jotain ihan muuta jälkiruoka

Haastattelu Karjalan Heilissä 13.6.2010

21.28Pahalapsi


Huom! Postauksen lopussa leivosten resepti :3

" Lautasannoksen viimeistely on Susanne Aallolle ruoanlaiton parhaita hetkiä. Valkosuklaamousse-annosta varten Aalto opetteli uuden tekniikan kaurapitsien tekoon.



Hullu nainen keittiössä

Susanne Aalto jakaa ruoanlaittokokemukset blogissaan.

Ruoka- ja leivontablogit ovat hurjassa suosiossa.
Yksi bloggaajista on joensuulainen Susanne Aalto. Hänen Decapitated-blogiaan lukee kolmisensataa ihmistä päivässä.
Kakut kiehtovat
Blogissaan nimellä Insanity esiintyvä Aalto kirjoittaa blogiaan vähintään kerran viikossa. Useammin, jos ruoanlaittofiilis on pinnalla.

Ruokablogeja on erilaisia. Toiset käyttävät lähes pelkästään kuvia. Aalto kirjoittaa sivuille reseptin ja kuvauksen tekovaiheista kuvineen. Tekstiä hän maustaa esimerkiksi kuvauksella ruokalajin tai leivonnaisen historiasta.
- Yhden tekstin kirjoittaminen vie 3-4 tuntia, joten kyllä tähän aikaa saa kulumaan ihan mukavasti.
Siitä viis, sillä ruoka on 19-vuotiaalle Aallolle rakas harrastus. Ensimmäisen ruokabloginsa hän perusti 15-vuotiaana.
Parhaillaan Aalto suorittaa yhtä aikaa kokin ammattitutkintoa sekä ylioppilastutkintoa.
Aalto on itse kasvissyöjä, joten kasvisreseptejä blogissa on runsaasti. Myös täytekakut ovat ominta aluetta, sillä Aalto teki kakuista opinnäytetyönsä.
- Suklaakakkuja syntyisi ulkomuistista ehkä kymmenkunta. Varsinkin eri maiden kakut kiinnostavat.
Kun kokin paperit ovat kädessä, Aalto aikoo hakea kondiittorikouluun. Tulevaisuuden haaveena olisi tehdä leipuri-kokin työtä ja työskennellä samalla kotitalousopettajana.
Kannustusta
Yhteen kirjoitukseen, postaukseen, Aalto saa keskimäärin kymmenkunta kommenttia. Blogien vuorovaikutteisuus kiehtoo.

- On kiva vaihtaa ihmisten kanssa mielipiteitä ja saada kannustavia kommentteja.
- Seuraan itse säännöllisesti monia blogeja ja käyn jättämässä puumerkkejä.
Varsinkin herkullisesti kuvitetut kakkuaiheiset blogit ovat Suomessa ilmiö. Pitkään ruokablogeja seurannut Aalto pitää nykyblogeja tasokkaina.
- Kakkublogeja pitävät varsinkin kotiäidit, heillä on niihin aikaa. Siitä en kyllä tykkää, että monissa näistä blogeista esitellään pelkkiä kuvia.
Aalto on saanut kirjoittelun myötä kaveribloggaajia. Viestit vaihtuvat tiuhaan ja ihmiset tuntuvat läheisiltä, vaikka heitä ei olisi nokakkain tavannut kertaakaan.
- Vakiokävijät kirjoittavat muistakin asioistaan. Parin ihmisen kanssa olen sopinut näkeväni tänä kesänä Helsingissä käydessäni.
Kaverit kylässä
Blogi on Aallolle muutakin kuin ruokaa, se on asenne ja elämäntapa. Itseään nainen kuvailee pinkki-mustatukkaiseksi möröksi, joka rakastaa minihameita, hauskanpitoa ja paranormaaleja asioita.

Insanity (hulluus) -nimimerkistä Aalto saa kiittää ystäviään.
- Heilun kuulemma keittiössä kuin hullu. Ruoanlaitto on rentouttavaa puuhaa, saa sotkea niin paljon kuin huvittaa.
Väliin hullu kokki vaihtuu pikkutarkaksi näpertäjäksi. Aallon intohimo on lautasannosten yksityiskohtien rakentaminen. Kuvausta varten Aalto on tehnyt valkosuklaamoussea, jonka hän on viimeistellyt kahdella kastikkeella, mansikoilla ja suklaalla koristelluilla kaurapitseillä.
Loppuun kokki yllättää. Lautaselle koottu herkku ei nyt maistu, sillä meneillään on laihdutuskuuri.
Onneksi syöjiä riittää, jottei harrastukselta tipu pohja pois.
- Poikaystävä ja mummot auttavat. Kaverit elävät aika pitkälti eineslinjoilla, mutta he tietävät, että meillä on aina ruokaa. "


~~~~~~~~~~~~~~~~
Haastattelu Karjalan Heilissä sunnuntaina 13.6.2010
kuva ja teksti: Taru Väänänen




Valkosuklaamousse - leivokset
(Huom! Jos mousse tarjoillaan vuoistaan ilman kumoamista, voi liivatteen jättää pois. mousse sopii myös täytekakun väliin.)

raaka-aineet:

100g valkosuklaata
100ml kuohukermaa

150ml vispikermaa
50ml tomusokeria tomusokeria
5ml vaniljasokeria
120g smetanaa

2 liivatelehteä
20ml limemehua

Ohjeet:

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.

Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi ja kaada se pieniksi paloiksi lohkotun suklaan päälle kulhoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista ja kiiltävää.
Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa 3 tuntia. Vaahdota valkosuklaa-kermaseos kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri kerman joukkoon vatkauksen loppupuolella.
Vatkaa smetana pehmeäksi vaahdoksi erillisessä astiassa.

Kuumenna limemehu kiehuvaksi. Puristele lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan mehutilkkaan.
Lisää liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Annostele mousse pieniin annoskulhoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4h, mieluiten yön yli.

Moussen kumoaminen:
Kuumenna mousseastiaa lämpimässä vedessä hetki ennen tarjoilua. Pyöräytä veitsellä astian reunojen ympäri ja kumoa mousse vuoastaan.

Saattaisit kiinnostua myös näistä

20 Suussasulavaa kommenttia

  1. Mistä sää tyttöhyvä laihdutat, pikkuvarpaan kynnen altako? o.O Siussa ei oo tippaakaan ylimääräistä.

    VastaaPoista
  2. Laihdutus on ehkä vähän väärä termi, kiinteytys ois ollut parempi. Kiinteä perse ois cool ;D

    VastaaPoista
  3. Sounds gooood, parmesaani ♥__♥ Mausteeks vois kokeilla kanssa basilikaa, se ei tullu miulla mieleen noita paistellessa. Aurajuustokin vois varmaan paremman puutteessa toimia parmesaanin sijasta.

    Kiinteytys, hmmm... Mie miellän koko sanan kirosanaksi :D Mutten nyt ala saarnailemaan, kukin taaplaa tyylillään!

    VastaaPoista
  4. Joooo! Tuoretta basilikaa silppuna vielä niin ois ehkä parasta kasvis-kesäruokaa :P~ Kuola valuu jo ajatuksestakin :D

    VastaaPoista
  5. Kiva oli lukea tätä haastatteluasi! Susta tulee varmaankin ihan mahtava kondiittori tulevaisuudessa,jo nyt olet niin hyvä!

    VastaaPoista
  6. Vallan mainio haastattelu sinusta!

    VastaaPoista
  7. Hei siis aivan mainio haastattelu! Mahtavaa! :D

    VastaaPoista
  8. Yealian: Kiitos ihanasta kommentistasi! ^^ Toivotaan, että saan kunnialla tuon kondiittorikoulun käytyä.

    Kenni, Marilele ja Tanja: Nöyrimmät kiitokset "hullulta naiselta" ^^ <3

    VastaaPoista
  9. Paljon onnea haastattelun johdosta!!! :D On sulla semmoosen mahtavia ohjeita ja hyviä opastuksia että olis jo ihme ellei susta tehtäis kunnon juttua! :D Pidän peukut jo pystyssä etukäteen tulevien opintojen polulla! ;D Mainiota kesää ja innostuksen täyttämää touhuilua keittiöön!!! ;)

    VastaaPoista
  10. Oikein hyvä haastattelu ja hyvä blogi! Innolla seurailen! :)

    VastaaPoista
  11. Ihana kirjoitus haastattelijalta ! Se oli niin 'sinun näköisesi' juttu idea rikkaasta ja kunnianhimoisesta nuoresta ihmisestä, joka opiskelee ja käyttää oppimaansa hienosti, kokeillen myös omia niksejään, joita tekeminen on opettanut ! Bravo! Omaperäistä tekstitystäsi on hauska lukea, joskus hieman 'punastellen' :-)

    Kaikkea mahdollisimman ihaanaa kesääsi ! Kulje kohti unelmaasi !
    Terv. www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  12. Oli todella kiva löytää kerrankin jotain oikeesti hyvää luettavaa kyseisestä lehdestä :D Kerrassaan ihana juttu :)

    VastaaPoista
  13. Pimu: Tuhannet kiitokset kivasta ja kannustavasta kommentista! Herkulliset kokkailu-rokkailukesät siullekin! ^^

    Anzku: Kiva jotta haastattelu miellyttää. Ite pelkäsin jokuset tovit jotta mitähän sitä tuli haastattelussa sanottua :D

    Nami-Hiiri: Kiitokset jälleen kerran ihanasta kommentista! :) Ihanaa ja ennen kaikkea erittäin maukasta kesää siullekin!

    Tiina: Hihi, olihan tuo haastattelu ainakin hieman erikoisempi. Ei ehken ihan joka päivä Heilissä näihin törmää? (:

    VastaaPoista
  14. Teetkö sä pitopalveluhommia muille? Tilaisuus olisi 3.7, eikä sun tarvitsisi huoletia muusta kun tänne pääsysttä (tilaisuus on vahdolla), ja ruuan valmistamisesta. Jos haluat voit ottaa poikaystaväsi mukaan, yöpyö paikan päällä kuten monet varmaan tekee. Tekin voitte sitten loppu yöystä vauhtaa viihteelle:) Maksaisin ensimmaisen erän ennen juhlia ja toisen juhlien jälkeen. Jos kuitenkin haluatte olla ennemmän mukana ja tienata lisää niin mailatkaa: tara84@netti.fi

    VastaaPoista
  15. Yhdyn kyl Yaelianin sanoihin tuolla ylempänä, oot aivan pirun taitava - ja nyt sit julkkiskin ;) Mainio juttu ja upea annos ^^

    VastaaPoista
  16. Tamara: Valitettavasti tuo heinäkuun ensimmäinen viikonloppu on jo buukattu täyteen. :) Kyllä pitopalveluhommia muutoin pystyisin tekemään, mutta nyt on kalenterissa täyttä.

    VastaaPoista
  17. insanity olet todella taitava ja onnea eteenpäin .Terv: jadessan

    VastaaPoista
  18. ...Ja minä se olen koukussa sun blogiin! Olin ihan innoissani tästä lehtijutusta, kun siitä ilmeni, notta tuleva kokki oot! Minä kun oon lähössä opiskelemahan tuota alaa, ikääkin saman verran meillä :D Meinaa olla jännäkakka, mutta toivon, että osaisin ottaa kaiken irti opiskelusta, oli sitten miten phaska päivä tahansa :P

    VastaaPoista
  19. varsin jännittävää. mie luin jutun heilistä, mutten vielä tuolloin eksynyt nettiin blogiasi tarkastelemaan. vasta tänne vahingossa ajatuneena ja tämän bloggauksen lukeneena yhdistin kaksi irrallista seikkaa yhteen.

    pakko sanoa: on perin jännittävää on että yksi parhaimmista(/paras) lukemistani ruokablogeista on juuri jonkun toisen jumalan selän takana asustelevan (=joensuu) tuotosta.

    t. 80260

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com