kastikkeet kääretortut

Bentō = eväslaatikko | salamipastaa

16.48Pahalapsi



Bentō
(弁当 tai べんとう) on japanilainen eväsboxiin koottu lounas. Japanissa bentoja myydään valmiina esimerkiksi kioskeissa ja ruokakaupoissa, mutta innokas suomalainen kotikokki voi nyhrätä benton helposti myös itse. ;) Bentot ovat erittäin koristeellisia ja kauniita syötäviä eväitä. Iloa työarkeen!

Bentojen uskoisin piristävän etenkin kouluikäisten lasten ruokailua. Jos joku raaka-aine sattuu olemaan "ei-niin-suosittujen" ruokien listalla, voi lasta ehkä vieroittaa tekemällä ruoasta hauskan näköistä? Esimerkiksi: jos lapsi inhoaa tomaattia, voi tomaatista tehdä juuri näitä tekemiäni kärpässienen näköisiä naposteltavia herkkuja
Tekemäni bento sisälsi pepperoni-sipulipastaa(no, makaroonia, mutta enivei), salaattia ja muita rehuja, tomaatista ja kananmunasta tehtyjä sieniä, pepperonia sellaisenaan, salaattia, cashew-pähkinöitä, herkkusientä, mansikkasuklaa kääretorttua ja mansikka-sticksejä. Japanilaisissa bentoissa käytetään aika usein sushin raaka-aineita: riisiä, merilevää, kalaa, mutta päädyin vähän suomalaisempaan versioon bentosta.


Sienet tehdään keitetystä kananmunasta ja minitomaateista, jos haluaa suurempia sieniä, voi toki käyttää myös isompia tomaatteja ja tehdä varren vähän erinäköiseksi. Pilkut sulatejuustosta veitsellä leikattu.
JA joo, ei ole tussilla piirrettyjä nuo simmut, vaan ihan elintarvikeväriä. Nuo silmät voisi tehdä myös merilevästä leikkaamalla, mutta merilevän hinnan vuoksi jätin sitten sen hankkimatta.





Laitoin tuon salami-makaroniruoan muffinssikapseliin, niin pysyy erillään salaatista jos halutaan lämmittää. =) Tässäpä ohje hyvään ja helppoon salamipastaan.

Salamipastakastike:
200g salamia
200g punasipulia
3 valkosipulin kynttä
70g aurinkokuivattua tomaattia
2dl kermaa
0,5dl vettä
noin 70g = nokare yrttituorejuustoa
mausteeksi basilikaa, suolaa, pippuria

tehhään näin:
Hienonna salami ja sipulit kuutioiksi.
Silppua valkosipuli ja aurinkokuivattu tomaatti.
Freesaa salamia ja sipulia pannulla kauniin kullanruskeaksi.
Lisää tomaatit, valkosipuli, kerma, vesi ja yrttituorejuusto.
Anna muhia noin 5min, mausta ja tarjoile keitetyn pastan/makaronin kanssa.



..ja meillä jaetaan torttua kansalle

Ja tietysti herkkusuun bentossa on myös jälkkäriä.

Kääretortun täytteeseen laitoin:
noin 60g pakastemansikoista tehtyä pyrettä
1,5dl vispikermaa
Tomusokeria
70g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
(2cl mansikkalikööriä)

Ja valmistetaan:
Pakastemansikat sulatetaan kohmeisiksi ja soseutetaan.
Kerma vatkataan vaahdoksi ja sekaan sotketaan tuorejuusto, vaniljasokeri ja siivilän läpi tomusokeri. Lopuksi mansikkapyre nostellen ja mansikkalikööri viimeisenä.
Täytettä levitetään kääretorttupohjalle ohueksi kerrokseksi ja torttu kääritään rullalle.
Huom! Anna kääretortun vetäytyä mielellään yön yli jääkaapissa, näin se on parhaimmillaan =)


Bentoja tulee tehtyä varmasti toistekin. Kerrankin sellaista ruoanlaittoa, jossa saa ihan vapaasti käyttää mielikuvitusta. Ja jos miulla ois jaloissa pyörimässä lapsia, niin pyytäsin mukulat ehdottomasti mukaan ideoimaan. :D Lapsillahan ne parhaat ja monipuolisimmat ideat on.

.. Joten eikun vaan kaikki bentoilemaan!



Saattaisit kiinnostua myös näistä

19 Suussasulavaa kommenttia

  1. Nää onkin tosi hauskoja. Netissä ihaillut aina näitä. :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi, tosi hauska :D Netissä olen välillä selaillut noita bentoja, kun on blogejakin näistä eväsrasioista, heh :) Upeita ovat, mutta meidän tytön kerhoeväät ovat vain hätäisiä, kauheassa kiireessä rustattuja voileipiä ja hedelmiä. Ehkä joskus testaisi tälläistä, ainakin tulisi iloinen mieli syöjälle ja ehkä vieruskaverillekin :D

    VastaaPoista
  3. Mainiolta näyttää jälleen kerran :> en tiiä onko vika mun koneessa mut ei ainakaan mulle näy mitään käärretorttulinkkiä tuosta kohdasta.. o.O

    VastaaPoista
  4. Kaikkea mikä on kaunista ja hauskaa lautasella, on kiva myös syödä: keltaisia, punaisia, oransseja porkkanakukkia, pannukakku-elefantteja, kanafile-leijonia tai apinoita......voileivänkin voi somistaa hauskasti välipalaksi monella tapaa. Kivaa, kun huomioit tällisen hauskuuden, Insanity ! Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  5. Uskomaton eväsrasia! Miten onnistutkin Aina vaan yllättämään näin positiivisesti! :) Myös keksimonsteri muffinsisi ovat huippuja!

    VastaaPoista
  6. Tosi kivasti olet koristellut nuo bento-annoksesi.Kivan näköistä!

    VastaaPoista
  7. Tuollainen eväsrasia tottavie piristäisi työpäivää! En ole moisista ennen kuullutkaan, täältä sitten oppii aina niin paljon kaikkea uutta mukavaa : ) Ihanasti koristeltu!

    VastaaPoista
  8. Empä ole miekään ennen tämmöisiin törmänny, mutta aivan mahtava!! Piittääki joku päivä yllättää lapset eväslaatikolla ruoka-aikaan. Ja maistuis varmaan omankin työpäivän keskellä tämmöinen kauniisti aseteltu annos. Varsinkin, jos sen olis joku toinen tehnyt ja itte sais vai herkutella! =)

    VastaaPoista
  9. Kiitos, kun jätit blogiini kommenttia :) Vihdoinkin, näin kuukauden jälkijunassa, ehdin tulla ihan kunnolla vastavierailulle tutkiskelemaan tätä blogia... Tosi kivoja ideoita ja kauniita valokuvia! Käyn jatkossakin kurkkimassa!

    VastaaPoista
  10. Nyt loksahti leuka nilkkoihin, huh huh! Aivan mahtava. Tässähän puhkeaa vauvakuume, että sais tehdä lapsille noita. Ihana!

    VastaaPoista
  11. Anteeksi tuhannesti, kun on kestänyt vastaamisssa näin kauan! :/

    Paula: Joo, netistä miekin näihin idean sain. Japanissa näyttää olevan ihan mielin määrin upeita ja uniikkeja bentoja =)

    Ebe: Tuhannet kiitokset! Tää bento oli tosiaan miun ensimmäinen, joten en ite ihan 100% tyytyväinen tähän ollut. Aattelin kuitenkin pikkuhiljaa harjotella söpöjen eväslaatikoiden tekoa, joten josko niitä tännekin sitten ilmestyy lisää ;)

    Anonyymi: Vika oli tällä kertaa täällä päässä! :) Mie korjasin linkin, niin nyt pitäisi toimia?

    Nami-Hiiri: Kiitoksia kivasta kommentista! Kyllä ruoasta saa kivan näköistä ihan pienillä panostuksilla tosiaan. Ja ihan varmasti lapset syövät mieluummin visuaalisesti näyttävää ruokaa, kuin tavallista huttua.

    Mira: Paljon kiitoksia! ^^ mukava kuulla, että herkut miellyttävät.

    Yaelian: Kiitos! Kyllä oli miehenikin mielestä mukava syödä tuollaista visuaalisesti vähän näyttävämpää herkku-evästä =)

    Tintsu: Netissä kyllä oppii mukavasti kaikkea uutta! :) Itsetehty bento on todella helppo kasata loppujenlopuksi, ja mielikuvituksen käyttöä ei rajata millään. Se jos mikä on mahtavaa :)

    Reeta: Lapset tykkäävät ihan varmasti kaikista itetehdyistä ja näyttävistä herkuista. Ja kyllä: oispas ihana jos miullekin tekis joku tälläsiä eväsrasioita töihin/kouluun vaikka joskus :P Sais vaan herkutella..

    Kuovi: Kiitoksia kommentista! Miekin kurkin siun blogiin aina säännöllisesti, näyttää kivalta! ^^

    Kelly: Thank you! And I can tell: It was as mouth-watering as it looks ;)

    Pitkä: Voihan näitä herkkuja tehdä ihan aikuisillekin ;o Ainakin meillä täällä kotosalla asustaa yksi 26-vuotias "pikkupoika", joka ottaa mieluusti näitä herkkuja vastaan. hehee :P

    VastaaPoista
  12. Tosta kyl todellakin tekis mieli maistaa! :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos ideasta, kokeilin sitä heti! Lopputulos oli enemmän herttainen kuin näyttävä (kuva löytyy blogistani), mutta sekä kokilla että eväiden saajalla oli tosi hauskaa. Kerrassaan suloista näpräämistä!

    VastaaPoista
  14. Kääretorttupohjasta - tuossa reseptissä tuntuu olevan vähän hämminkiä kaakaojauheen määrän kohdalla.

    Oletko tosiaan laittanut sitä peräti 1 dl? Eli enemmän kuin vehnäjauhoja? Kuulostaa tosi paljolta... Suluista löytyy jotain ml-määriä, jotka ei oikein tunnu olevan linjassa deseissä ilmoitettujen mittojen kanssa.

    VastaaPoista
  15. Noora: Joo, kyllä miekin tätä mielelläni mussuttasin kasvisversiolla vaikka 2 boxia <3

    Muna-Sinko: tuo siun eväslaatikkohan on upea!!!

    Viiriäinen: Ei siinä kääretorttupohjassa ole mitään hämminkiä. =) Kaakaojauhoa tulee vähän reilun 1/3 ohjeen jauhomäärästä, eli tosi suklaisesta pohjasta on kyse. Loput 2/3 ovat siis peruna-ja vehnäjauhot. Suluissa olevat määrät pitävät kutakuinkin paikkansa, 1dl kaakaojauhetta painaa tosiaan vain noin 40g. :) Niin hassulta kuin se kuulostaakin.

    VastaaPoista
  16. Voisitko tulla tekemään mulle tollaiset eväät töihin joka päivä? :)) Teet todella söpöjä juttuja!

    VastaaPoista
  17. Anonyymi: Kyllä nuo eväät on itekki aikalailla helppo väsätä ;o

    VastaaPoista
  18. Nyt ymmärrän, mitä Viiriäinen tarkoittaa hämmingillä ml-määrissä. Sulkeissa puhutaan millilitroista, vaikka kyse taitaa olla grammoista. Tajusin tämän nenäkakkua leipoessani, mutta vasta nyt sain aikaiseksi mainita asiasta itse keittiömestarille.:)Ihanaa oli kääretorttu, juuri täydellisen suklaista.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com