Sain kunnian tehdä hääkakun, voileipäkakun, suolaisia pasteijoita ja suklaapaloja Minnan ja Division 19 - bändin kitaristin Tomin häihin. Näin isoa projektia en ollutkaan koskaan ennen päässyt tekemään. Hääkakkuihin toivottiin mauiksi jotain aivan muuta kuin perinteistä mansikkakakkua. Vieraita oli kutsuttu reilut 40, joten yhdelle henkilölle riitti kyllä tekemistä tässä urakassa! Sryyyy jo etukäteen, en oikeen pysty reseptejä kauheemmin kirjottelemaan kun tein osan täytteistä "makutuntumalla". Ei ihan mututuntumasta voi puhuu, mut melekeen :p
Koristeluihin sain aikalailla vapaat kädet. Koska pariskunta on ns. gootti-henkinen, tein kakun koristeluistakin perinteistä kermahöttökakkua tummemmiksi. Kaikki kakut vuorasin ensin ohuella kerroksella voikreemiä + päälle kaulitsin mustaa sokerimassaa. Miun mielestä sokerimassa on maultaan paljon marsipaania parempi, mutta tuokin mieltymys toki riippuu ihan ihmisestä. Jos joku sanoo että sokerimassan kaulitseminen ja käsittely on heleppoa: ei se miun mielestä marsipaanin käsittelyä helpompaa ollut oikeastaan missään suhteessa. :D Kuivuu vaan hieman nopeammin kuin marsipaani. Noiden pienempien kakkujen päällystyksen kanssa ei ollut lainkaan probleemoita, mutta tuossa isommassa sitten sitäkin enemmän. Kakkupohja kun tosiaan oli 10 munan, tarvittiin sokerimassaa myöskin reilusti. Kaulittu sokerimassalevy oli aivan perkeleen iso, ja sen nostaminen kakun päälle ihan oma shownsa. Ähelsin ja tuskailin pinnan kanssa ihan kunnolla, mutta sain sitten sen jotenkin kummassa pykästyä tuohon päälle ihan kohtuullisen sileästi. Ihme kyllä.
Keskimmäinen kakku oli maultaan ihanan eksoottinen: täytteenä passionhedelmä- ja vadelmamousse. Passioonmousseen keitin makuliemen tuoreen passionhedelmän siemenistä + sokerista + vedestä. Ja todettua tuli, että yhden 4 munan kakun täytteeseen menee passionhedelmiä yli 10 kappaletta. YLI. Jos kerran haluaa oikeesti passionin makusen täytteen, saa se myös maistua voimakkaasti.
Sisällön tarjoaa Blogger.
19 Suussasulavaa kommenttia
Aivan upea kakku. Omista häistäni tulee niin pienet että kakua ei varmaan tule olemaankaan mutta saahan sitä unelmoida
VastaaPoistaAivan ihania nuo kakut!! :)
VastaaPoistaHienot tarjoilut olet lohtinut! =)
VastaaPoistamelkonen projekti, mutta hienosti suoriuduttu!
VastaaPoistaKakut paitsi näytti, myös maistui IHANILTA!!Parempia kakkuja ei ole tässä suunnassa ikinä maisteltu:) Hääparin upeudesta en tiedä, mutta syömiset oli kerrassaan upeat, miljoonasti ja miljoonasti kiitoksia vielä kerran!!!:D
VastaaPoistaAivan mielettömän hieno kakku! En ole koskaan nähnyt yhtä upeaa!
VastaaPoistaOikein upean näkönen kakku :)
VastaaPoistaSusanne! Aivan upeat luomukset oot tehny!
VastaaPoistaOOt sinä mestari! Upeat kakut, ihan kaikki.
VastaaPoistaMelkoiset määrät syötävää olet täällä näköjään duunaillut! Hyvinhän tuo sokerimassa taipuu teitin näpeissä, en näe rypyn ryppyä missään! :D
VastaaPoistap.s. mainiota syntymispäivää! :)
Herkulliset tarjoilut, upeat kakut (mistä kuvat on ,D ) ja TODELLA upea hääpari; morsiammelle sopii tosi hyvin tuo hääpuku. Onnea urakan suoriutumisesta, oli varmasti tosi urakka :)
VastaaPoistaA modern twist to the traditional wedding cakes..looks yummy
VastaaPoistaUpeasti olet kakut tehnyt. Bravo!!!!
VastaaPoistaWAU! Mikä mieletön kakku! Värit on upeat ja kakku on taatusti normaalista poikkeava. Hauskaa on myös, että jokainen kakku on kuitenkin erilainen. Hyvin olet onnistunut!!
VastaaPoistaSiis törkeen hieno kakku!!!!UPEA
VastaaPoistaÄläkä vähättele itseäsi siulla onnistuu kaikki;)
Onpas kauniita kakkuja ja täytteet kuulostaa NIIN HYVILLE! :) Ja parikin on kyllä kaunis =)
VastaaPoistaAivan ihastuttava kakku ja kauniit ruusut enkeleineen. Entä sitten sen lohikakku - apua - miten herkullisen näköinen. Sellaista aion harjotella elokuun kesäjuhliin !
VastaaPoista(Basilika tahnaa ei vaan löydy mistään enää.)
Terveisin www.nami-hiiri.com
Mahtaava luomus tuo hääkakkusetti ja niin sopivan tyylinen hääparille =)
VastaaPoistaHyväHyvä :)
Yummy cakes...Beautiful icing..want to taste yummy violet flower :)
VastaaPoista