kasvisruoka laatikkoruoka

Makaronilaatikko on aina hyvää, myös soijasta tehtynä

18.10Pahalapsi

makarooni

Makaronilootinkeja ja reseptejä  niihin löytyy varmasti yhtä montaa sorttia kuin on emäntiäkin. Tämä taitaakin olla ensimmäinen kerta kun jaan oman lootani reseptiä ihan julkisesti, mutta kerta kai se on ensimmäinenkin. Kyseessä siis vallan mainio soijamakaronilaatikon resepti, joka taikoutuu niin nopeasti ettei ehdi edes kissaa sanoa. Tämä on taas sarjassamme niitä reseptejä, jotka saisi loihdittua pöytään vaikka kädet ja jalat ja silmät sidottuna, ainakin melkein. ;)

Smetanalisäys on jäänyt Mestatun keittiön resepteihin ammoisista lapsuusajoista. Muistan kuinka makaronilaatikko oli aivan maailman parasta arkiruokaa jo polvenkorkuisena pikkukokkina, ja kuinka äitini sai smetanalisäyksellään makaronilaatikosta sellaista spesiaaliherkkua että sukat pyörivät jaloissa. Kenenkään kaverin äiti ei osannut loihtia tästä perinteisestä herkusta yhtä hyvää, kuin se ihan oma. Eikä siitä voinut edes kiistellä, oli se äitin laatikko vain niin täydellisen täyteläistä! Perinne elää yhä tässä soijaisessa versiossa miunkin keittiössä, joka ei kyllä lihalootalle kalpene maussaan sitten tippaakaan. Testatkaa vaikka.
IMG_3146

Soijamakaronilaatikko

400g (tummaa) makaronia + 2l vettä + 2x kasvisfondinappia

Nökkönen voita
1 iso sipuli
2 kynttä valkosipulia
2dl tummaa soijarouhetta
3,5dl vettä
0,5dl soijakastiketta
1tl oreganoa
0,5tl paprikajauhetta
1rkl grillausmaustetta, ei kukkuraa välttis (natriumglutamaatitonta, HUOM!)
mustapippuria myllystä muutama pyöräytys
suolaa maun mukaan

3 munaa
6dl maitoa
120g smetanaa
suolaa maun mukaan

150g emmentalraastetta


Keitä tumma makaroni kypsäksi reilussa vesimäärässä fondinappien keran, n.8min.
Valuta makaroni ja kaada voideltuun isoon uunivuokaan.
Silppua sipulit ja ruskista ne nökäreessä voita.
Lisää samaan kattilaan soijarouhe, vesi, soijakastike sekä mausteet.
Anna porista miedolla lämmöllä kunnes neste on täysin imeytynyt soijarouheeseen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Monissa grillausmausteissa ja soijakastikkeissa on suolaa melko reippaasti jo valmiiksikin, joten suolalisäys ei ole välttämättä tarpeen.
Lisää valmis soija"jauheliha" makaroonien joukkoon ja hämmennä sekaisin.

Sekoita munamaidon kaikki ainekset keskenään vispilällä ja mausta sotkos suolalla.
Kaada munamaito laatikon päälle.
Ripottele pintaan reilusti juustoraastetta ja paista 175c/ n.40-60min





Saattaisit kiinnostua myös näistä

5 Suussasulavaa kommenttia

  1. Ooo ei ookaan tullut mieleen laittaa smetanaa makaronilaatikkoon, kiitos ohjeesta! :) Kiva myös sen vuoksi, että en syö jauhelihaa ja välttelen lihan syöntiä muutenkin!

    VastaaPoista
  2. Tehtiin tätä eilen, tuli ihan sikahyvvää! Kiitos reseptistä! Tää menee kyllä ihan vakkarisuosikiksi nyt.

    VastaaPoista
  3. Lillamy, testaahan toki tuo smetana, se antaa aivan ihanan säväyksen arkiseen ruokaan. :)

    Anonyymi: Onpa huisin kivaa kuulla että pidit! :)

    VastaaPoista
  4. Just ostin makrulooran ainekset mutta nyt täytyy sysätä kokkausta huomiseen. Haen sen smetanan vielä, vaikka kuola valuu.... :P

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeen jakamisesta! Sain hurjasti apua soijan maustamisessa, se kun tuppaa menemään aina enemmän tai vähemmän mönkään!

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com