teemakakut täytekakut

Goottityylinen hääkakku

21.19Pahalapsi




Sain kunnian tehdä hääkakun, voileipäkakun, suolaisia pasteijoita ja suklaapaloja Minnan ja Division 19 - bändin kitaristin Tomin häihin. Näin isoa projektia en ollutkaan koskaan ennen päässyt tekemään. Hääkakkuihin toivottiin mauiksi jotain aivan muuta kuin perinteistä mansikkakakkua. Vieraita oli kutsuttu reilut 40, joten yhdelle henkilölle riitti kyllä tekemistä tässä urakassa! Sryyyy jo etukäteen, en oikeen pysty reseptejä kauheemmin kirjottelemaan kun tein osan täytteistä "makutuntumalla". Ei ihan mututuntumasta voi puhuu, mut melekeen :p

Koristeluihin sain aikalailla vapaat kädet. Koska pariskunta on ns. gootti-henkinen, tein kakun koristeluistakin perinteistä kermahöttökakkua tummemmiksi. Kaikki kakut vuorasin ensin ohuella kerroksella voikreemiä + päälle kaulitsin mustaa sokerimassaa. Miun mielestä sokerimassa on maultaan paljon marsipaania parempi, mutta tuokin mieltymys toki riippuu ihan ihmisestä. Jos joku sanoo että sokerimassan kaulitseminen ja käsittely on heleppoa: ei se miun mielestä marsipaanin käsittelyä helpompaa ollut oikeastaan missään suhteessa. :D Kuivuu vaan hieman nopeammin kuin marsipaani. Noiden pienempien kakkujen päällystyksen kanssa ei ollut lainkaan probleemoita, mutta tuossa isommassa sitten sitäkin enemmän. Kakkupohja kun tosiaan oli 10 munan, tarvittiin sokerimassaa myöskin reilusti. Kaulittu sokerimassalevy oli aivan perkeleen iso, ja sen nostaminen kakun päälle ihan oma shownsa. Ähelsin ja tuskailin pinnan kanssa ihan kunnolla, mutta sain sitten sen jotenkin kummassa pykästyä tuohon päälle ihan kohtuullisen sileästi. Ihme kyllä.


Keskimmäinen kakku oli maultaan ihanan eksoottinen: täytteenä passionhedelmä- ja vadelmamousse. Passioonmousseen keitin makuliemen tuoreen passionhedelmän siemenistä + sokerista + vedestä. Ja todettua tuli, että yhden 4 munan kakun täytteeseen menee passionhedelmiä yli 10 kappaletta. YLI. Jos kerran haluaa oikeesti passionin makusen täytteen, saa se myös maistua voimakkaasti.







Saattaisit kiinnostua myös näistä

19 Suussasulavaa kommenttia

  1. Aivan upea kakku. Omista häistäni tulee niin pienet että kakua ei varmaan tule olemaankaan mutta saahan sitä unelmoida

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania nuo kakut!! :)

    VastaaPoista
  3. Hienot tarjoilut olet lohtinut! =)

    VastaaPoista
  4. melkonen projekti, mutta hienosti suoriuduttu!

    VastaaPoista
  5. Kakut paitsi näytti, myös maistui IHANILTA!!Parempia kakkuja ei ole tässä suunnassa ikinä maisteltu:) Hääparin upeudesta en tiedä, mutta syömiset oli kerrassaan upeat, miljoonasti ja miljoonasti kiitoksia vielä kerran!!!:D

    VastaaPoista
  6. Aivan mielettömän hieno kakku! En ole koskaan nähnyt yhtä upeaa!

    VastaaPoista
  7. Susanne! Aivan upeat luomukset oot tehny!

    VastaaPoista
  8. OOt sinä mestari! Upeat kakut, ihan kaikki.

    VastaaPoista
  9. Melkoiset määrät syötävää olet täällä näköjään duunaillut! Hyvinhän tuo sokerimassa taipuu teitin näpeissä, en näe rypyn ryppyä missään! :D

    p.s. mainiota syntymispäivää! :)

    VastaaPoista
  10. Herkulliset tarjoilut, upeat kakut (mistä kuvat on ,D ) ja TODELLA upea hääpari; morsiammelle sopii tosi hyvin tuo hääpuku. Onnea urakan suoriutumisesta, oli varmasti tosi urakka :)

    VastaaPoista
  11. A modern twist to the traditional wedding cakes..looks yummy

    VastaaPoista
  12. Upeasti olet kakut tehnyt. Bravo!!!!

    VastaaPoista
  13. WAU! Mikä mieletön kakku! Värit on upeat ja kakku on taatusti normaalista poikkeava. Hauskaa on myös, että jokainen kakku on kuitenkin erilainen. Hyvin olet onnistunut!!

    VastaaPoista
  14. Siis törkeen hieno kakku!!!!UPEA
    Äläkä vähättele itseäsi siulla onnistuu kaikki;)

    VastaaPoista
  15. Onpas kauniita kakkuja ja täytteet kuulostaa NIIN HYVILLE! :) Ja parikin on kyllä kaunis =)

    VastaaPoista
  16. Aivan ihastuttava kakku ja kauniit ruusut enkeleineen. Entä sitten sen lohikakku - apua - miten herkullisen näköinen. Sellaista aion harjotella elokuun kesäjuhliin !
    (Basilika tahnaa ei vaan löydy mistään enää.)

    Terveisin www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  17. Mahtaava luomus tuo hääkakkusetti ja niin sopivan tyylinen hääparille =)
    HyväHyvä :)

    VastaaPoista
  18. Yummy cakes...Beautiful icing..want to taste yummy violet flower :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com