Täydellinen makupari Marokkolaisvivahteisen ruoan oheen.
Anisleipä- 3 lasia vaaleita vehnäjauhoja
- 1 lasi kokojyvävehnäjauhoja
- 1/2 lasia maissijauhoja
- 1 lasi vettä
- 1/2 lasi maitoa
- 1/2 pussia kuivahiivaa
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl aniksen siemeniä
- 1 tl suolaa
- voita voiteluun
Kiehauta vesi ja maito. Sekoita joukkoon hunaja ja anna jäähtyä hieman
kättä lämpimämmäksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva.
Sekoita kulhossa jauhot. Lisää neste käsin vaivaten.Lisää oliiviöljy, suola ja anis. Vaivaa n.10 min.Kohota kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja taputa kolmeksi,n.3cm paksuksi leipäseksi. Pistele haarukalla kuvio kahteen kertaan leipäsen päälle. Aseta leivinpaperin päälle pellille. Kohota 45 min. Suihkuttele sumutepullolla leipien pinta reilun kosteaksi.
Paista 200 asteessa 20min. Voitele voilla ja jätä pariksi minuutiksi uunin yläosaan.
Sekoita kulhossa jauhot. Lisää neste käsin vaivaten.Lisää oliiviöljy, suola ja anis. Vaivaa n.10 min.Kohota kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaa muutama minuutti ja taputa kolmeksi,n.3cm paksuksi leipäseksi. Pistele haarukalla kuvio kahteen kertaan leipäsen päälle. Aseta leivinpaperin päälle pellille. Kohota 45 min. Suihkuttele sumutepullolla leipien pinta reilun kosteaksi.
Paista 200 asteessa 20min. Voitele voilla ja jätä pariksi minuutiksi uunin yläosaan.
0 Suussasulavaa kommenttia