kakkupohjat kuorrutteet

Kaaoskeittiö esittää: Suklaakakku (VIDEO)

17.48Pahalapsi



Kun kaksi pöhköä naista pistää vispilät ristiin ja alkaa kokkaamaan samassa pikkuruisessa keittiössä, tulos on tässä. Hulvattoman hauskaa sörsselöintiä ja vatkaamista ystävien kesken! Meillä pelin henki on se, ettei tätä projektia oteta ihan turhan vakavasti. Suklaakakku on tekijöidensä näköinen. Täydellisen upea ja kaunis, tietenkin!

Maultaan tämä suklaanöttönen kätkee sisäänsä perinteistä mascarponevaahtoa, mansikoita sekä tuoreita vadelmia juhlakalun (Impun) toiveiden mukaisesti. Komeus kuorrutetaan suklaaganachella ja koristellaan tuoreilla marjoilla. Käyttämäni kuorrute on valmista suklaakuorrutetta, koostumukseltaan kutakuinkin samaa kuin itse tehty suklaaganache. Alla ohje ittetehtyyn suklaakuorrutukseen myöskin. Joko laitetaan tanssikengät jalkaan ja haukataan pala suklaakakkua?!



Suklaatäytekakku

Suklainen Täytekakkupohja:
22 cm vuokaan

125 g voita
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1.5 dl ranskankermaa (tai piimää)
3 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
4.75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella mikäli pinta näyttää tummuvan.  Anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Täytekakun täyte:

4dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
n.1dl tomusokeria
1-2tl vaniljasokeria
150g vadelmia
150g mansikoita
75g suklaarouhetta

Vaahdota vispikerma. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri vatkauksen loppuvaiheessa ja sekoita tasaiseksi. Lisää mascarponejuusto lastalla hämmentäen. Maista onko täytteessä sopivasti sokrua vai pitääkö lisätä. Täyte kakku nurinniskoin kelmutettuun kakkuvuokaan, jossa teit itse täytekakkupohjankin. Kostuta sokerivedellä (4d, vettä 40g sokeria sulatettuna yhteen) Laita toiseen väliin mascarponemoussen lisäksi vadelmia, toiseen väliin mascarponemoussea, paloiteltuja mansikoita ja suklaarouhetta.

Kakun pintaukseen:
200g  sileää ja notkeaa marmeladia, jossa ei ole sattumia. Tähän käy vaikkapa paseerattu vadelmamarmeladi, tai sitten ihan perinteinen aprikoosimarmeladi joka on käyttövalmista sellaisenaan. Levitä marmeladi paletilla tasaisesti kakun pinnalle ja reunoille. Huom! Jokainen ryppy ja rikama jää näkyviin suklaaganachen alta, joten käytä tähän pintausvaiheeseen aikaa ja kärsivällisyyttä. Jos laiminlyöt levittelyn ja tuikkaat hillot päälle sieltä tännepäin, sen kyllä myös huomaa lopputuloksesta. Just sayin'. Mikäli haluat kakustasi oikein särmän, voit pakastaa täytettyä ja pinnattua kakkua tässä vaiheessa pari tuntia, niin että pinta on kohmeessa muttei täysin jäinen.

Suklaaganache / Suklaakuorrutus:
150g tummaa hyvälaatuista suklaata
100g kuohukermaa
5g voita
Ensimmäiseksi haluan tästä kuorrutteesta sanoa sanasen: vältä ylihämmentämistä. Valitse käyttöösi vispilän sijaan vaikkapa puulusikka, sillä vispilällä hämmennetyssä kuorrutuksessa on erittäin varmasti liuta pikkuruisia ilmakuplia. Ja niitähän myö ei kuorrutukseen haluta.

Kiehauta kerma kattilassa. Siirrä kattila levyltä sivuun ja sekoita joukkoon suklaa pieninä paloina. Voit kuumentaa seosta varovasti hämmentäen lämpimällä levyllä, mikäli näyttää ettei suklaa sula kunnolla. Lisää temperoitu voi joukkoon kun suklaa on sulanut.  Kopauttele kattilaa pöytätasoa vasten ylimääräisten ilmakuplien poistamiseksi ja kuorruta kakku videolla näyttämääni tapaan.
Ylimääräinen leivinpaperille tipahdellut kuorrute jähmettyy aikanaan (tai sen voi jähmettää vaikkapa pakastimessa, pääsee helpoimmalla), ja kuorrutuksen roippeet voi siirtää takaisin kupposeen uusiokäyttöä varten. Eipähän tule tippakaan hukkakuorrutusta.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com