
  5. Voi miten kauniit annokset! Ite en varmaan raaskisi moisia syödäkään, istuisin vaan ihailemassa :)

    VastaaPoista
  6. Mä voin vaan kuvitella ton lakka-valkosuklaayhdistelmän, hmmm... :) Lakat on muutenkin musta ihania marjoja! Tuo annos on myös taas niin kauniisti koristeltu :) Miten muuten sait tuon blogin osotteen tuolleen ettei siinä näy sitä blogspot? Vai onko tää blogi sulla enää bloggerissa? :)

    VastaaPoista
  7. statisti: hyvinhän nuo syöjille näytti uppoovan ;D että eikun vaan tervetuloo kahville!

    Marsa: Tusen tack. ^^

    Noora: Mie ostin tälle blögille oman nettiosotteen vuodeksi. En muista paljonko makso, ehkä 10€ tai jotai sinneppäi. Helpompi ihmisten muistaa tän blogin osote, kun on ilman sitä blogspotin päätettä. Ainaki ite oon ollu erittäin tyytyväinen. Niin ja isot kiitokset muutennii, oli kyllä törkyhywwee.

    VastaaPoista
  8. MOIKS!!
    Ihan älyttömän herkullisen näkönen blogi!! :) Wautsi wau!! Ihailen intoasi!!
    Mutta jatka samaa rataa, höpötellään joskus jos tavataan.. :)

    - Merja -

    VastaaPoista
  9. Hienon näkösiä todellakin ja varmasti myös makusia! Nam :P

    VastaaPoista
  10. Oon katellu kanssa noita ruusuvuokia mutten oo vielä ostanut. Ehkä tässä ohjeessa olisi tekemistä sitten, kun saan tän vuoan omaan keittiönkaappiinii. Tosi kauniita herkkuja.

    VastaaPoista
  11. Merja: Kiitos!! Tosi mukava kuulla, että tykkäät blogistani. Jos törmäät minuun jossain, niin nykäsehän ihmeessä hihasta =)

    Anne: Isosti kiitoksia! :)

    Ranja: Suosittelen ruusuvuokien ostoa ihan ehdottomasti. Näiden avulla saa tehtyä todella helposti näyttäviä herkkuja jälkkäriksi, ja etenkin kesäkuumalla maistuvat hyvin kaikki jäädykkeet sun muut raikkaat herkut.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com