kuorrutteet opetusvideot

Pomadakuorrutus kotona (VIDEO)

18.30Pahalapsi



Heippa leivonnaiset! Tässä teille resepti itse tehtyyn pomadaan, joka säilyy miltei isältä pojalle ja on käyttöominaisuuksiltaan prikulleen samanlaista kuin leipomoissa käytetyssä tavarassa.
Valmistus onnistuu vaivattomasti lämpömittaria sekä vaakaa tihrustaen, ja mikäli tässä vaiheessa tekstiä ajattelet että kyllä sen käsivarallakin voi tehdä, niin top tykkänään. Käsivaralla kotipomadasta tulee herkästi susi, sillä sokerin keittely vaatii lämpötilojen seurannassa tarkkuutta. Huolellisuus kuitenkin palkitaan! Tomusokeri-vesikuorrutteet voi täten haudata tyystin, sillä eihän sillä epäpomadalla tosiasiassa tee yhtään mitään, ainakaan mikäli havittelee berliininmunkkikuorrutteen ihanaa sitkeähköä koostumusta. Once you go pomada, there's no turning back.. (to tomusokerikuorrutus ofkoors)

Munkkeja kuorruttaessa kannattaa huomioida tuo pomadan menekki. Vaikka sokeria tuntuukin tulevan ohjeelle puolikkaan armeijan verran, ei tuo kuorrutus tosiaan kovinkaan moneen munkkiin riitä vaikka miten pinnistäisi. Parempi varata kuorrutetta liikaa, kuin liian vähän.


Pomada
(riittää noin 6 kpl normikokoiseen munkkiin)

Raaka-aineet:
1kpl digitaalinen lämpömittari
 225g sokeri
50g vesi
45g glukoosisiirappi

Ohjeet:
Kuumenna sokeri, vesi sekä glukoosisiirappi kattilassa hämmentämättä 115 asteeseen, tärkeää: ÄLÄ hämmennä, ettei sokeri kiteydy ja pala reunaan. Kaada 115-asteinen seos siihen astiaan jäähtymään, jossa aiot sen myöskin vatkata. Jäähdytä 60-asteiseksi ja vatkaa vaaleaksi tahnaksi. Siirrä astiaan jossa aiot pomadan sulattaa, eli mikronkestävään astiaan. Anna jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään. Värjää pomada haluamallasi värillä sekä ohenna vedellä tilkka kerrallaan. Lämmitä pomada mikrossa noin 40 asteiseksi. Lisää vettä pikkuhiljaa, älä isoa määrää kerralla ettei kuorrute löysty liikaa. Kuorrutteen tulee olla notkeaa, muttei valuvaa ja löröä. VINKKI: Pomada säilyy monia monia kuukausia valmiina, kun sen säilöö oikein! Paras säilyvyys taataan, kun pomadamassa pakataan esimerkiksi kelmuun, ilman astiaa, niin, että kelmu kiedotaan jähmettyneen pomadan ympärille kuin vesimelonislaissi konsanaan. Erittäin ilmatiiviiksi nykeröksi siis. Ilmatiivis pomadapaketti säilyy huoneenlämmössä käyttövalmiina, ajan myötä saattaa kuivua mutta vedellähän sen saa taas notkistettua ehdaksi.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

4 Suussasulavaa kommenttia

  1. Kiitos hyvästä videosta (samoin berliiniinmukki-videosta)! Ne on oikeestaan paljon antavampia kuin pelkät tekstit :) Kun aikaa löytyy ja itseä niskasta saan kiinni, niin kyllä kokeiluun menevät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikäli testaat videoituja reseptejä, niin kerrohan toki kuinka kävi! :)

      Poista
    2. Ilman muuta kerron! Miten muuten tämä pomadakuorrute säilyy, jos sitä ei heti käytä...? Säilytetäänkö jääkaapissa ja säilyykö esim. viikon...? :D

      Poista
    3. Kun jähmettyneen pomadan kelmuttaa marsipaanimaiseksi tiiviiksi nyytiksi, sen pitäisi säilyä huoneenlämmössä useita ja useita kuukausia! Kunhan ei pääse kuivumaan :)

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com