Halloween juhlat

Halloweenmunkit (VIDEO)

15.35Pahalapsi



Böö.
Nyt tarjoilen teille videoitua ohjetta näihin söpönpelottaviin halloweenin kahvipöytäkingeihin. Tai kahvipöydän pääkalloihin. Okei, kahvipöydän emojimunkkeihinkin. Munkit sopivat moneen suuhun sekä moneen juhlapöytään. Sarjatyönä valmistettuna näitä saa pyöräytettyä nopsaan vaikka sata kappaletta, kun vaan muistaa tekaista tätä aiemmin esittelemääni pomadakuorrutetta kerralla isomman saavillisen sillä sitä nimittäin kuluu melkoinen laarillinen pariinkin munkkiin.

Munkit voi vaikkapa paistaa ja täyttää valmiiksi pakkaseen ja sulattaa uunissa miedolla lämmöllä ennen kuorrutusta. Näin säästää aikaa ja jaksamista itse juhlapäivältä. Vaikka pystynkin yleensä vastustamaan kaikkien kotona leivottujen nöttösten tuomaa kiusausta, myönnetään. Söin näitä kaksi. Samana päivänä. Tuore munkki oli niin hyväääää... ;_____;



20 Munkkia varten tarvitset:
- 1 annoksen Pullataikinaa → https://www.youtube.com/watch?v=Upe-L...
- 3x annoksen Pomadakuorrutetta → https://www.youtube.com/watch?v=fzPoK...
- Valitsemaasi hilloa/marmeladia n.300g
- 1l Paistoöljyä
- 1 kertakäyttöisen massapussin hilloa varten
- abaut 100g Tummaa suklaata koristeluun
- Lämpömittarin
- Keittiövaa'an

Mittaa pullataikinasta 80g painoisia paloja ja pyörittele ne tasaisen pyöreiksi pulliksi. Öljyä leivinpaperoitu pelti vuokaspraylla reilusti ja asettele tekemäsi munkit sille. Jätä kohoamisvaraa.
Kohota munkit noin 40c uunissa välillä vettä sumutellen, niin etteivät munkit pääse kuivahtamaan.
Anna munkkien kuivaa huoneenlämmössä kohottamisen jälkeen 15-30min ennen paistamista. 
Kuumenna isohkossa kattilassa reiluhko määrä öljyä 175-180 asteeseen lämpömittaria apuna käyttäen. Älä anna öljyn ylikuumentua!
Paista munkit kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja valuta ne ritilällä.Lapa hillo kertakäyttöiseen massapussiin.
Täytä munkit hillolla kyljen kautta kuten videolla näytän..
Anna jähmettyä pakastimessa sellaisiksi, ettei sormenjälkiä jää pienestä hipaisusta.
Kuumenna pomada 40 asteeseen ja notkista se mukavan notkeaksi kuorrutusta varten tilkkasella vettä. Huom! Älä laimenna pomadaa liikaa ettei kuorrute valu valtoimenaan munkin pinnalta.
Dippaa munkit kuorrutteeseen pyöreämmältä puolelta ja valuttele ylimääräinen pomada munkin piun
Anna kuorrutuksen jämähtää hetki ja viimeistele sulatetulla tummalla suklaalla.




Hyytävän hauskaa halloweenia itse kullekin säädylle!

Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com