liharuoka

Mantelikuorrutettu lahna

16.14Pahalapsi


Onks isäs kalastaja kun oot tommonen lahna?
Ihanan ruotoinen kala tämä kaveri.Voii sitä nyppimisen määrää! Mie kärsin aiemmin jonkin sortin ruotokammosta, joten nypin kaikista ruoaksi laittamistani kaloista jokaikisen ruodon tarkkaan pois. Myös tästä lahnasta. Oi voi mikä työmaa...

Mantelikuorrutettu lahna on herkullista ja kohtuullisen helppotekoista, kunhan selviää hengissä kalan esikäsittelystä. Tarjosin fisun lisänä perunamuussia ja perinteistä tartarkastiketta.


Mantelikuorrutettu lahna
  • 700g lahnaa fileoituna ja ruodottomana
  • 240g smetanaa
  • 1 koura tilliä
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa
  • korppujauhoja
  • mantelilastuja 
Asettele lahnafileet nahka alaspäin paistovuokaan.
Leikkaa lahnan pintaan terävällä veitsellä ristikko ja suolaa sopivasti.
Sekoita smetana, hienonnettu tilli sekä mustapippuri keskenään.
Levitä smetanaseos kalan pintaan tasaisesti.
Ripota päälle korppujauhoja sekä mantelilastuja.
Paista 220c uunissa 15-20min lahnafileiden paksuudesta riippuen.
Huom! Liika kypsytys tekee kalasta kuivaa, raota veitsen terällä ja vilkuile koska kala näyttää kypsältä.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com