Eurooppalaiset täytekakut kakkupohjat

Miekin leikin prinsessaa | Perinteinen Prinsesakakku

15.15Pahalapsi


Prinsessakakun tekeminen on siintänyt näkökentässä jo monen vuoden ajan. Ohjeita tälle kakulle löytyy netistä vaikka hur mycket, mutta mikä onkaan se perinteisin tapa kakun valmistukseen? Epäilen suuresti, ettei saarioisen mainostama rahkatäytteinen prinsessakakku täytä perinteisen kakun vaatimuksia. Kakun tekeminen hirvitti, koska lopputuloksesta ei ollut mitään takuuta. Jotkut näyttävät tekevän prinsessatorttunsa kulmikkaampaan muotoon, mutta mie halusin kupuun reilusti pyöreyttä. Kunnon kreemikuorrutteella siis.

"Prinsessakakussa on sokerikakkulevyjen välissä hilloa ja vaniljakiisseli-kermavaahtotäytettä. Pinnalla on marsipaanikuorrute. " - Tällaiset faktat antaa kondiittorin käsikirja.


Prinsessakakku
Prinsess tårta

KAKKUPOHJA:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja (0,5dl karkeaa vehnäjauhoa, 0,5dl puolikarkeaa)
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

TÄYTE:
1,25dl vanilliinikreemijauhetta
2,5dl kylmää vettä
3 dl kermaa

vadelmahilloa (siivilöitynä)

KOSTUTUS:
90ml vettä
20ml sokeria
5ml sitruunamehua

KUORRUTUS:
250g marsipaania, vihreää/vaaleanpunaista

KORISTEEKSI:
tomusokeria
kukkasia marsipaanista/kreemistä tehtynä

Ohjeet:

Kakkupohja:
Vaahdota munat ja sokeri vesihauteessa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon lastalla hämmentäen.
Voitele ja korppujauhota 24cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista. Siirrä kakku vuoasta jäähtymään kohonnut puoli ylöspäin.
Jäähdytä kakkupohja huoneenlämpöiseksi.

Kostutusvesi:
Kiehauta vesi ja sokeri kattialssa. Lisää lopuksi sitruunamehu ja anna kostutusveden jäähtyä viileäksi.

Diplomaattikreemi:
Vispilöi vaniljakreemijauhe ja kylmä vesi sekaisin sähkövatkaimella. Vatkaa seosta noin 2min. Anna diplomaattikreemin vetäytyä hetki viileässä kerman vatkaamisen ajan.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemi kerman sekaan vispilällä.

Kokoaminen:
HUOM! Säästä osa diplomaattikreemistä kakun kuvun tekemiseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Aseta alin pohjalevy tarjoilualustalle ja kostuta se kostutusvedellä.
Levitä päälle vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä.
Nosta päälle toinen pohja. Kostuta ja täytä samalla tavalla.
Laita kanneksi viimeinen levy ja kostuta.
Levitä diplomaattikreemiä kakun pinnalle niin, että kakku saa oikeanlaisen pyöreän muodon.
Sipaise kreemiä kakun reunaan, niin että reunat ovat tasaiset.

Kaulitse marsipaani noin 3mm paksuiseksi levyksi ja nosta se kakun pinnalle kaulinta apunakäyttäen.
Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Koristele kakku esimerkiksi marsipaaniruusuilla ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Säilytä prinsessakakkua jääkaapissa ilman kupua.


Yeah she's a princess, a hot mess. A tiger in a short dress. Electric sugar pop.

Ois tietysti ehkä kannattanut värkätä ruusutkin marsipaanista, mutta koin tarpeellisemmaksi opetella sokerikreemiruusujen valmistusta. Hankalahkoa on edelleen, mutta ehkäpä sitä pikkuhiljaa oppii. Sadas kerta toden sanoo.

-----------------------------------------------------------------------

Saattaisit kiinnostua myös näistä

18 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kiitos Yaelian! :) Oli kyllä hyvääkin, yllätyin ihan siitä miten hyvältä kotitekoinen prinsessakakku maistuu.

    VastaaPoista
  2. Ihania ruusuja! Jotenki vaikee uskoo et valmistaminen tökkii kun näyttäävät noin upeilta!:) Ite en oo oikeen marsipaanin ystävä mut näin upeeta kakkua voisin maistaa, marsipaanista huolimatta :P

    VastaaPoista
  3. Hyvin oot onnistunu, ihana kakku!

    VastaaPoista
  4. Jossain joskus olen nähnyt maininnan, että The Aito Prinsessakakku sisältää vain kreemiä, ja että hillon ovat modernia hapatusta. Tiedä sitten totuutta, minä tein taannoin oman rimpsessakakkuni vegaanisena ja tyrnihillolla. :D

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Kiitos! :) Muutaman kerran oon aiemmin tehnyt pursotettavia ruusuja, ja tosiaan tuntuu yhä että se on yhtä taistelua se pursottaminen :D Yllättävän vaikeeta puuhaa. Marsipaaniahan on loppupeleissään aika ohut kerros kakun pinnalla, että ei se sinänsä ihan älyttömästi edes maistu. Ainakaan miun mielestä. :P En itekään oo mikään älytön marsipaani-friikki, mut kyllä sitä syö mieluummin kuin selkäänsä ottaa.

    Zeni: Kiitos hirmusesti! ^^

    Fanny: Tuo tieto onkin miulle ihan uutta! Voi siinä olla jotain perääkin. Jostain satuin lukemaan, että perinteisessä kakussa ei myöskään kostutettaisi pohjia millään (?).. tiedä sitten pitääkö paikkansa. Vegaaninen prinsessakakku kuulostaa kivalta. Semmosta vois itekin joskus testata :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis, miten toi marsipaanin pinta voikaan olla noin tasanen! :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos Noora! ^^ Kerrankin onnistuin marsipaani vs. insanity taistelussa ihan kohtuullisen hyvin :D Yleensä aina se on semmosta ähellystä ja sohlaamista. Mie huomasin sen siun tuskailu kommentin vasta äsken, sori kun on kestäny kommentointi pitkään! Jos sie tän luet, niin EHDOTTOAMSTI HALLUUN SINUU NÄHÄ tuska-festareiden aikaan! Ollaanhan myö jo jonkun aikaa blogien välityksellä tunnettukin :)

    VastaaPoista
  8. Pyöreyden saa aikaan myös tekemällä kaksi erikokoista pyöreää kakkua. Kun on täyttänyt ne, veistellee vähän ja kippaa koko komeuden mahdollisimman pyöreään, ehkä vähän puoliympyrää korkeampaan kippoon ja paino päälle. Kakku menee kuitenkin vähän länään kun muotti otetaan pois, siksi ei ihan puoliympyrää muotiksi.

    VastaaPoista
  9. Voi jesta, nämä on kaikki aivan ihania nämä sinun luomukset! Oijoijoi.

    VastaaPoista
  10. Ilmeisesti mun kommentti hävis jonnekin avaruuden syövereihin, tää soneran nettitikku ku on niin ihana <3 Mut kirjottelen tään tänne uusiks elikkä siis tosiaan tosi hauska ois suakin nähhä! Ootko sen koko viikonlopun siellä Tuskassa sitten? Ite ajattelin olla ja meen varmaan jo keskiviikkona, torstaina viimestään et mahtuu vielä toivon mukaan sinne leirintäalueelle :D

    VastaaPoista
  11. Ihanan kakun olet tehnyt ! Ja mielestäni resepti on oikea, vadelmaa ja kermakreemiä vihreän 'kuvun alla'.
    Monissa resepteissä puhutaan nykyään 'Prinsessa tortusta', kun ne Barbit ovat vallanneet keittiön :-)

    Ja noi kermaruusut - aivan ihania, uhastuttavia...vain tuoksu puuttuu!
    Puutteen voisi korvata tipalla elintarvikeruusuöljyä :-)
    Kaunista kesää! www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  12. Onpas hyvännäköinen prinsessakakku! Mullakin on jo pitkään ollut suunnitteilla leipoa sellainen. Saapas nähdä, milloin saan aikaseksi. Mutta siis, loistava teos tämäkin! :)

    VastaaPoista
  13. Hei julkkis!
    Kiva juttu siusta Karjalan Heilissä :) Ja ihanan isossa keittiössä pääset kokkaamaan!

    Kiinnostaisikohan siuta tavata muita joensuulaisia/maakuntamme/lähialuiden kokkaus- ja leivontablogeja pitäviä? Tapasin viikolla Anzkun ja se heitti ilmoille ton asian, että kasattas porukkaa, pyydettäs jotain tuotepaketteja eri firmoista ja silleen. Nyyttärimeininkiä vaikka tarjoiluissa tms. Miusta ois ihan kivaa, ei vaan kovin montaa ruokabloggaajaa täältä meidän suunnalta tule mieleen :D

    VastaaPoista
  14. Jlkm: Kiitos vinkistä! Ite halusin koota kakun mahdollisimman helpolla tavalla, ja tietysti myös edullisimmin :P Pistän tuon siun tavan mietintämyssyyn.

    Nokke: Mie menen tuskastelemaan perjantaina, lähdetään pois sunnuntaina. Pistä vaikka miulle sit lähempänä sähköpostiin siun puhelinnumero tms, niin voidaan viestitellä! (ai kamala ku mie oon tunkeileva, mut pitäähä sitä vähän olla >:D ) Mie pistän sit siulle vaikka viestin siihen siu numeroon, niin tiiät mistä miutkin sitten tavoittaa. Yövytään siinä ihan Helsingin keskustassa, Hotel Glo:ssa (kämpin hotelli), niin siinä main pyöritään varmasti jokaisena iltana. Ja tietty tuska-alueella.

    Nami-Hiiri: Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentistasi! Yritin etsiskellä mahdollisimman autenttista ohjetta tähän herkkuun, ja koin tämän ohjeen ehkä lähimmäksi oikeata. Barbikakuthan on niitä nykypäivän "rinsessakakkuja" ;)

    Maakarileipuri: Isot kiitokset! Kannattaa ehdottomasti testata kotosalla, on helpompi tehdä kuin miltä aluksi näyttää. Ja on muuten myös hyvväää!

    Päiveetäpäivee Cebic! :) Hihi, joo tuolla Heilissähän sitä tuli pällisteltyä. Ja mitä isompi keittiö, sitä vaikeempi on siivota :D Mut hyvähän se vaan on, että on tilaa riehua.
    Kyllä ihan ehdottomasti kiinnostaisi tavata Jojensuulaisia leipuri&ruuanlaittomaakareita ihan kasvotusten! Nyyttärimeininki vois olla tosi kiva, mie voisin väsätä vaikkapa jälkkärit nyyttäri-iltamiin. ;) Oisko jo tietoa, minä päivänä nyyttäreitä järkättäisiin?

    VastaaPoista
  15. Osaatko sanoa, käykö "kuorrutteeksi" marsipaanin tilalle sokerimassa?

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com