juustot kasvisruoka

Se tietty avokadopasta

13.43Pahalapsi

10948748_771373919617279_1224207943_n


Avokadopasta kuuluu monen muun kotikokkailijan tapaan myös tämänkin keittiön ruokalajien valioliigaan. Alkuperäistä somehitiksi noussutta Alexander Gullichsenin pastareseptiä muutaman kerran testanneena totesin sen omaan suuhuni vähän turhan valjuksi. Tiedättekö, jäin kaipaamaan pastaan "sitä jotain" , joka osoittautui tällä kertaa suuremmaksi määräksi sattumia. Olen keittiökemistinä sellainen jämäkämmän sortin tanttara, joka vaatii sapuskoilta runsaasti makua sekä runsaasti sitä nimeäantavaa tykötarvetta. Avokadopastan nimi on suoraan verrannollinen avokadon määrään pastassa. Sitä pitää olla riittävästi! Suoraan sanottuna turhautti etsiä avokadopaloja pastavuoren seasta siinä aivan alkuperäisessä somepastassa, joten muokkasin reseptistä suuruudenhullunkin suuhun sopivan version. Tämä jos joku on hyvää. Ainekset ovat samat, kuten myös tekotapa. Hilasin rehujen määrää vaivihkaa vähän ylöspäin.

 10948457_443193072495411_1575897614_n

 Se avokadopasta.
Kaksi nälkäisen annosta, kolme tavallisempaa.
2 valkosipulinkynttä
1 chili
1 lime
2 kypsää avokadoa
suolaa ja pippuria myllystä
2rkl oliiviöljyä
vajaa puntti tuoretta basilikaa
1dl raastettua parmesaania
1dl vuohenmaidosta valmistettua kovaa juustoa / pecorinoa *
300g spagettia

* Käytän tähän pastasatsiin yleensä Joensuun Pilkon marketin Italialaisella pisteellä myytävää aivan järkyttävän hyvää, kauan kypsytettyä ja erittäin suolaista vuohenmaitojuustoa, joskus luistan aidan alta ja tuikkaan ihan tavallista voimakassuolaista Gran castellia taikka Gruyereä mikäli on pakko kahmia ruokatarpeet lähimarketin hyllystä.

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös chili (poista siemenet jos et pidä kovinkaan tulisesta ruoasta, itse kyllä nakkaan siemenineen päivineen..) ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä juustoraasteet.
Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen 0,5dl keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon.  Raasta halutessasi päälle vielä parmesaania. Tarjoa heti.



Saattaisit kiinnostua myös näistä

2 Suussasulavaa kommenttia

  1. Tuosta pastasta on tullu vakio-osa meidänkin arkiruokarepertuaariin, ja kyl se vaan on ökyhyvää. Syömistä ei voi lopettaa, ennen kuin on aivan räjähtämispisteessä. :D Avokadosattumat on tärkeitä ja se, että sitä avokadoa on myös tarpeeksi (meidän versiossa on yleensä 3-4 avokadoa :D)!

    VastaaPoista
  2. Joku suuruudenhulluus tämän avokadopastan kanssa toden totta iskee, lohduttavaa kuulla etten ole ainut! :D Avokado on vain niin ihanaa, ja vieläpä terveellistäkin.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com