kastikkeet kasvisruoka

Kasvissyöjän "liha"kastike

18.09Pahalapsi

Lyhyestä virsi kaunis. Löysin Quornin hienouden arkiruoissa, kun katsahdin eräänä kauniina päivänä lähimarketin pakastealtaaseen. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

Kasvisruoat tuppaavat olemaan useastikin työläämpiä kuin perinteiset sekasyöjien ruokalistoilta löytyvät arkipöperöt: makkarasoossit, kanaviillokit, karjalanpaistit sun muut appeet. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen sääntöön, sillä tämä soossien soossi on niin helppotekoinen että melkein hävettää jakaa sitä täällä blogissa. Mikä aita, ei sitä ole miun ruoanlaitossa näköjään ollutkaan..

En osaa oikein mieltää, onko tämä kastike makumaailmaltaan lähimpänä kanakastiketta, sianlihakastiketta vaiko makkarakastiketta. Jotain jännää tuossa Quornin maussa on mikä painaa mietintämyssyn entistä syvemmälle päähän. Koostumukseltaan Quorn on makkaramaisempaa kuin soijasuikaleet ja leikkeet, mutta jämäkempää kuin tempeh. Jotain siltä ja väliltä, ja mikä parasta - quorn on miedon makunsa puolesta erinomainen raaka-aine voimakkaasti maustettuihin kastikkeisiin ja patoihin. Kokeilepa vaikka grillissä tirisevällä bbq-kastikkeella valeltuna, tai makeantulisessa chilimarinadissa köllötettynä.

Tai vaikkapa tässä itämaisittain maustetussa huijarikastikkeessa.

Kastike ei ulkonäöllä koreile, mutta maku korvaa tässäkin tapauksessa puuttuvan näön. Vielä kun saisi tuuletettua jollain ilveellä nämä mausteisen ruoan aromit tältä puolelta ruutua aina sinne toiselle puolelle saakka.

10895467_364934637011105_375307881_n

Huijauslihakastike
1pkt quorn-fileitä pakasteena (312g)
2 keskikokoista sipulia
3 kynttä valkosipulia
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1prk (n.140g) ananaspaloja
55g punaista currytahnaa
0,5-1tl korianterijauhetta
loraus siirappia
400ml kookosmaitoa tai ruokakermaa
voita paistamiseen
mustapippuria myllystä + suolaa

Sulata quorn-fileet ja kuutioi n.1x1cm kuutioiksi. Hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
Kuumenna voita pannulla, paista quornit kullanruskeiksi ja lisää paiston loppuvaiheessa sipulit ja ananakset freesaantumaan.
Lisää inkivääriraaste ja currytahna, freesaa vielä hetkonen jotta maut terävöityvät.
Lisää (kookos)kerma, korianterijauhe, siirappia mukava loraus ja mustapippuria + suolaa mausteeksi.
Anna muhia kannen alla jonkun vartin verran jotta kastike sakenee mukavasti.
Tarjoa esimerkiksi basmatiriisin kanssa.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

2 Suussasulavaa kommenttia

  1. quornia löytyy muuten myös suikaleena kuutiona pihvinä ainakin meidän lähikaupasta suosittelen kokeilemeen siihen fileen päälle sweet chili kastiketta ja paistamaan uunissa ai nam nam

    VastaaPoista
  2. Jännä tuo quorn! Täytyy testata joku kerta, vaikuttaa tosi hyvältä :D

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com