jälkiruoka letut ja pannukakut

Ricottajuustolla täytetyt makeat krepit / letut

17.00Pahalapsi



Olen hyvä vaimoke. Indeed.
Ihan tavallisia lettuja nämä herkut eivät ole, vaan ovat kreppejä. Niinsanottuja ohuita lettuja siis. Kreppitaikinassa on usein enemmän kananmunaa kuin tavallisessa ohukaistaikinassa. Ricottajuustoa olen aiemmin käyttänyt lähinnä suolaisissa ruoissa, mutta lettujen täytteeksi tämä maukas italialainen tuorejuusto sopii kuin nyrkki silmään.


Mie joko kokkaan aina liian myöhään, tai aurinko ei tykkää miusta. Joka ikisenä kokkauskertana aurinko näyttää miulle persettä ja kieltäytyy näyttäytymästä. Siitä syystä kuvat ovat aina jotenkin harmahtavia ja pimeitä. Luonnonvalo my ass, aina ei voi voittaa.
Aina kun kipitän ulos housunlahkeet lepattaen kuvaamista varten, aurinko menee pilveen.



Krepit
- resepti
(tällä ohjeella tulee noin 4kpl isoja kreppejä)

2dl maitoa
2kpl kananmunaa
1,2dl jauhoja
2rkl sulaa voita
3rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa

voita paistamiseen
ohjeet:
Sekoita kulhossa keskenään jauho, sokeri, vaniljasokeri ja suola.
Lisää maito jauhoseokseen hyvin hämmentäen.
Lisää sula voi ja kananmunat, sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan turvota noin 5min.
Sulata reilu nokare voita paistinpannulla ja kaada taikinaa pannulle mahdollisimman ohuesti. Paista krepit pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi ja säilytä lämpimässä.

Ricottatäyte kreppeihin
raaka-aineet
200g ricottajuustoa
maun mukaan tomusokeria, ehkä reilut 0,5dl
2tl sitruunamehua
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1tl vaniljasokeria
1dl kermaa vatkattuna

ohjeet:
Vatkaa kuohukerma vaahdoki.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta puolikkaan sitruunan kuori.
Mehusta sitruunasta noin 2tl sitruunamehua.
Yhdistä ricottajuusto, tomusokeri, sitruunamehu, kuori ja vaniljasokeri kulhossa.
Nostele joukkoon lopuksi vatkattu kerma ja anna tekeytyä kylmässä väh 30min.

-----------
Syksyisin olen huomattavasti inspiroituneempi kuin kesällä, oikeastaan kaikissa asioissa. Tätä postausta olen vääntänyt kohta jo toista tuntia, kun kesken kaiken tuli himo kirjoittaa juustosta runo. Joten tässäpä sitä olisi, kaikille teille runoista pitäville ihanille ihmisille. ^^

Juusto muodissa
Ostin
palan parannusta
kimpaleen kipakkuutta
nokareen nokkeluutta

voiveitsellä piirsin juustoon
kaikein kauneimman hymyn
ja hymyilin sinulle

ilosta leivoin kakun
sillä tänä syksynä
ost in


Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Herkullisen näköiset :)

    Se on kyllä hassu miten miehekkeillä on joskus se lettu into syömiseen muttei tekemiseen :P

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää, nam. Ja noita sinun tekstejäsi on aina yhtä hauska lukea :D Voih, minua kun harmittaa se, että omat tekstit on niiiiiin kökköjä. En vaivaudu edes yrittämään mitään nasevia juttuja, siitä ei vaan tule mitään (vissiin oon sen verran kuiva tyyppi, plaah). Hyvä kun saan ymmärrettävää tekstiä aikaan :( No, onneksi on näitä blogeja, jossa herkullisten kuvien lisäksi on vielä kivaa luettavaa!!

    VastaaPoista
  3. Törmäsin blogiisi ihan sattumalta. Tahdoin vaan sanoa, että pidän todella paljon esillepanostasi! Hyvä taito. Seuraavaksi aion testailla millaisia ruokaohjeita annat :)

    VastaaPoista
  4. Inyy!! Keksippä mulle pirteän makuinen booli huomiseksi. Mielellään makea ja sitruunainen :P

    VastaaPoista
  5. Isot ohukkaat ovat maistuvampia hiirelle, kuin ne fiinimmät crépes. No ehkä se johtuu ravintelien hinnoittelusta ;D
    Kuvasi ovat hyviä ja annoksesi lautasilla ehdoton 10 +++..ja ++ !

    Terv.: www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  6. Mistä nuo sun lautaset on peräisin? Oon koittanut ettiä jotain tollasia mahdollisimman eleettömiä valkosia lautasia, ja tollanen leveä reuna sais minkä tahansa ruuan näyttämään naksun verran paremmalta.

    VastaaPoista
  7. Riivaaja: Nuo lautaset on ostettu alunperin Carlsonilta. Näitä lautasia käytetään melko monessa ravintolassa, enkä oo kyllä muissa kaupoissa törmännyt vastaaviin. Sokokselta kannattaa myös käydä vilkuilemassa :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com