bataatti ja peruna kasvisruoka

Makkaraperunat miun tyylillä

13.10Pahalapsi



Makkaraperunat ovat krapulassakin maistuva opiskelijan perusruoka, joskaan ei kovin terveellinen sellainen. Tavallisimmin makkaraperunat tehdään vain läiskäisemällä kaikki ainekset pellille, mutta tämä aavistuksen verran monimutkaisempi valmistustapa on maun kannalta huomattavasti parempi. Makkaraperunat ála Sussu tehdään hieman normaaleista makkaraperunoista poikkeavalla tavallla. Arkena mie paistan ranskikset ajankäytön takia uunissa, mutta ihan ylivoimaisesti paras tapa ranskanperunoille on tietysti friteerata ne.




Makkaraperunat àla Sussu (Pahalapsi)
(3 annosta)

2kpl lenkkimakkaraa tai 5kpl kasvismakkaroita
1pss pakastettuja ranskanperunoita
2kpl sipulia
suolaa, pippuria
öljyä/voita paistamiseen
lisukkeeksi sinappikurkkusalaattia, ketsuppia, majoneesia

ohjeet:
Kuumenna uuni 225c, ja laita ranskikset paistumaan pellille. Perunat ovat valmiita kun niihin alkaa tulemaan ensimmäisiä ruskistumisen merkkejä. Mausta valmiit perunat suolalla.
Puolita makkara pituussuunnassa, ja sen jälkeen puolikkaat vielä kerran pituussuunnassa.
Viipaloi makkara.
Suikaloi sipuli.
Paista sipuli pannulla öljyssä/voissa pehmeäksi ja kaada valmiit sipulit astiaan odottamaan. Ripottele sipulien päälle hieman suolaa ja rouhi pippuria
Paista makkarapalaset voissa pannulla rapeiksi.
Kokoa annos kerroksittain lautaselle ja tarjoa sinappikurkkusalaatin, majoneesin ja ketsupin kanssa.






Saattaisit kiinnostua myös näistä

8 Suussasulavaa kommenttia

  1. On se vaan niin hyvvää! Ja paljon sipulia, että eikun paranee. Minä rakastan friteerauskeittimessä tehtyjä ransuja, voisin syödä niitä joka päivä :D

    VastaaPoista
  2. Siehän et lihhaa syöny? Nii sitä vaan, että käytätkö itse jotain soijanakkeja tai vastaavia makkaraperunoissa, vai teetkö ite jotenkin? Mikä miellyttää sun makuaisteja parhaiten, noista kaupan tuotteista? Ihan mielenkiinnosta.. Itse olen sekasyöjä, eli välillä syön täysin vegaania safkaa ja välillä sit sitä teurastuotetta.. En kovinkaan pidä nakeista, enkä kyllä makkarastakaan, mutta vegekamuni tykkää, ja mie kun haluan muille aina laitella.. :) Niin oisko vinkkiä?

    VastaaPoista
  3. Huomenta! Voitit muuten arvonnassani, ONNEA!!! Laittasitko mulle osotteesi meilillä, niin laitan pakettia postiin. Hauskaa lauantaipäivää!

    VastaaPoista
  4. Ihanan persoonallinen blogi! :)

    VastaaPoista
  5. Kenni: Joo SIBULI OMNOM! ja sitä pitää olla oikeesti ihan tuhottoman iso kasa, että on parasta mahdollista.

    Anonyymi: Anteeksi jotta vastauksessa kesti! Käytän nakkeina aina itelleni noita hälsans kökin kasvisnakkeja, joita löytyy pakastimesta. =) Ne eivät ole vegaanisia, mutta lakto-ovo vegetaristille soveltuvia. Kannattaa testata ;)

    Anne: Kiitos ihanista palkinnoita!

    Sini: Tuhannet kiitokset!

    Noora: makkaraperunat maistuu meilläkin aina säännöllisin väliajoin, joskus vähän turhan usein.. mahasta päätellen :D

    VastaaPoista
  6. Oih, olet loihtinut makkaraperunoistakin gourmeeta! :D

    VastaaPoista
  7. Kliivia: Onhan se kivempi syödä hyvän näköistä grilliruokaa pelkästään lautaselle mäiskäistyn sijaan ;)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com