Mantelikuorrutettu lahna on herkullista ja kohtuullisen helppotekoista, kunhan selviää hengissä kalan esikäsittelystä. Tarjosin fisun lisänä perunamuussia ja perinteistä tartarkastiketta.
Mantelikuorrutettu lahna
- 700g lahnaa fileoituna ja ruodottomana
- 240g smetanaa
- 1 koura tilliä
- mustapippuria myllystä
- suolaa
- korppujauhoja
- mantelilastuja
Leikkaa lahnan pintaan terävällä veitsellä ristikko ja suolaa sopivasti.
Sekoita smetana, hienonnettu tilli sekä mustapippuri keskenään.
Levitä smetanaseos kalan pintaan tasaisesti.
Ripota päälle korppujauhoja sekä mantelilastuja.
Paista 220c uunissa 15-20min lahnafileiden paksuudesta riippuen.
Huom! Liika kypsytys tekee kalasta kuivaa, raota veitsen terällä ja vilkuile koska kala näyttää kypsältä.
0 Suussasulavaa kommenttia