juustot kasvisruoka

Mamma mia mikä margarita!

14.19Pahalapsi


Tomaattia sekä mozzarellajuustoa. 
Simple as pimple, ei krumeluureja saatikka raaka-aineita joita joutuisi kissojen ja koirien kanssa haravoimaan erikoisliikkeistä.

Näissä kuvissa näkyvä Markan riitta on valehtelematta paras roiskeläppä jonka olen koskaan syönyt. Miun margaritasalaisuus piilee tomaattikastikkeessa itsessään. Aurinkokuivattu tomaatti antaa sitä jotain umamin kaltaista mielihyväherättelijää tuohon kastikepohjaan, ja se on toden totta piste iin päälle. Sörsseliä saa levitellä tähän tomaatti-mozzarellaviettelijään tavallista pizzaa reilummin, sillä sehän antaa kaiken maun.

Muutamina pizzaviikkoina (kyllä, oon tehnyt melkein jokaisena päivänä tomaattifrisbeetä toisensa perään) olen saanut päätökseen valtaisan pizzanpaistodilemmani. Pohjan ohje toimii täydellisesti, mutta ilman pizzakiveä taikka arinauunimaista paistopintaa joutuu kikkailemaan paiston kanssa saadakseen pizzeriamaista ihanaa rapeutta. Miellyttävästi rapsahtavan pizzapohjan saa näiden muutaman pikkukikan avulla.

Apropoo, täältä pesee:

- Lämmitä uuni _ALALÄMMÖLLÄ_ 300 asteeseen PELLIN KANSSA. Eli tuikkaa pelti ilman leivinpapereita uuniin lämpeämään.
-Liu'uta valmiiksi täytetty pizza hehkuvankuumalle pellille
- Paista pizzaa ensimmäisen minuutin-pari ajan aivan uunin pohjalla pellin päällä. Kyllä, luit oikein. Pelti heitetään suoraan pohjan päälle eikä laiteta niille metallirailoille ollenkaan.
-Siirrä parin minuutin päästä pelti pari railoa ylemmäs ja paista loppuun. Paistoaika vaihtelee pohjan paksuudesta riippuen kuudesta minuutista kymmeneen. Tarkkana saa siis olla, ettei maailmanvaltiaan herkku pala tykkänään. Jos mietit että oikaiset ja paistat pizzaa koko kypsymisajan pohjan päällä suoraan, niin en kyllä suosittele. Testasin, ja tällä metodilla pohjaan syntyy paikkapaikoin palaneentuntuisia läikkiä. Sitähän myö ei haluta.




Margarita
2 normaalikokoista pizzaa

pohja:
2dl vettä
1rkl oliiviöljyä
30g tuorehiivaa
3g suolaa
5g sokeria
5dl puolikarkeaa vehnäjauhoa
-kaulitsemiseen karkeaa vehnäjauhoa

tomaattikastike:
100g tomaattipyrettä
1 kynsi valkosipulia (kuorittuna, tietenkin)
50ml ananasmehua
4kpl aurinkokuivattuja tomaatteja ja liraus öljyä
pieni turaus tummaa siirappia
mustapippuria, suolaa, oreganoa

päälle:
100g juustoraastetta
125g buffalomozzarellaa
2 tomaattia
kourallinen tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria myllystä


Valmista ensin taikina.
Murenna hiiva kulhoon, lisää lämmin vesi sekä kaikki muut ainekset.
Vaivaa taikinaksi. Kippaa taikina kulhosta pöydälle ja jaa se kahteen osaan, riivaa taikinamöykyt pullamaisiksi palloiksi. Anna levätä 5min muovin alla.
Levitä pöydälle karkeaa vehnäjauhoa ja kaulitse pohjat pellin kokoisiksi pyöreiksi läkkäröiksi. Paksuus on sopiva silloin, kun pohjasta näkyy miltei lävitse valoa vasten katsottaessa. Reunat voi jättää vähän keskustaa paksummiksi. Laita kaulatut pohjat leivinpaperin päälle lepäämään.

Valmista tomaattikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella. Maistele, tomaattikastikkeessa pitää olla makua!

Hienonna täytteen ainekset:
Pese ja viipaloi tomaatti.
Viipaloi mozzarellasta 10-12 ohutta slaissia.

Kokoa pizza:
 Lämmitä uuni _ALALÄMMÖLLÄ_ 300 asteeseen PELLIN KANSSA. Eli tuikkaa pelti ilman leivinpapereita uuniin lämpeämään. 
Levitä pohjan päälle kerros tomaattikastiketta kun uuni on lämmennyt, niin pohja ei pääse vettymään. 
Ripottele päälle juustoraaste.
Asettele päälle mozzarellat sekä tomaattiviipaleet, rouhi pinnalle hieman mustapippuria
Liu'uta valmiiksi täytetty pizza hehkuvankuumalle pellille
 Paista pizzaa ensimmäisen minuutin-pari ajan aivan uunin pohjalla pellin päällä, kiertoilmauunissa minuutti on parempi paistoaika.
Siirrä parin minuutin päästä pelti pari railoa ylemmäs (uunin alaosaan) ja paista loppuun. Täytteiden ei juurikaan tarvitse ottaa väriä, ja oikeastaan parempikin niin jotta juusto pysyy venyvänä ja sulana. Kokonaispaistoaika vaihtelee pohjan paksuudesta riippuen kuudesta minuutista kymmeneen.Asettele höyryävänkuuman pizzan pinnalle tuoretta basilikaa ja nautiskele!

Saattaisit kiinnostua myös näistä

2 Suussasulavaa kommenttia

  1. Tyhmä kysymys. Kuvassa pitsa on paperilla mutta en ottanut selvää paistetaanko pitsa leivinpaperin kanssa kuumalla pellillä vai ilman? Lähinnä nään kauhukuvia kuinka pitsani tulee repeämään siiirto vaiheessa jos pohja läntätään suoraan pellille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivinpaperin päällä paistetaan joo! :D hyvä kun kysyit, korjaan sen ohjeeseen!

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com